Έβρος: Τούρκοι δείχνουν σε διακινητές μεταναστών νέο πέρασμα!

To ντοκουμέντο δείχνει ξεκάθαρα πώς οργανώνεται μεθοδικά

Ύποπτη κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στον ποταμό Έβρο

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο, που παρουσίασε ο Βάιος Σύρρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  δείχνει ξεκάθαρα το πώς οργανώνεται μεθοδικά από την Τουρκία, η δεύτερη πιθανότατα απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών από την πλευρά του Έβρου, μετά τον περασμένο Μάρτιο.  

Προειδοποίηση για Ερντογάν: «Στέλνει τζιχαντιστές σε Ελλάδα και Κύπρο»

Όπως φαίνεται στις εικόνες από τους συνολικά εννέα άνδρες που βρίσκονται στην όχθη του ποταμού, οι πέντε είναι στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Κρατάνε αυτόματα όπλα και φοράνε στρατιωτική εξάρτηση με αλεξίσφαιρα γιλέκα. Οι άλλοι τέσσερις άνδρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις, φαίνεται να είναι διακινητές μεταναστών και πιθανότατα ενημερώνονται για το νέο αυτό πέρασμα του ποταμού. 

Σε ετοιμότητα οι Αρχές στον Έβρο - Στήνεται το τείχος των 26 χιλιομέτρων

Κρίνοντας από την εικόνα του εδάφους, το πέρασμα έχει εκχερσωθεί πρόσφατα για να μπορούν οι διακινητές να περάσουν με ευκολία τις φουσκωτές βάρκες μέσα από την πυκνή βλάστηση. Αυτό το νέο πέρασμα βρίσκεται μια ανάσα από το  χωριό Γεμιστή, πολύ κοντά στο συνοριακό πέρασμα των Κήπων του Έβρου. Το σημείο φαίνεται ότι επιλέχθηκε σχολαστικά από τους Τούρκους, καθώς εκεί ο ποταμός στενεύει μειώνοντας έτσι την απόσταση από το ελληνικό έδαφος, ενώ η βλάστηση περιορίζει αισθητά την παρατήρηση των κινήσεων τους από την ελληνική πλευρά.  

«Επαγρυπνούμε για να μην περάσει κανείς» δήλβσε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top