Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν χωρίζω τον Πέτρο για να μην πάρω το μισό χρέος»

Η αποκάλυψη του Σπύρου Μπιμπίλα για τη σχέση Φιλιππίδη - Νίνου

Με την κατάθεση του προέδρου του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα, συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του ηθοποιού, Πέτρου Φιλιππίδη. Αναφέρθηκε στις καταγγελίες σε βάρος του κατηγορούμενου, αλλά και τη σχέση με τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου.

Μπιμπίλας: O Πέτρος είχε σχέσεις με ηθοποιούς, τα ήξερε η γυναίκα του

Ως έναν οξύθυμο με ακραίες συμπεριφορές χαρακτήρα, που το «γυναικείο φύλο χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου», περιέγραψε τον Πέτρο Φιλιππίδη ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ελπίδα Νίνου: «Δέχθηκα σφαίρα στην καρδιά»

Ο μάρτυρας που ανέφερε ότι είχε συνδεθεί φιλικά με τον κατηγορούμενο συνάδελφο του επί τριάντα χρόνια, περιέγραψε την προσωπική ζωή του Πέτρου Φιλιππίδη δίνοντας εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη που είχε μεταφέρει στο δικαστήριο η σύζυγος του θιασάρχη, για την οποία είπε πως: «Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει».

Υπήρχαν άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερό του φίλο. Είναι δυο πλευρές του Πέτρου, αντίθετες. Δεν έλεγχε τον εαυτό του. Ήταν σαν να έβγαινε έξω από τον εαυτό του».

Σπύρος Μπιμπίλας

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, έξω από τα δικαστήρια / φωτογραφία star.gr - Ανέστης Συμεωνίδης

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο ηθοποιός είχε εξάρσεις θυμού και ουσιαστικά «δεν ήλεγχε τον εαυτό του». Όπως ανέφερε: «Γινόταν θηρίο όταν είχαμε διαφορετική άποψη. Έσπαγε έπιπλα. Μια φορά πήγε να με χτυπήσει και με έσωσε ο Καπετάνιος και κρύφτηκα σε ένα καμαρίνι».

Δίκη Φιλιππίδη: Ξέσπασε σε κλάματα η Νίνου - «Με έχουν ξεφτιλίσει!»

Μπιμπίλας: «Η κ. Νίνου έλεγε "δεν τον χωρίζω για να μην πάρω πάνω μου το μισό χρέος"»

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ αναφέρθηκε και στη σχέση του Πέτρου Φιλιππίδη με τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου. Όπως περιέγραψε, ο ηθοποιός διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις καθ΄όλη τη διάρκεια του γάμου τους, κάτι που η σύζυγός του γνώριζε.

Ερωτηθείς γιατί η Ελπίδα Νίνου δεν έφευγε από το πλευρό του και γιατί δεν τον χώριζε, ο κ. Μπιμπίλας απάντησε:

Μου είπε (σ.σ. Ελπίδα Νίνου) "δεν χωρίζω για το παιδί μας". Και μετά, το 2019, είπε "δεν χωρίζω γιατί θα πάρω πάνω μου το μισό χρέος".

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αυτή τη δήλωση του κ. Μπιμπίλα, η κ. Νίνου βγήκε συντετριμμένη έξω από τη δικαστική αίθουσα. Την ακολούθησαν συγγενείς της που βγήκαν μαζί της για να της συμπαρασταθούν.

Ελπίδα Νίνου και Πέτρος Φιλιππίδης

Ελπίδα Νίνου και Πέτρος Φιλιππίδης

Δίκη Φιλιππίδη: Η απάντηση του Μπιμπίλα στον λόγο που έγιναν οι καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού

Σε ερώτηση του δικηγόρου της τρίτης καταγγέλλουσας, Ανδρέα Βαγγόπουλο αναφορικά με τους λόγους που έγιναν οι καταγγελίες, ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε λόγο για «αλλαγή νοοτροπίας» στον χώρο του θεάτρου.

Στόχος ήταν να αλλάξει η νοοτροπία στο θέατρο, να σταματήσει αυτό το κακό που γινόταν από κάποιους. Υπήρχε ανάγκη να σταματήσει το λάθος, να υπάρχει σεβασμός και να διορθωθούν συμπεριφορές 

«Γι' αυτό ζήτησα από τον Πέτρο να πει συγγνώμη. Μόνο ο Χαϊκάλης ζήτησε. Αυτό με βγάζει εκτός ορίων, γι' αυτό καταθέτω», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΗ και πρόσθεσε: «Η πίτα στο θέατρο τι να μοιραστεί, 600 ηθοποιοί βγαίνουν κάθε βράδυ. Αν κάποιοι δε σεβάστηκαν την εξουσία που τους δόθηκε, δε σκέφτονται τα λάθη τους. Ήταν ηφαίστειο το metoo».

Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έξω από τα δικαστήρια / φωτό αρχείου

Τέλος, αναφερόμενος στη προσωπική σχέση που είχε ο κ. Μπιμπίλας με τον κατηγορούμενο, ο πρόεδρος του ΣΕΗ απάντησε: «Έπαιρνα εγώ τα λεφτά από τον Διόνυσο και τα πήγαινα στο σπίτι του. Πήγαινα Ιούνιο - Δεκέμβριο... Δεν ήξερα για τους βιασμούς. Αν ήξερα μπορεί να πήγαινα στην αστυνομία. Όλο το θέατρο ήξερε για τις σχέσεις του, ήταν αποδεκτό από τη σύζυγό του».

Δίκη Φιλιππίδη: Κατά αντιπαράσταση εξέταση του προέδρου του ΣΕΗ με τη σύζυγό του θα ζητήσει από το ΜΟΔ ο κατηγορούμενος

Αίτημα προκειμένου να εξεταστούν  κατ’ αντιπαράσταση ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας με τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου θα υποβάλλει ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά την αυριανή συνεδρίαση του ΜΟΔ.

Αυτό ανακοίνωσε λίγο πριν τη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης ο  συνήγορος του κατηγορούμενου θιασάρχη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προκειμένου να τεθούν συγκεκριμένα ζητήματα που προέκυψαν από την κατάθεση του προέδρου των ηθοποιών η οποία θα συνεχιστεί αύριο.

Όσα δήλωσαν οι δικηγόροι Ανδρέας Βαγγόπουλος και Αλέξανδρος Μίντζιας έξω από τα δικαστήρια


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top