«Με απέλυσαν από την εκπομπή γιατί θα κατέθετα υπέρ του Φιλιππίδη»

Τι ανέφερε στενή συνεργάτης του Πέτρου Φιλιππίδη στη δίκη

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με την κατάθεση δημοσιογράφου και στενής συνεργάτιδάς του. Περιέγραψε τη σχέση της με τον ηθοποιό ενώ κατήγγειλε ότι απολύθηκε από τηλεοπτική εκπομπή, επειδή θα κατέθετε υπέρ του κατηγορούμενου. 

«Του Πέτρου Φιλιππίδη του αρέσουν οι γυναίκες. Δεν είναι κακό»

Ο ηθοποιός, που κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού, είχε προτείνει τη συγκεκριμένη μάρτυρα κατά την προανάκριση, προκειμένου να καταθέσει για εκείνον. 

«Ντροπή σου, λες ψέματα!» - Ένταση ανάμεσα σε Σπύρο Μπιμπίλα - Ελπίδα Νίνου

Πέτρος Φιλιππίδη

Η γυναίκα περιέγραψε τη σχέση της με τον ηθοποίο τα 17 χρόνια της συνεργασίας του, ενώ υποστήριξε με κλάματα ότι έχασε την δουλειά της επειδή θα κατέθετε υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη στη δίκη.

«Ήρθα να πω την αλήθεια μου. Είμαι πολύ συναισθηματικά φορτισμένη. Γιατί έναν χρόνον πριν, σαν σημέρα, με απέλυσαν από τη δουλειά μου ακριβώς για αυτό. Γιατί θα βρισκόμουν εδώ», είπε με λυγμούς και πρόσθεσε:

«Απολύεσαι γιατί θα καταθέσεις υπέρ Φιλιππιδη» μου είπε η Νάνσυ Ζαμπετογλου από το «Στούντιο 4» που εργαζόμουν. Ήρθε η Τζενη Διαγούπη η ηθοποιός και είπε «τι την θέλετε αυτή εδώ». Μου είπαν ότι οι ηθοποιοί δε θα ερχόντουσαν στην εκπομπή επειδή δούλευα εκεί εγώ και με απέλυσαν. Καλεσμένοι ηθοποιοί έπαιρναν τηλέφωνο και έλεγαν «Τι την θέλετε αυτήν εδώ. Διώξτε την» 

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε ξεσπάσματα λόγω της αγάπης του για το θέατρο»

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η γυναίκα, συνεργάστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη από το 2003 έως το 2020 και δε γνωρίζει τις καταγγέλλουσες.

Ισχυρίστηκε ότι η συνεργασία τους ήταν καλή, αν και κάποιες φορές υπήρξαν στιγμές έντασης, τις οποίες απέδωσε στην «τελειομανία» και την «αγάπη» του ηθοποιού για το θέατρο. 

Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν χωρίζω τον Πέτρο για να μην πάρω το μισό χρέος»

Έχουμε συνεργαστεί κάποιες φορές καλά, αλλά και άλλες όχι. Έχω φύγει και με κλάματα.  Έχει γίνει και προσβλητικός κάποιες φορές. Όσες φορές τον έχω δει στις πρόβες είναι όπως όλοι οι σκηνοθέτες, τελειομανής. Αγαπά πολύ το θέατρο. 

«Μετά από λίγα λεπτά με έπαιρνε τηλέφωνο, του περνούσαν τα νεύρα και μου πρότεινε να πάμε για φαγητό με την Ελπίδα Νίνου», πρόσθεσε.

Πέτρος Φιλιππίδης - Ελπίδα Νίνου

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι είχε άψογες σχέσεις με τους ηθοποιούς και ότι ουδέποτε έπεσε κάτι στην αντίληψή της.

«Είχε άψογη συμπεριφορά στους άλλους ηθοποιούς. Τους φρόντιζε, όχι μόνο τις γυναίκες. Είχε την υπομονή και την επίμονη να τους το πει και να το ξαναδείξει. Τους περιποιούνταν πολύ. Έκανε αυτό που λέμε λεπτοδουλειά», υπογράμμισε.

Συνέχισε, λέγοντας ότι όταν γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη η σχέση τους ήταν φιλική και με την πορεία των χρόνων εξελίχθηκε σε οικογενειακή.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε τον συνήγορο υπεράσπισης των ηθοποιών Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη, Αλέξανδρο Μήτζια, ο οποίος τη ρώτησε εάν διατήρουσε ερωτική σχέση με τον ηθοποιό. «Προσβάλλομαι», απάντησε η μάρτυρας ενώ προκλήθηκε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών. 

Θα καταθέσουν Μακρυπούλια, Ματίκα, Κοτσοβούλου - Δε βρίσκουν το σπίτι της Μακρυπούλια

Στις 6 Οκτωβρίου στη δικαστική αίθουσα θα πρέπει να δώσουν το «παρών» οι Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Ματίκα, Αλίνα Κωτσοβούλου, Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα.

Οι ηθοποιοί έχουν κληθεί από την έδρα για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για το περιστατικό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει την κλήτευση στη Ζέτα Μακρυπούλια, γιατί δε μπορούν να βρουν τη διεύθυνση του σπιτιού της.
 

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top