Προειδοποίηση για Ερντογάν: «Στέλνει τζιχαντιστές σε Ελλάδα και Κύπρο»

Έβρος και νησιά του Αιγαίου σε συναγερμό!

Συναγερμός έχει σημάνει μετά το μήνυμα του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι σε Μητσοτάκη-Αναστασιάδη για τα παιχνίδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ισλαμιστές.

Η Αίγυπτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανήσυχη όχι μόνο για την αυξανόμενη ανάμειξη της Τουρκίας σε όλες τις διενέξεις στη Μεσόγειο, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα εμπλέκει πλέον ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Μετά τις δηλώσεις Ερντογάν - Η Γαλλία ανακαλεί τον πρέσβη της στην Άγκυρα

Η ανησυχία του Καΐρου κατατέθηκε στην 8η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου στη Λευκωσία την περασμένη Τετάρτη από τον ίδιο τον αλ Σίσι στις συζητήσεις του τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κάιρο μετέφερε στις ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου το μήνυμα ότι το ζήτημα αυτό -ένα ζήτημα το οποίο αφορά την ασφάλεια της Αιγύπτου και τον κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση έλεγχο των ισλαμιστών στη χώρα- είναι εξαιρετικής σημασίας για την Αίγυπτο.

Ερντογάν: Θα δώσουμε την απάντηση που αξίζει σε Ελλάδα και Κύπρο

Ζήτησε από τους κ. Μητσοτάκη και Αναστασιάδη όπως το κρατήσουν ψηλά στην ατζέντα, όχι μόνο των τριμερών επαφών αλλά και των δικών τους κινήσεων προς τρίτες χώρες.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top