Εβελίνα Παπούλια: «Ο Φιλιππίδης μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα»

Τι κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια στη δικη Φιλιππίδη

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με την Εβελίνα Παπούλια να καταθέτει, όσα η ίδια έχει βιώσει κατά τη διάρκεια συνεργασίας της με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη. 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, με τον ίδιο να δηλώνει αθώος και θύμα σκευωρίας. Σήμερα μάλιστα θα καταθέσει και ο σύζυγος της δεύτερης καταγγέλλουσας.

Εβελίνα Παπούλια

Η Εβελίνα Παπούλια κατά την άφιξή της στα δικαστήρια

Δροσάκη για Φιλιππίδη: «Νιώθω ότι υπερασπίστηκα τον εαυτό μου και όχι μόνο»

Το ρεπορτάζ για την Δίκη Φιλιππίδη από την Άννα Σταματιάδου και το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Παπούλια για Φιλιππίδη: «Είχε κρυφτεί πίσω από τις κουίντες και είχε κατεβάσει το εσώρουχό του»

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια. Όπως είπε, δεν γνώριζε τις καταγγέλλουσες, όμως ένιωσε την ανάγκη να καταθέσει, καθώς θα μπορούσε να βρίσκεται και η ίδια στη θέση τους. 

Όπως είπε, συνεργάστηκε πρώτη φορά μαζί του το 1996 – 97 όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει σε μια παράσταση μια φίλη της ηθοποιό, λόγω εγκυμοσύνης. 

«Θεωρώ ότι ο Φιλιππίδης είναι πανέξυπνος και εξαιρετικά χειριστικός. Ξέρει να μαζεύεται αν δεν τον παίρνει», είπε η ηθοποιός και περιέγραψε την δική της τραυματική εμπειρία από τη συνεργασία τους. 

 «Με ήθελε ο Πέτρος στην παράσταση. Ήταν πάρα πολύ δοτικός στις πρόβες .Έπρεπε σε τρεις μέρες να μάθω τον ρόλο. Ήταν θετικός, προστατευτικός, ένιωθα πολύ καλά και άνετα. Στην πορεία άλλαζε… μετατοπιζόταν. Ήξερα πώς να τον αντιμετωπίσω. Είμαι αντιδραστική ως χαρακτήρας. Το γεγονός που με σόκαρε και δεν το έχω αντιμετωπίσει ξανά ήταν ότι ενώ έπαιζα, πίσω από τις κουίντες είχε κρυφτεί ο Πέτρος, είχε κατεβάσει το εσώρουχό του και μου επιδείκνυε το μόριό του. Είχα σοκαριστεί. Προσπαθούσα να παίζω ενστικτωδώς. Όταν τελείωσε η παράσταση δε είπα κάτι. Σίγουρα το έκανε και δεύτερη φορά», είπε η ηθοποιός και περιέγραψε ένα ακόμα γεγονός.

«Με φώναξε στο καμαρίνι του και πήγα. Μου έλεγε διάφορα, με άρπαξε από τη μέση, πήγε να μου βάλει χέρι και του είπα “τι κάνεις εκεί;”. Κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Την άλλη μέρα ήρθε στο καμαρίνι μου και κλείδωσε την πόρτα, αλλά δεν έγινε κάτι, δεν έκανε κάτι. Ήταν γνωστό ότι ήμουν αντιδραστική και δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Συνεργαστήκαμε κι άλλες φορές. Κατάλαβε τα όριά του κι οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν. Αναγνωρίζω το ταλέντο του, αλλά αναγνώρισα και τη χυδαιότητα και την εξουσιομανία του. Μπορούσα όμως να το διαχειριστώ. Επαγγελματικά μπορούσαμε να σταθούμε. Στο Εφάπαξ που συνεργαστήκαμε ήταν υπέροχος, πολύ καλός άνθρωπος. Στο «Εκπαιδεύοντας τον Μπάμπη», γνώρισα έναν άλλο άνθρωπο, όχι σε μένα. Ήταν έντονος, σε απόλυτη υστερία. Έβρισε μια ενδυματολόγο επειδή είχε χαιρετήσει πρώτα εμένα κι όχι εκείνον», είπε. 

Το γεγονός που την έκανε όμως να μη θέλει να ξανασυνεργαστεί μαζί του, ήταν όταν δίδασκαν και οι δύο σε ένα ΙΕΚ. Όπως κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια, τον άκουσε να τη μειώνει σε έναν σκηνοθέτη και να την κοροϊδεύει. Τον έβρισε κατά πρόσωπο κι εκείνος δεν της είπε τίποτα. 

