«Έβλεπα τη Δροσάκη κλαμένη» - Η κατάθεση της Δανδουλάκη στη δίκη Φιλιππίδη

Ο λόγος που ζήτησε από τον Πέτρο Φιλιππίδη να αποχωρήσει από την παράσταση

Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Σήμερα καταθέτουν η Κάτια Δανδουλάκη και η Λένα Δροσάκη

H δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της Κάτιας Δανδουλάκη.

«Ακόμα και εάν αθωωθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, δεν θα συνεργαζόμουν μαζί του»

Η γνωστή ηθοποιός αναγκάστηκε να σταματήσει τη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, όταν έμαθε από τη Λένα Δροσάκη για την ανάρμοστη συμπεριφόρά του.«Προβλήματα υπήρχαν από την αρχή της συνεργασίας αυτής», κατέθεσε η Κάτια Δανδουλάκη. 
 

Αναστασαπούλου Δροσάκη στη Δίκη Φιλιππίδη

Στα δικαστήρια έφτασαν νωρίς το πρωί η Πηνελόπη Αναστοσοπούλου, η Λένα Δροσάκη με τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και η Σάννυ Χατζηαργύρη - NDPphoto

Η ίδια είχε συνεργαστεί τρεις φορές με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, η τρίτη τους συνεργασίας ήταν η δυσκολότερη. 

Δίκη Φιλιππίδη: Η Ματίκα διαψεύδει τη Νίνου - «Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο»

«Από την πρώτη στιγμή έβγαζε μια νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό ως προς τη Λένα Δροσάκη. Σαν κάτι να τον ενδιέφερε πολύ. Μετά τις δεκαπέντε πρόβες έγινε πιεστικός και προσβλητικός προς τη Λένα και τους υπόλοιπους. Δεν είχα ζήσει αυτή την πλευρά του Πέτρου», κατέθεσε αρχικά η Κάτια Δανδουλάκη. 
 

Σήμερα θα καταθέσει η Λένα Δροσάκη για την κακοποιητική συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη - NDPphoto

Σήμερα θα καταθέσει η Λένα Δροσάκη, η οποία κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη για κακοποιητική συμπεριφορά  - NDPphoto

Όπως είπε, προσπάθησε να καταλάβει τι συνέβαινε και αποφάσισε να δώσει χρόνο στον ηθοποιό και σκηνοθέτη, όμως τα προβλήματα γίνονταν όλο και εντονότερα, με αποτέλεσμα να θέλουν να φύγουν από την παράσταση ο ένας μετά τον άλλον από τους ηθοποιούς. 

Ανατροπή στη δίκη Φιλιππίδη: Είχε παρενοχλήσει μάρτυρα υπεράσπισης;

«Αναγκάστηκα να παρέμβω. Κάναμε ένα ραντεβού στο θέατρο μεταξύ μας, του εξήγησα ότι αυτό που ζω έχει ξεπεράσει το όριο της ψυχής μου, ότι βλέπω καταπίεση στο θέατρο και του ζήτησα να διακόψουμε τη συνεργασία μας. Έκανα μεγάλη υπομονή, ο Πέτρος άκουγε προσεκτικά τον μονόλογό μου. Του έλεγα ότι δεν του φταίει κανείς, παρά μόνο ο ίδιος του ο εαυτός και ότι μας δημιουργεί προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται», συνέχισε η Κάτια Δανδουλάκη. 

Η Κάτια Δανδουλάκη θα καταθέσει για το περιστατικό που είχε συμβεί στις πρόβες παράστασης μεταξύ της Λένας Δροσάκη και του Πέτρου Φιλιππίδη - NDPphoto

Η Κάτια Δανδουλάκη θα καταθέσει για το περιστατικό που είχε συμβεί στις πρόβες παράστασης μεταξύ της Λένας Δροσάκη και του Πέτρου Φιλιππίδη - NDPphoto

Η ίδια δε μίλησε τότε για τη λήξη της συνεργασίας της με τον Φιλιππίδη, όμως έγινε γνωστό από τους ηθοποιούς. 

Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν χωρίζω τον Πέτρο για να μην πάρω το μισό χρέος»

«Δεν είχα λόγο να ανακοινώσω κάτι τότε. Έκανα ότι ένιωθε η ψυχή μου», είπε. 

Παπαχαραλάμπους Χατζηαργύρη

Στο δικαστήριο για μια ακόμα φορά βρίσκονται η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Σάννυ Χατζηαργύρη - NDPphoto

Δίκη Φιλιππίδη: «Έβλεπα τη Δροσάκη κλαμένη. Ο Πέτρος ήταν επικεντρωμένος πάνω της»

Η κ. Δανδουλάκη αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη απέναντι στη Λένα Δροσάκη κατά τη διάρκεια των προβών. 

Μπιμπίλας: O Πέτρος είχε σχέσεις με ηθοποιούς, τα ήξερε η γυναίκα του

«Ήταν επικεντρωμένος στη Δροσάκη ο Πέτρος. Της έδινε εξουσία να κάνει τη βοηθό του χωρίς λόγο κι η Λένα αισθανόταν αμήχανα. Όλος ο θίασος αναρωτιόταν τι συμβαίνει. Δεν ήταν ούτε κανονική, ούτε ευχάριστη συνεργασία. Ο Πέτρος είναι τελειομανής, αλλά αυτό ήταν πέραν του ορίου. Δεν μπορώ να δεχτώ την εξουσία πέραν του μέτρου. Δεν τον ρώτησα γιατί συμπεριφερόταν έτσι, γιατί ήταν έτσι ο χαρακτήρας του. Είχε εκρήξεις πάντα, αλλά στην τελευταία μας συνεργασία ξέφυγαν», τόνισε, και αποκάλυψε ότι πολλές φορές είχε δει τη Λένα Δροσάκη κλαμένη. 

