Εγκληματική οργάνωση – «μαμούθ» διακίνησε πάνω από 2.000 μετανάστες 

41 κατηγορούμενοι συνελήφθησαν και αναζητούνται άλλοι 55!   

Eξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση που είχε καταφέρει να διακινήσει περισσότερους απο 2.000 παράνομους μετανάστες στη χώρα μας. Τα μέλη της ήταν  πλήρως οργανωμένα, όπως μετέδωσε η αστυνομική συντάκτρια του Star Κατερίνα Ρίστα. Είχαν νοικιάσει σπίτια «καβάτζες» και τους χορηγούσαν κυρίως πλαστά διαβατήρια. Το συνολικό οικονομικό όφελος της οργάνωσης ξεπερνά τα 9.000.000 ευρώ. 

Εγκληματική οργάνωση: Είχε στήσει και εργαστήρια για παράνομα έγγραφα

Εγκληματική οργάνωση: Είχε στήσει και εργαστήρια για παράνομα έγγραφα 

Πάτρα: Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης- 7 συλλήψεις

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Κατερίνα Τσαμούρη, έγινε συντονισμένη επιχείρηση σε Αττική , Θεσσαλονίκη και Ηλεία. Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών πέρασε χειροπέδες σε 41 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 55 κατηγορούμενοι. Φέρονται να είχαν καταφέρει να διακινήσουν παράνομα στη χώρα μας περισσότερους 2.300 μετανάστες και να είχαν καταρτίσει πάνω από 8.000 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Είχαν επίσης πέντε εργαστήρια που κατασκεύαζαν τα πλαστά  διαβατήρια.  

Εγκλήματική οργάνωση: Τα πλαστά διαβατήρια

Εγκληματική οργάνωση: Τα πλαστά διαβατήρια 

Όταν οι μετανάστες έφταναν στη χώρα μας φιλοξενούνταν σε ένα από τα 12 διαμερίσματα που είχε η εγκληματική οργάνωση στη διάθεσή της μέχρι να τους παραδώσουν τα έγγραφα και να συνεχιστεί το ταξίδι τους στην Ευρώπη. «Και όλα αυτά προφανώς δεν τα έκαναν απο την καλή τους καρδιά, από 600 έως 10.000 ευρώ πλήρωναν οι μετανάστες το άτομο» τόνισε η Κ. Ρίστα. Επρόκειτο δηλαδή για μία «μπίζνα στημένη πάνω στην ανάγκη ταλαιπωρημένων ανθρώπων. 

Ο Ερντογάν «ανοίγει» τον Έβρο: Έντονες μεταναστευτικές ροές και συλλήψεις

Το συνολικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης αγγίζει τα 9 εκατομμύρια ευρώ! Δρούσαν από το 2022, τους έφερναν στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και στη συνέχεια τους προωθούσαν στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Τα μέλη μιλούσαν μεταξύ τους με κωδικούς και είχαν μέτρα αντιπαρακολούθησης. Έγιναν συνολικά 102 έρευνες και μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  μαχαίρια, ξίφη, γκλομπ, 2 αεροβόλα όπλα,2 καραμπίνες,2 πιστόλια,περίστροφο,189 πλαστές σφραγίδες διάφορων Υπηρεσιών, ελληνικών αρχών, προξενικών αρχών.  

Έβρος: Τούρκοι δείχνουν σε διακινητές μεταναστών νέο πέρασμα!

Τέλος, συνελήφθησαν περισσότεροι από 80 αλλοδαποί οι όποιοι ήταν έτοιμοι να αναχωρήσουν από την ελληνική επικράτεια, σε βάρος των οποίων εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top