«Μέσα στην αίθουσα έπλεξε το εγκώμιό μου, αλλά τον σιχάθηκα. Αναγνωρίζω το ταλέντο του, αλλά δεν ήθελα να συνεργαστώ. Μου έκανε ξανά πρόταση το 2019, αλλά δεν πήγα. Εγώ δεν έχω πλάτες. Προσπαθώ να κρατάω ισορροπίες», συνέχισε.

Ξέσπασμα Φιλιππίδη: Κινήθηκε προς τη Δροσάκη και τον συγκράτησε η Νίνου

Δίκη Φιλιππίδη: Η κατάθεση του συζύγου της δεύτερης καταγγέλλουσας

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του συζύγου της δεύτερης καταγγέλλουσας. Όπως είπε, ο Πέτρος Φιλιππίδης προσπάθησε να τη βιάσει σε ραντεβού που είχαν στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη, για να της δώσει ένα σενάριο για ρόλο. 

Εκεί της επιτέθηκε, με την ίδια να παλεύει μαζί του με όλη της τη δύναμη, να ουρλιάζει και να τον χτυπά για να τον απωθήσει. 

Δροσάκη: Είχα καρκίνο, θέλαμε χρήματα και ο σύζυγός μου έπαιξε με τον Πέτρο

«Ο Φιλιππίδης ανέβηκε πάνω της στον καναπέ. Τη φιλούσε, την έγλειφε, της έπιανε χέρια πόδια. Κρατούσε εκείνη το στόμα της κλειστό. Η πάλη ήταν μεγάλη. Τον έσπρωχνε κι αυτός όταν κουράστηκε άρχισε την ψυχολογική βία λέγοντάς της: “θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου”», είπε ο σύζυγος της καταγγέλλουσας.   

Μετά από αυτό, ο Φιλιππίδης, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο μάρτυρας, της έστελνε μηνύματα και της τηλεφωνούσε, ζητώντας της να τον βοηθήσει να αυνανιστεί, ενώ της έλεγε βρωμόλογα και την απειλούσε ότι θα πάει να τη βρει. Όλο αυτό κράτησε δέκα μέρες, με την γυναίκα να πέφτει σε κατάθλιψη και να μη θέλει να βγαίνει από το σπίτι της. 

«Ο Φιλιππίδης πιάστηκε στα χέρια με τον Ζαμπετάκη για τη Δροσάκη»

Έναν χρόνο μετά, όπως κατέθεσε ο σύζυγος της δεύτερης καταγγέλλουσας, άρχισε να στέλνει βιογραφικά και πέρασε από μια ακρόαση για ένα σίριαλ του Mega. Ενώ μάλιστα, φέρεται να της είπαν ότι τη δέχθηκαν, δεν την κάλεσαν ποτέ, ενώ το ίδιο συνέβη και σε δεύτερη ακρόαση. Τότε έμαθε πως το κανάλι δεν την ήθελε και ο Πέτρος Φιλιππίδης της τηλεφώνησε και φέρεται να της είπε: «είδες ότι ο λόγος μου μετράει; Αν αλλάξεις γνώμη ξέρεις που θα με βρεις».

Ήταν τέτοια η ψυχολογική φόρτιση της συζύγου του, που το 2015 υπέστη κρίση πανικού, όταν τον είδε σε παράσταση που είχε πάει να δει. 

«Έβλεπα τη Δροσάκη κλαμένη» - Η κατάθεση της Δανδουλάκη στη δίκη Φιλιππίδη

«Ήμασταν στις πρώτες σειρές, κι ενώ ήμασταν μια χαρά, ξαφνικά κόπηκε η ανάσα της κι άρχισε να μου λέει ότι πρέπει να φύγουμε. Βγήκαμε έξω και ξεκίνησε κρίση πανικού. Είχε και απώλεια ούρων. Κράτησε πολύ, ήταν ένα σκηνικό που το έζησα. Είναι μια πληγή γι΄αυτήν. Μόνο με ψυχοθεραπεία της έλεγα ότι μπορεί να το λύσει. Μας έχει επηρεάσει πολύ. Τα παιδιά μας δε έχουν δει animation που υπάρχει η φωνή του Φιλιππίδη. Και τα παιδιά μας έχουν ένταση», κατέθεσε ο μάρτυρας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top