Δίκη Φιλιππίδη: Ξέσπασε σε κλάματα η Νίνου - «Με έχουν ξεφτιλίσει!»

«Έχω περάσει πολύ δύσκολα, έχασα έξι παιδιά»

Με την κατάθεση της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται σήμερα η δίκη του ηθοποιού. Η Ελπίδα Νίνου δήλωσε την πλήρη στήριξή της, όπως είχε πραξει αναλόγως και στο πλαίσιο της προανάκρισης. «Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής, έχουν ξεφτιλίσει και εμένα και τον ίδιο», δήλωσε με λυγμούς. Τι κατέθεσε για τις τρεις καταγγέλλουσες.

Ελπίδα Νίνου για Φιλιππίδη: «Παλεύω μόνη μου με έναν άρρωστο άνθρωπο»

Η δίκη συνεχίζεται από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις συγγενικών και φιλικών προσώπων των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Η Ελπίδα Νίνου, όπως και ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη, Δημήτρης, έφτασαν στα δικαστήρια για να τον υποστηρίξουν.

Πέτρος Φιλιππίδης - Ελπίδα Νίνου

Το «παρών» έδωσαν σταθερά η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μαζί με τη Λένα Δροσάκη και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΕΗ δεν παρευρίσκεται σήμερα στη δίκη, καθώς λείπει εκτός Αθηνών για επαγγελματικούς λόγους.

Πασχάλης Τσαρούχας - δίκη Φιλιππίδη

Ηθοποιοί και δικηγόροι καταφτάνουν στα δικαστήρια / Φωτογραφίες star.gr - Ανέστης Συμεωνίδης

ηθοποιοί δίκη Φιλιππίδη

«Λύγισε» η Ελπίδα Νίνου: «Έχω περάσει πολύ δύσκολα, με έχουν ξεφτιλίσει»

«Η ζωή με τον Πέτρο είχε σημαντικές χαρούμενες στιγμές, περάσαμε κρίσεις και δυσκολίες, αλλά τον αγαπώ βαθιά. Δεν είναι βίαιος, δεν είναι βιαστής. Είμαστε 30 χρόνια μαζί. Από νέα παιδιά, χωρίς τίποτα», είπε η σύζυγος Φιλιππίδη για τη σχέση τους. Όμως στη συνέχεια ξέσπασε σε λιγμούς, όταν οι ένορκοι τη ρώτησαν εάν ο σύζυγός της είχε εξωσυζυγικές σχέσεις:

Είναι η προσωπική μου ζωή, έχω περάσει πολύ δύσκολα, με έχουν ξεφτιλίσει και εμένα και τον Πέτρο. Εγώ τίμησα την οικογένειά μου, φρόντισα το παιδί μου.

«Δούλευα σε πολλές δουλειές. Έχασα έξι παιδιά. Έκατσα εννέα μήνες ακούνητη για να αποκτήσω τον Δημήτρη μου. Άλλαξε η ζωή μου μετά το παιδί μου. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες, η ζωή είναι το παιδί μου. Μετά τον Δημήτρη γέννησα ένα κοριτσάκι νεκρό», φώναξε με λυγμούς.

Η σύζυγος του Φιλιππίδη ξέσπασε σε κλάματα. Στην αγκαλιά της έτρεξαν ο γιος και ο σύζυγός της.

Ελπίδα Νίνου - Πέτρος Φιλιππίδης

Ελπίδα Νίνου: «Εμφανιζόταν από διάφορα σημεία στα καμαρίνια» 

Για την πρώτη καταγγέλλουσα η Ελπίδα Νίνου περιέγραψε τις φιλικές που είχε η ίδια και η μητέρα της με την οικογένεια Φιλιππίδη. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, την πρότεινε ο Σπύρος Μπιμπίλας για τη δουλειά στο θέατρο για να τη βοηθήσει. Τελικά δούλεψε μαζί με τον Φιλιππίδη από το 2004 έως το 2010.

Η μητέρα της μεγάλωνε μόνη της το παιδί της και βίωνε μια κακοποιητική σχέση. Ο Μπιμπίλας ήθελε να τη βοηθήσει.

