Ερντογάν: Θα δώσουμε την απάντηση που αξίζει σε Ελλάδα και Κύπρο

«Σημείο ιστορικής καμπής το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων»

Θα δώσουμε στο πεδίο της δράσης την απάντηση που αξίζει στην Ελλάδα και τους Ε/Κ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας την Ελλάδα και την Κύπρο ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στις συνομιλίες στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Για τα Βαρώσια ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στους Τ/Κ είπε “αυτά τα εδάφη είναι δικά σας”.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στην ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα δικαιώματα της χώρας τους και των Τ/Κ και δε θα δώσουν την ευκαιρία για πραγματοποίηση κανενός σχεδίου. «Το πλοίο μας Γιαβούς επέστρεψε στο λιμάνι για συντήρηση. Την ασφάλεια αυτού του πλοίου μας τη διασφαλίζει ο στόλος μας. Και το Ορούτς Ρέις μας μετά τις εργασίες συντήρησης επέστρεψε στην αποστολή του στην Μεσόγειο. Και το Μπαρμπαρός συνεχίζει τις εργασίες του. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στο πεδίο της δράσης την απάντηση που αξίζει στην Ελλάδα και τον ‘Ε/κ τομέα’ που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στις διαρπαγματεύσεις που διεξάγονται στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Μπακογιάννη: Πάει γυρεύοντας για θερμό επεισόδιο ο Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο.«Το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων αποτελεί σημείο ιστορικής καμπής για την Κύπρο. Υπάρχουν εκείνοι που ενοχλούνται. Η Δύση, η Ελλάδα, η νότια Κύπρος ενοχλούνται. Και στο εσωτερικό υπάρχουν εκείνοι που ενοχλούνται. Αυτοί πραγματικά μας στεναχωρούν. Η περίκλειση πόλη των Βαρωσίων ανήκει στους Τούρκους της ‘βορείου Κύπρου».

«Μας είχαν πει στο Μπούργκεστοκ ‘να γίνει δημοψήφισμα και μετά θα γίνει αυτό που πρέπει» συνέχισε στην ομιλία του ο Ερντογάν «Έγινε δημοψήφισμα, ο ‘βορράς’ ψήφισε 65% ‘ναι’ και ο νότος ψήφισε ‘όχι’. Παρότι είπαν όχι τους ενέταξαν στην Ευρώπη. Έπρεπε να δώσουν μια μεγάλη οικονομική στήριξη στη ‘βόρεια Κύπρο’, αυτή τη στήριξη δεν την έδωσαν. Και ακόμη δεν την έδωσαν. Δεν την δίνουν. Κι ενώ γίνονται όλα αυτά τώρα σε σχέση με τα Βαρώσια βγαίνουν με τον αέρα του ‘εδώ είναι δικά μας’. Κι εγώ απευθύνομαι στους Τούρκους αδελφούς μου στην ‘βόρεια Κύπρο’: Αυτά τα εδάφη είναι δικά σας. Πρέπει να διεκδικήσετε αυτά τα εδάφη και την πολιτική βούληση που προστατεύει αυτά τα εδάφη. Πιστεύω ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο θα είναι πολύ διαφορετικές. Εύχομαι αυτή η όμορφη εξέλιξη να είναι επωφελής για τους Τ/Κ”. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top