Αυτός θα είναι ο νέος φράχτης στον Έβρο – Έτοιμος το 2021

Θα έχει μήκος 27 χιλιόμετρα και ύψος 5 μέτρα

Στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας θα συμβάλλει η δημιουργία του νέου φράχτη στον Έβρο.

Ο νέος φράχτης παρουσιάστηκε αναλυτικά στον πρωθυπουργό και, όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα και το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021».

Μητσοτάκης για φράχτη στον Έβρο: Να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού. 

Ο Μητσοτάκης στον Έβρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αναλυτικά για τον νέο φράχτη των 27 χιλιομέτρων στον Έβρο / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φράχτης με την προσθήκη, προς την πλευρά της Ελλάδας, συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων.

Ο φράχτης θα έχει συνολικό μήκος 27 χιλιόμετρα.

Δε θα είναι συνεχόμενος, αλλά θα στηθεί σε σημεία, που ο ποταμός Έβρος δεν αποτελεί φυσικό σύνορο. Τα πρώτα 9 χλμ. θα τοποθετηθούν στο Πέταλο Φερών, τα 15 στο «Κτήμα Τσιρόζη» και τα άλλα 2,5 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή Νέα Εγνατία.

Ο νέος φράχτης στον 'Έβρο
Ο νέος φράχτης στον 'Εβρο, ο οποίος θα έχει συνολικό μήκος 27 χιλιόμετρα

Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top