Στην κατάθεσή της η Ελπίδα Νίνου συνέχισε περιγράφοντας τη συμπεριφορά της καταγγέλλουσας μέσα στο θέατρο. Όπως είπε, ο Πέτρος Φιλιππίδης της είχε απαγορεύσει την είσοδο: «Η καταγγέλλουσα περιφερόταν στα καμαρίνι, έβρισκε προθέσεις, εμφανιζόταν από διάφορα σημεία στα καμαρίνια. Εμένα με αντιμετώπιζε με αδιαφορία... Η μαμά της την έβαζε από την πίσω πόρτα, ενώ ο Πέτρος της είχε απαγορεύσει την είσοδο». 

Στη συνέχεια, περιέγραψε πως η καταγγέλλουσα μπήκε στη σχολή θεάτρου: «Το 2007 είπε στον Πέτρο ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός και ζήτησε να τη βοήθησει και να την προετοιμάσει. Ήταν εκπρόθεσμη, μπήκε χωρίς εξετάσεις, γιατί η σχολή ήταν νέα . Ο Πέτρος έφυγε στους 2 μήνες από τη σχολή, γιατί είχε έναν διαπληκτισμό με μαθητή. Η σχέση της με μένα και τον Πέτρο ήταν συναδελφική. Η μαμά της εξωστρεφής, είχαμε αποκτήσει σχέση φιλική στα πλαίσια της δουλειάς. 

Ελπίδα Νίνου για καταγγέλλουσα: «Ήταν ενοχλητική, είχε έρθει στο σπίτι μαζί με τη μητέρα της»

Στη συνέχεια, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη περιέγραψε τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που φέρεται να έκανε η καταγγέλλουσα στον ηθοποιό.

Ήταν ενοχλητική η καταγγέλλουσα. Το 2008 ήμασταν διακοπές τον Αύγουστο και έπαιρνε συνεχώς τον Πέτρο τηλέφωνο.

Κατόπιν, η κ. Νίνου ανέφερε στην κατάθεσή της για την περίοδο που ο Πέτρος Φίλιππίδης είχε ατύχημα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί:

«Ο Πέτρος είχε ατύχημα στον αστράγαλο και ήταν στο νοσοκομείο. Είχαν έρθει η καταγγέλλουσα με τη μητέρα της τουλάχιστον δύο φορές. Ο Πέτρος ήταν με χειρουργημένο πόδι. Όταν τελείωσε τις φυσικοθεραπείες ξεκίνησε την ταινία "Ο Ηλίας του 16ου". Δεν έχει γίνει το περιστατικό που λέει η καταγγέλλουσα, δεν πήγαινε στα γραφεία της θεατρικής εστίας ο Πέτρος. Ήταν πολλά άτομα εκεί, δεν είχε κλειδιά ο Πέτρος. Συνήθως οι υπάλληλοι της εταιρίας πήγαιναν στο καμαρίνι και μιλούσαν για δουλειές... Το καλοκαίρι μετά την ταινία πήγαμε διακοπές στην Κέρκυρα. Του τηλεφωνούσε επίμονα. Ο Πέτρος μου έλεγε ότι είναι πολύ επίμονη», ανέφερε η κ. Νίνου.
 

Φιλιππίδης - Νίνου 2

Ακολουθεί διάλογος της Ελπίδας Νίνου με τον πρόεδρο για την πρώτη καταγγέλλουσα σχετικά με την επίσκεψή της στο θέατρο «Ήβη»:

Πρόεδρος: Γιατί πήγε στην πρόβα του Ήβη;

Νίνου: Πήγε αυτοβούλω η καταγγέλλουσα στην πρόβα. Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής, αυτό έχω να σας πω.

Ακολούθησε ένταση μεταξύ της δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου και του προέδρου: «Δεν είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης. Είχε δικαίωμα να μην καταθέσει καθόλου, Μην τη ρωτάτε πράγματα σαν να είναι ο Πέτρος», ανέφερε η δικηγόρος.

Νίνου: Δεν ήμουν παρούσα, δεν ξέρω την καταγγέλλουσα. Πήγε αυτοβούλως.

