Μητσοτάκης για φράχτη στον Έβρο: Να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στον Έβρο από Μητσοτάκη

Τις Φέρες και τη Σαμοθράκη επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι υψηλού συμβολισμού, καθώς γίνεται την επόμενη της Συνόδου Κορυφής, όπου καταδικάστηκαν από τους 27 οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο, που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία».

Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συζητώντας με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστο Μέτιο, αμέσως μετά την αναλυτική παρουσίαση που του έγινε στις Φέρες για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα, το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021, όπως έχει προγραμματιστεί.

Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς, απάντησε ότι θα έρθει τότε στον Έβρο για να το εγκαινιάσει.

Τα έργα του νέου φράχτη στον Έβρο επισκέπτεται ο Μητσοτάκης το Σάββατο

Ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τοπικούς φορείς για τα προβλήματα της περιοχής και θα ενημερωθεί για τις εργασίες κατασκευής του νέου φράχτη, ο οποίος θα είναι 27 χιλιόμετρα.

Ο διάλογος με συνοριοφύλακες

Κατά την παραμονή του στις Φέρες, ομάδα συνοριοφυλάκων πλησίασε τον κ. Μητσοτάκη, τον ευχαρίστησαν για τη στήριξη που τους παρέχει και του πρόσφεραν ως αναμνηστικό δώρο τα διακριτικά της στολής τους.

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη της πολιτείας σε αυτό το δύσκολο έργο που ήδη εδώ και πολλά χρόνια κάνουμε: για τις νέες προσλήψεις συναδέλφων μετά από 18 χρόνια. Είναι πραγματικά μεγάλη στήριξη για εμάς» είπε στον Πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας. Ο κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε και ανέφερε: «ήταν μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει».

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος σε Μητσοτάκη: Μας κάνατε να νιώθουμε ασφαλείς και περήφανοι

Τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη διάρκεια του διαλόγου που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων ο μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όσων έγιναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο. «Μας κάνατε να νιώθουμε ασφαλείς και υπερήφανοι», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης στον κ. Μητσοτάκη.

Κάποια στιγμή, η συζήτηση έφτασε στον γιο του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο, που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο γιος του θα παραμείνει όλη τη θητεία του στον Έβρο, απ' όπου και θα απολυθεί.

Μητσοτάκης: Ζήτησα εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από την Ευρώπη

Στη Σαμοθράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και φορείς του νησιού, ενώ θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Σαμοθράκης και τον αρχαιολογικό χώρο.

Ο πρωθυπουργός  θα επισκεφθεί και τον γιο του Κωνσταντίνο, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία σε μονάδα του Έβρου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top