Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο Πέτρος Φιλιππίδης, παρά την καταδίκη του

Οχτώ χρόνια κάθειρξη στον ηθοποιό - Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού και αθώος για έναν βιασμό η ετυμηγορία για τον Πέτρο Φιλιππίδη / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε οχτώ χρόνια κάθειρξη με αναστολή καταδικάστηκε χθες ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό εις βάρος μιας τρίτης γυναίκας. 

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης - Με αναστολή τα 8 χρόνια φυλάκισης

Παρ’ όλ’ αυτά, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης παραμένει ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μια φορά τον μήνα. 

Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης - Eurokinissi

Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης - Eurokinissi

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως. Πριν ανακοινωθεί, η εισαγγελέας είχε τονίσει ότι τα κριτήρια του νόμου πληρούνται για να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του Πέτρου Φιλιππίδη, με την επιβολή περιοριστικών όρων. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος για τον βιασμό, ένοχος για τις δύο απόπειρες

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του, ενώ όσον αφορά στο αν είναι ύποπτος να τελέσει νέα αδικήματα, επικαλέστηκε την απόφαση του δικαστηρίου το περασμένο καλοκαίρι, αντικαθιστώντας την προφυλάκισή του με αποφυλάκιση υπό όρους, καθώς είχε κριθεί ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. 

Σύμφωνα με την εισαγγελέα οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν κοινό παρανομαστή το θέατρο και την τηλεόραση, «ο οποίος όμως εξακολουθεί να μην είναι φιλικός για τον κατηγορούμενο». Επομένως, ανέφερε η εισαγγελέας, «το θέατρο και η τηλεόραση που ο κατηγορούμενος γνώριζε τα θύματά του δεν έχει χώρο γι' αυτόν σήμερα».

Δίκη Φιλιππίδη: «Θεωρώ ότι η πρόταση της εισαγγελέως θα αλλάξει»

Ζήτησε, τέλος, να χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του Πέτρου Φιλιππίδη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα μία φορά το μήνα -όπως και έγινε.

Πέτρος Φιλιππίδης: Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον Πέτρο Φιλιππίδη. 

Αιχμές Φιλιππίδη για συναδέλφους - Σε ποια ονόματα αναφέρεται

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη και των δυο ελαφρυντικών που ζήτησε ο κατηγορούμενος και συγκεκριμένα της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη και το πρότερο σύννομο βίο.

Στον Πέτρο Φιλιππιδη δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό - Eurokinissi

Στον Πέτρο Φιλιππιδη δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό - Eurokinissi

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας, ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Παπαχαραλάμπους: «Δεν έχω μετανιώσει που μίλησα για τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Ακόμη, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που ζήτησε ο ηθοποιός τονίζοντας στο δικαστήριο: 

«Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν “παραφωνίες” στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελινα Παπούλια για περιστατικά το 1996»..

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν»

Πέτρος Φιλιππίδης: Η αντίδραση των τριών καταγγελλουσών μετά την απόφαση

Η απόφαση του δικαστηρίου έφερε αγκαλιές και χαμογέλα στις δύο καταγγέλλουσες που έπεισαν τους δικαστές ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τις βιάσει. 

Αντιθέτως η γυναίκα που κατήγγειλε τον ηθοποιό για βιασμό ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε ότι αθωώνεται λόγω αμφιβολιών. 

«Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη, ό,τι έχει απομείνει από αυτό» - Η απολογία του

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Eurokinissi

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Eurokinissi

Στο δικαστήριο βρίσκονταν επίσης και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσακη, Ανδρομάχη Δαυλού, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Ζέτα Δούκα.

Πέτρος Φιλιππίδης: Η αντίδραση των δικηγόρων του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τον γιο του. 

Ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι ο πελάτης του κρατήθηκε στη φυλακή επί 11 μήνες, εξαιτίας της κατηγορίας για βιασμό κατ' εξακολούθηση, για την οποία κρίθηκε ομόφωνα αθώος. 

Εβελίνα Παπούλια: «Ο Φιλιππίδης μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα»

Όσο για τις δύο απόπειρες βιασμού, είπε ότι και στις δύο περιπτώσεις, ο κατηγορούμενος άνοιξε την πόρτα στις δύο γυναίκες και τους ζήτησε να περάσουν έξω. 

«Ποτέ δεν έχει υπάρξει ξανά απόπειρα βιασμού, όπου ο βιαστής λέει στο θύμα του "περάστε έξω"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δροσάκη: Είχα καρκίνο, θέλαμε χρήματα και ο σύζυγός μου έπαιξε με τον Πέτρο

«Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρξει η πλήρης δίκαιωση του κ. Φιλιππίδη. Εμείς κρατάμε ότι για τους τετελεσμένους βιασμούς κρίθηκε αθώος. Κάθε καταδικαστική απόφαση του προκαλεί πόνο», πρόσθεσε και τόνισε ότι ο κ. Φιλιππίδης δεν έχει λόγο να ζητήσει συγγνώμη, αφού δε διέπραξε το αδίκημα.

Από την πλευρά της η δεύτερη δικηγόρος του, Κ. Πακιρτζίδου, μιλώντας στο Mega είπε ότι αν δεν υπήρχε η κατηγορία του βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης δε θα είχε πάει ποτέ φυλακή. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top