Πρόεδρος: Πού το γνωρίζει αυτό αφού δεν ήταν παρούσα;

Νίνου: Πήγε αυτοβούλως, όπως πήγαινε αυτοβούλως και στο θέατρο «Μουσούρη».

Πρόεδρος : Τι έγινε στην παράσταση "Παγκάκι" που έπαιζε ο Μπιμπίλας; 

Νίνου: Tο 2011 έγινε αυτό. Η μητέρα της καταγγέλλουσας κάθισε δίπλα μου. Το 2010 η καταγγέλλουσα έστελνε μηνύματα στον Πέτρο. "Γιατί δε μου μιλάς; Απάντησέ μου. Θέλω να σε δω. Τα είπα αυτά στη μαμά της.

Δίκη Φιλιππίδη: Τι κατέθεσε η Ελπίδα Νίνου για τις άλλες δύο καταγγέλλουσες

Η κ. Νίνου κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του προέδρου και για τις άλλες δύο καταγγέλλουσες. Όπως υποστήριξε δεν τις γνωρίζει, όμως πιστεύει ακράδαντα ότι τον κατήγγειλαν για να τον διαπομπεύσουν. 

Πρόεδρος: Γιατί έγιναν οι καταγγελίες;

Νίνου: Για λόγους εκδίκησης και διαπόμπευσης. Ο Πέτρος είναι δημοφιλής, τον αγαπάει ο κόσμος.

Έκαναν καταγγελίες για να τον εκδικηθούν και να τον διαπομπεύσουν. Από γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν, έναν ρόλο! Ο Πέτρος έχει ταλέντο, έχει όραμα. Δούλευε πάρα πολύ, είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και θέλουν να τον φάνε! Μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και την οικογένειά μου.

Πρόεδρος: Γιατί στον σύζυγό σαν και όχι σε άλλο σκηνοθέτη;

Νίνου: Ο Πέτρος είναι αυθόρμητος, δείχνει ποιος είναι παντού και πάντα. Ήταν εύκολος στόχος, δεν κρύβει ποιος είναι. Η δημοφιλία και η αγάπη του κόσμου ήταν μεγάλη. Ήθελαν να τον εξαφανίσουν τον Πέτρο για να αλλάξουν τα πράγματα στο σχέδιο.

Νινου: Δεν είναι βιαστής, σέβεται τα «όχι», ο Πέτρος είναι αθώος.

Εισαγγελέας: Προανακριτικά (σε εισαγγελέα και ΣΕΗ) είχατε πει πράγματα, όμως, για τη δεύτερη και τρίτη καταγγέλλουσα. Λέγατε ότι η δεύτερη έλεγε ψέματα ότι είναι ανιψιά δικηγόρου μεγαλομετόχου καναλιού. Λέτε ότι θα μπορούσε να προσεγγίσει κάποιον από το κανάλι;

Εισαγγελέας: Είναι ψευδής η καταγγελία; 

Νίνου: Δε χρειάζεται να βάζουμε μέσο για να βρούμε δουλειά. Ένας άνθρωπος που λέει ψέματα για να βρει δουλειά. Δε θα έλεγα ποτέ ψέματα, λέω πάντα την αλήθεια, ειδικά στη δουλειά μου. Θα μπορούσε να ζητήσει από τον ίδιο (δικηγόρο μεγαλομετόχου καναλιού) να βρει δουλειά. Δε θα έλεγα ποτέ ψέματα.

Εισαγγελέας: Γιατί ένας άνθρωπος μετά από τόσα χρόνια, αντί να το «θάψει» έρχεται και τον καταγγέλλει για περισταστικά στη θεατρική εστία και στο θέατρο «Ήβη»;

Νίνου: Της τα θύμισαν άλλοι άνθρωποι τα περιστατικά! Έκατσε στην πρόβα μετά το περιστατικό στο θέατρο «Ήβη». Τα κλειδιά είναι στο σπίτι μας, θα ήξερα αν τα είχε πάρει. Δε μπορείς να πας στη θεατρική εστίας, όπου εργάζονται άλλοι άνθρωποι.
 

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top