Δίκη Φιλιππίδη: Ξέσπασε σε κλάματα η Νίνου - «Με έχουν ξεφτιλίσει!»

«Ρώτησα τη Λένα Δροσάκη τι συνέβαινε. Ήταν ευγενικό και ντροπαλό παιδί. Την έβλεπα κλαμένη πολλές φορές και μου έλεγε “μην ανησυχείς, θα το ξεπεράσω”. Ώσπου μια μέρα μου είπε ότι θέλει να φύγει και τότε της είπα ότι θα φύγει κάποιος άλλος».

Κάτια Δανδουλάκη: «Ερωτικού ενδιαφέροντος το κυνηγητό του Πέτρου στη Δροσάκη»

Αναφερόμενη στον χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη, η γνωστή ηθοποιός είπε πως είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος, χαριτωμένος στην παρέα, ο οποίος όμως μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα όρια. 

Ο θίασος καταπιεζόταν από τη συμπεριφορά του, κυρίως γιατί δεν ήθελε η Λένα Δροσάκη να κάνει παρέα με οποιονδήποτε άλλο. 

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Όσο περνά από το χέρι μου δε θα κάνεις καριέρα»

«Ο Πέτρος επιτίθεντο σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Υπήρχαν δύο αγόρια που είχαν θέματα. Όποιος μίλαγε περισσότερο με τη Λένα έβρισκε τον μπελά του. Ο τρόπος που φλέρταρε τη Λένα ήταν καταπιεστικός. Υπήρχε στρίμωγμα, όμως μπροστά μου δεν έγινε κάποια απρέπεια. Η σχέση του Πέτρου με τον Δάνη Κατρανίδη, που έπαιζε επίσης στην παράσταση ήταν άψογη. Τον ενοχλούσε, όμως,π όταν ο Κατρανίδης μίλαγε με τη Λένα. Με όποιον μιλούσε και γελούσε η Λένα είχε πρόβλημα», κατέθεσε. 

Η Κάτια Δανδουλάκη σημείωσε, επίσης, πως δεν είχε πέσει στην αντίληψή της περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης από τον Πέτρο Φιλιππίδη, όμως δε γνωρίζει τι γινόταν σε άλλες παραστάσεις. 

Δίκη Φιλιππίδη: «Της άνοιξε τα πόδια, εκείνη φώναζε»

Σε ερώτηση δε για το αν οι καταγγελίες είναι ένα οργανωμένο σχέδιο για να πληγεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, η Κάτια Δανδουλάκη απάντησε:

«Όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας είναι γελοίες για μένα. Ότι δε δω και δεν ακούσω δεν το πιστεύω. Ότι αγγίξει την ψυχή μου, το πιστεύω», είπε. 

Δίκη Φιλιππίδη: Τι είχε αναφέρει στην καταγγελία της η Λένα Δροσάκη

Η Λένα Δροσάκη έφτασε στα δικαστήρια μαζί με τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη. Στην καταγγελία της είχε ισχυριστεί ότι γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2007, ενώ σπούδαζε ακόμη στη δραματική σχολή. 

Δίκη Φιλιππίδη: Επεισόδιο με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη

Αρχικά την προσέγγισε με φιλικό τρόπο, στη συνέχεια όμως την παρενόχλησε σεξουαλικά, σύμφωνα με την κατάθεσή της. 

«Στην αρχή κινήθηκε πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο. Έφτασε στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να με ρωτάει πιεστικά “πότε θα του κάτσω”», φαίνεται να κατήγγειλε η Λένα Δροσάκη.

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί σε παράσταση της Κάτιας Δανδουλάκη, όπου ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν σκηνοθέτης. Όμως μετά από ένα έντονο επεισόδιο στις πρόβες, η Κάτια Δανδουλάκη έλυσε τη συνεργασία της με τον ηθοποιό. 

«Γιατί να μου βιάσει το παιδί;» - Tα δάκρυα της ηθοποιού στη δίκη Φιλιππίδη

«Μια ημέρα και χωρίς κανέναν λόγο μου επιτέθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης φραστικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου, σε εμένα και σε συνάδελφό μου. Η πρόβα διακόπηκε και εγώ το ίδιο βράδυ απευθύνθηκα κατ’ ιδίαν στην κυρία Δανδουλάκη και της είπα, ευρισκόμενη σε κατάσταση μεγάλης ταραχής, ότι δεν αντέχω άλλο και, δυστυχώς, δε μου μένει παρά να αποχωρήσω από την παράσταση. Μετά από δυο ημέρες η κυρία Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δε θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη», είχε δηλώσει η ηθοποιός. Γι’ αυτό το περιστατικό, μάλιστα, καλείται να καταθέσει σήμερα η Κάτια Δανδουλάκη.

Δίκη Φιλιππίδη: «Άρχισε να με γλείφει και κατέβασε το παντελόνι του»

Στο δικαστήριο βρίσκονται, επίσης, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Τζένη Διαγούπη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Γιώργος Ψυχογιός κι η Σάννυ Χατζηαργύρη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top