Σε ετοιμότητα οι Αρχές στον Έβρο - Στήνεται το τείχος των 26 χιλιομέτρων

Ποια αναμένεται να είναι η αντίδραση της Τουρκίας

Σε ετοιμότητα οι Αρχές στον Έβρο την στιγμή που στήνεται το τείχος των 26 χιλιομέτρων στα σύνορα με την Τουρκία.

Αυτός θα είναι ο νέος φράχτης στον Έβρο – Έτοιμος το 2021

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Ερντογάν θα επιχειρήσει ξανά να δημιουργήσει χάος στην περιοχή, αυτή τη φορά με την παρουσία προσφύγων, αλλά και στρατού. Δεύτερη ζώνη άμυνας στήνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

«Αυτή τη στιγμή 400 συνοριοφύλακες πιάνουν δουλειά και προσλαμβάνουμε ακόμα 800 από τους οποίους οι 600 θα πάνε στον Έβρο για να δημιουργήσουμε και δεύτερη ζώνη άμυνας» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ποια αναμένεται να είναι η αντίδραση της Τουρκίας

Οι Τούρκοι βλέποντας τον Έβρο να αποτελεί απροσπέλαστο σημείο, θα επιχειρήσουν ξανά να δημιουργήσουν ένταση σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. 

Υψηλόβαθμα στελέχη και υπουργοί της Τουρκίας αναμένεται να επισκέπτονται τον Έβρο. Αμέσως μετά είναι πιθανό να επισκεφτεί την περιοχή και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα εμφανιστεί για να δώσει το στίγμα της επιχείρησης που θα ακολουθήσει.

Αυτή περιλαμβάνει μεταφορά μεταναστών με την στρατοχωροφυλακή να παίρνει θέση δίπλα τους, προκαλώντας επεισόδια. Αυτή τη φορά όμως οι Τούρκοι θα συνδιάσουν με fake news, ψεύτικες ειδήσεις δηλαδή, τις αυθόρμητες αφίξεις των ταλαιπωρημένων προσφύγων. Θα μιλούν για φάλαγγες μεταφερόμενων στρατευμάτων από Συρία, Λιβύη και Σομαλία στον Έβρο και θα εμφανίσουν τεθωρακισμένα απέναντι από τις ελληνικές δυνάμεις.

Οι τελευταίες κατασκευές έχουν λύσει τα χέρια σε ελληνική αστυνομία και Frontex αφού πλέον η προσέγγιση άλλοτε δύσβατων σημείων γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, αποτρέποντας οποιαδήποτε παράνομη εισβολή στον ελληνικό χώρο.    

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top