Δίκη Φιλιππίδη: Η Ματίκα διαψεύδει τη Νίνου - «Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο»

Όσα κατέθεσε η ηθοποιός στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Η στιγμή της άφιξης των ηθοποιών στα δικαστήρια για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη / Βίντεο: Ανέστης Συμεωνίδης - star.gr

Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Σήμερα στο δικαστήριο καταθέτουν τόσο η στενή συνεργάτης του ηθοποιού που κατήγγειλε ότι έχασε τη δουλειά της επειδή θα κατέθετε υπέρ του, όσο και οι ηθοποιοί Θάλεια Ματίκα και Αλίνα Κοτσοβούλου. Από την πλευρά της, η Θ. Ματίκα διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ελπίδας Νίνου για την πρώτη καταγγέλλουσα.

Ανατροπή στη δίκη Φιλιππίδη: Είχε παρενοχλήσει μάρτυρα υπεράσπισης;

Η ηθοποιός και κουμπάρα του Πέτρου Φιλιππίδη, Θάλεια Ματίκα κλήθηκε για κατάθεση, μετά από όσα είχε καταθέσει η Ελπίδα Νίνου.

Χαλκιάς, Ματίκα και Σχίζα στη δίκη Φιλιππίδη - Αναζητείται η Μακρυπούλια

Θάλεια Ματίκα

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η Θάλεια Ματίκα είχε συναντήσει την πρώτη καταγγέλλουσα σε μια βάπτιση το 2010. Εκεί φέρεται να την είδε να κλαίει και να της εκμυστηρεύτηκε ότι αγαπάει τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά «εκείνος δεν της μιλάει». Βάσει αυτής της κατάθεσης, η εισαγγελέας έκρινε ότι έπρεπε να καταθέσει όσα γνωρίζει.

Δε θυμόμουν καθόλου τη βάπτιση, μου το θύμισε συνάδελφος. Δε θυμάμαι να έγινε το περιστατικό. Την ήξερα ελάχιστα. Διάβασα στον τύπο ότι εγώ είπα στην κ. Νίνου (ότι η καταγγέλλουσα μου είπε τη φράση «Εγώ αγαπώ τον Πέτρο και εκείνος δε μου μιλάει»). Εγώ αυτή τη φράση δεν την είπα ποτέ στην κ. Νίνου. 

«Δεν είπα ποτέ αυτά που διαβάζω στον τύπο, δεν είναι στη φύση μου να έλεγα κάτι. Αποκλείεται να ρώτησα την καταγγέλλουσα για τον Πέτρο, γιατί δεν είχα ιδέα ότι είχαν οποιαδήποτε σχέση», πρόσθεσε η ηθοποιός.

«Του Πέτρου Φιλιππίδη του αρέσουν οι γυναίκες. Δεν είναι κακό»

Αναφερόμενη στα γεγονότα του Bios 2011 η Θάλεια Ματίκα ισχυρίστηκε ότι είχαν πάει με τον Πέτρο Φιλιππίδη για να δουν έναν ηθοποιό και δε θυμάται αν η καταγγέλλουσα ήταν εκεί.

Ακολουθεί διάλογος του Εισαγγελέα και της Θάλειας Ματίκα για την καταγγέλλουσα και τη στάση της στον χώρο του θεάτρου:

Εισαγγελέας: Ήσασταν δύο χρόνια με τη μητέρα της καταγγέλλουσας.

Ματίκα: Δεν ήταν ενοχλητική η καταγγέλλουσα, όταν παίζαμε με τη μαμά της. Ήταν αγαπημένος θίασος ο «Μπακαλόγατος», δεν υπήρχαν θέματα.

Σε ερώτηση ενόρκου για το πόσο συχνά πήγαινε η καταγγέλλουσα στο θέατρο, η Θάλεια Ματίκα ισχυρίστηκε ότι δε θυμάται, καθώς έχουν περάσει 15 χρόνια από την αναφερόμενη περίοδο.

Δίκη Φιλιππίδη: Τι είπε η Θάλεια Ματίκα για τον ηθοποιό

Στη συνέχεια, η ηθοποιός και κουμπάρα του Πέτρου Φιλιππίδη αναφέρθηκε στις σχέσεις τους. Όπως είπε, συνεργάστηκαν στον «Μπακαλόγατο» και στον «Ηλία του 16ου». Μετά, προσέλαβε τον σύζυγό της στην «Ειρήνη» του Αριστοφάνη και μετά τους σκηνοθέτησε στις «Ιδιωτικές Ζωές». Κατόπιν, έγινε μάρτυρας στον πολιτικό γάμο της ηθοποιού.

