Ο Ερντογάν «ανοίγει» τον Έβρο: Έντονες μεταναστευτικές ροές και συλλήψεις

Τα κόλπα των λαθροδιακινητών 

Για άλλη μια φορά ο Έβρος γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ συνοριοφυλάκων και λαθροδιακινητών. Ο Ερντογάν έχει «ανοίξει τις πόρτες» αλλά το πέρασμα του ποταμού δεν είναι πια εύκολη υπόθεση. 

Η πρώτη αντίδραση στο πεδίο του Ερντογάν εναντίον της χώρας μας, ήταν να αυξήσει τις μεταναστευτικές ροές, τόσο από τον Έβρο, όσο και από το Αιγαίο. Οι Ελληνικές αρχές από χθες το βράδυ επιχειρούν συνεχώς. Οι περισσότεροι δεν καταφέρνουν να περάσουν, ενώ όσοι περνούν συλλαμβάνονται. 

Έβρος: Οπλίτες και στελέχη του Ελληνικού Στρατού «φυλάνε Θερμοπύλες»

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι του Έβρου για άλλη μια χρονιά αντιμετωπίζουν τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία. 

Το βόρειο κομμάτι έχει φράχτη 12 χιλιόμετρα, το νότιο κομμάτι 27 χιλιόμετρα, ο κεντρικός Έβρος από Διδυμότειχο μέχρι Τυχερό στα παραποτάμια σύνορα αποτρέπουν 150 με 200 διελεύσεις καθημερινά.  

Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν: «Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης»

Ωστόσο, ο αντιπεριφερειάρχης του Έβρου δηλώνει στο Star πως πρέπει να φτιαχτεί φράχτης 40 χιλιομέτρων στον κεντρικό Έβρο. 

Τα κόλπα των διακινητών 

Ένα από τα τρικ που κάνουν οι διακινητές είναι να διαρρέουν πληροφορίες ότι θα περάσουν από κάποιο σημείο μετανάστες. Βάζουν 3-4 άτομα σε μια βάρκα, εγκλωβίζουν τις ελληνικές αρχές μέχρι να τελειώσουν τα διαδικαστικά και εκείνοι περνούν 50 ακόμα και 100 άτομα από άλλο σημείο.

Δένδιας για το «Μητσοτάκης γιοκ»: Η Τουρκία επιβεβαιώνει ότι μας απειλεί

Στο πρώτο τετράμηνο του 2022 συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας 11.106 άτομα εκ των οποίων 1553 στον Έβρο. 

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη μιλώντας στο Star και την Κατερίνα Ρίστα έστειλε αυστηρό και σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως δε θα υπάρξει παράνομη μετανάστευση στη χώρα μας. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top