Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν: «Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης»

Η ομιλία Μητσοτάκη στο αμερικανικό κονγκρέσο «ενόχλησε» τον Τούρκο πρόεδρο

Σκληρές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη:

Δεν υπάρχει για μένα Κυριάκος Μητσοτάκης. Ας σκεφτεί μόνος του. Δεν θα του μιλήσω από εδώ και στο εξής. Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στις διαπραγματεύσεις μας αλλά πήγε στις ΗΠΑ και άσκησε κριτική στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, αφορμή για αυτές της δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στάθηκε η τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό κονκρέσο που αφορούσε τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας. «Οι ΗΠΑ δε θα πάρουν τις αποφάσεις τους για τα F-16 έχοντας στο νου τους τι θα πει ο Μητσοτάκης», ανέφερε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος.

Νέες ανθελληνικές κορώνες Ερντογάν

Ο ακούραστος Ερντογάν, ζαλισμένος από τον προεκλογικό πυρετό, δε σταματά  να στοχοποιεί την Ελλάδα. Βγάζει τα νεύρα του για την ισχυρή παρουσία της χώρας μας στα διεθνή δρώμενα προωθώντας το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας. Έτσι προσπαθεί  να μαζέψει περισσότερες ψήφους στις 14 Ιουνίου του 2023.

Για την ασφάλειας της Γαλάζιας Πατρίδας μας και για να καταστεί ο στόλος μας πιο ισχυρός και αποτρεπτικός, πραγματοποιήσαμε πολλά σχέδια.

Δημοσκόπηση: Οι πλέον εχθρικές χώρες στα μάτια των Τούρκων

Πέντε χώρες που αποτελούν «κόκκινο πανί» για τους Τούρκους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του τουρκικού πανεπιστημιου Καντίρ Χας:

  • ΗΠΑ - 1η θέση με 70%
  • Ισραήλ - 2η θέση με 66,7%
  • Συρία - 3η θέση με 65,4%
  • Ιράν - 4η θέση με 59% 
  • Ελλάδα - 5η θέση με ποσοστό 58,9
     


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top