«Από εκεί και πέρα χώρισαν οι δρόμοι μας και δεν έχουμε επαφή τα τελευταία 10 χρόνια. Μας είχε προτείνει να έρθει ως μάρτυρας στον πολιτικό γάμο μας», πρόσθεσε η κ. Ματίκα. 

Συμβαίνει να χάνονται οι δρόμοι των ανθρώπων. Οι λόγοι ήταν επαγγελματικοί καθαρά που χώρισαν οι δρόμοι μας.

Στη συνέχεια, η κ. Ματίκα περιέγραψε τον χαρακτήρα του Πέτρο Φιλιππίδη στη δουλειά ως ηθοποιό και σκηνοθέτη:

«Με φέρνετε σε δύσκολη θέση. Θέλω να είμαι ακριβής. Αρχικά τον θαύμαζα τον Φιλιππίδη για το αστείρευτο ταλέντο του. Είχε δύο πλευρές, πολύ έντονες και οι δύο. Ήταν από τη μια σαν μικρό παιδί, γεμάτο χαρά και αγάπη για τη δουλειά και κάποιες φορές ήταν ακραίος, ζηλιάρης. Μέχρι να συμβούν όλα αυτά που συνέβησαν δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι σήμερα θα βρισκόμασταν εδώ. Πριν τις καταγγελίες δεν είχα ακούσει κάτι για βιασμό», κατέληξε.

Θάλεια Ματίκα  - Πέτρος Φιλιππίδης

Θάλεια Ματίκα και Πέτρος Φιλιππίδης σε παλαιότερη κοινή εμφάνιση / NDP Photo

Αλίνα Κοτσοβούλου: «Άδειασε» την πρώτη καταγγέλλουσα - Τι κατέθεσε στη δίκη

Η ηθοποιός Αλίνα Κοτσοβούλου κλήθηκε για κατάθεση και διευκρινήσεις, καθώς την είχε αναφέρει η πρώτη καταγγέλλουσα. Είχε ισχυριστεί ότι η κ. Κοτσοβούλου την είχε καλέσει για αντικατάσταση ρόλου στο έργο «Κουζίνες» το 2008.

Η Αλίνα Κωτσοβούλου το διάστημα εκείνο ήταν βοηθός και έκανε μετάφραση στο έργο, ενώ έπαιζε και στον «Μπακαλόγατο». Ωστόσο, όπως κατέθεσε σήμερα, δε θυμάται να τηλεφώνησε στην καταγγέλλουσα για την αντικατάσταση ρόλου.

«Σαν βοηθός σκηνοθέτη μπορεί να έκανα πάρα πολλά τηλέφωνα. Έχουν περάσει 14 χρόνια, δε θυμάμαι πολλά. Δε θυμάμαι να έγινε συζήτηση για κάτι τέτοιο, αν έγινε εν βρασμώ, στιγμιαία, αυθόρμητα. Δε θυμάμαι», είπε. 

Αλίνα Κοτσοβούλου - Πέτρος Φιλιππίδης

Αλίνα Κοτσοβούλου και Πέτρος Φιλιππίδης / NDP

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η καταγγέλλουσα πήγαινε στο θέατρο για να δει τη μητέρα της, που ήταν στο ίδιο καμαρίνι με την Αλίκη Κοτσοβούλου και τη Θάλεια Ματίκα. Ωστόσο, όπως ανέφερε η ηθοποιός, δεν είχε καμία σχέση με το κορίτσι.

Κατόπιν, αναφερόμενη στον Πέτρο Φιλιππίδη, είπε πως όσα χρόνια συνεργάστηκε μαζί του έδειχνε ένας άνθρωπος πειθαρχημένος, οργανωμένος και επαγγελματίας, ο οποίος ήταν απαιτητητικός, ενώ κάποιες φορές είχε και ξεσπάσματα.

Μάλιστα, περιέγραψε ένα περιστατικό, όπου ο ηθοποιός κλώτσησε ένα τραπεζάκι επειδή χύθηκε καφές στα χαρτιά του, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του.
 

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top