Ελπίδα Νίνου: «Δέχθηκα σφαίρα στην καρδιά»

Ξέσπασε σε κλάματα - Ένταση στο δικαστήριο

Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου για τις κατηγορίες εναντίον του γνωστού ηθοποιού για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. 

Δίκη Φιλιππίδη: Ξέσπασε σε κλάματα η Νίνου - «Με έχουν ξεφτιλίσει!»

Η Ελπίδα Νίνου έφτασε στα δικαστήρια ντυμένη στα μαύρα και φορώντας γυαλιά ηλίου, ακολουθώντας τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος είχε δίπλα του τη δικηγόρο του Κ. Μπακιρτζίδου. 

Ελπίδα Νίνου

Η Ελπίδα Νίνου δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια

Η σύζυγος του γνωστού ηθοποιού δε θέλησε και σήμερα να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους πριν από την κατάθεσή της.

Ελπίδα Νίνου για Φιλιππίδη: «Παλεύω μόνη μου με έναν άρρωστο άνθρωπο»

Ελπίδα Νίνου: «Η πρώτη καταγγέλλουσα είχε εμμονή με τον Πέτρο»

Η συνεδρίαση του δικαστήριου ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:30, με την Ελπίδα Νίνου να ανεβαίνει και πάλι στο βήμα για να καταθέσει. 

Η σύζυγος του Πέτρους Φιλιππίδης επανέλαβε ότι ο ηθοποιός είχε ζητήσει από την πρώτη καταγγέλλουσα να μην ξαναπάει στο θέατρο, καθώς είχε γίνει πολύ πιεστική.

«Το 2008 ο Πέτρος ζήτησε από την πρώτη καταγγέλλουσα να μην πηγαίνει στο θέατρο. Στο ΣΕΗ είπα το 2011 μετά από ένα περιστατικό στο Bios, αλλά ίσως έκανα λάθος. Το 2008 της το είπε μετά από επίμονα μηνύματα που του έστελνε», είπε η Ελπίδα Νίνου.

Υποστήριξε επίσης ότι έστελνε μηνύματα στον σύζυγό της και το 2010, τα οποία και είχε διαβάσει η ίδια. 

«Τα μηνύματα ανέφεραν: “απάντησέ μου, θέλω να σε δω, γιατί δε μου μιλάς;”. Δεν είδα απαντήσεις από τον σύζυγό μου. Δεν είχε στείλει μηνύματα ο Πέτρο, είχα δει το κινητό του», σημείωσε, ενώ παραδέχθηκε ότι είχε υποπτευθεί ότι η πρώτη καταγγέλλουσα είχε σχέση με τον σύζυγό της. 

«Το 2011 ρώτησα τον Σπύρο Μπιμπίλα έξω από το θέατρο τι σχέση έχουν ο Πέτρος και η πρώτη καταγγέλλουσα. Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου γι’ αυτό. Ρώτησαν αν γνώριζε ότι του έστελνε μηνύματα. Ενοχλούσε συνεχώς τον σύζυγό μου κι ήθελα να μάθω τι συμβαίνει. Ρώτησα και τη μητέρα της», είπε. 

Φιλιππίδης

Η Ελπίδα Νίνου ισχυρίστηκε ότι η πρώτη καταγγέλλουσα είχε εμμονή με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Σε ερώτηση μάλιστα του δικηγόρου της πρώτης καταγγέλλουσας για το κίνητρο που είχε ώστε να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Ελπίδα Νίνου απάντησε:

«Είχε εμμονή με τον Πέτρο μέχρι το 2020 που ξαναπήγε στο θέατρο. Αυτό πιστεύω. Πήγαινε καθημερινά στο θέατρο το 2007 και το 2008 να δει τη μητέρα της. Ο γιος του γιατρού πάει κάθε μέρα στο νοσοκομείο; Πήγαινε συνέχεια, περιφερόταν στα καμαρίνια, του έστλενε μηνύματα», είπε και συνέχισε:

«Κάτι περίμενε από τον Πέτρο σε σχέση με τη δουλειά. Ήθελε να δουλέψει με τον Πέτρο. Δεν έλεγε ότι της είχε συμβεί κάτι τραυματικό. Είχε φαντασίωση με τον Πέτρο. Τον έβλεπε σαν πατρική φιγούρα δεν ξέρω».

Δίκη Φιλιππίδη:  «Δέχθηκα σφαίρα στην καρδιά»

Η Ελπίδα Νίνου κατέρρευσε και πάλι σήμερα, όταν ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας την ρώτησε πώς ένιωσε ότι έμαθε τις καταγγελίες εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη. 

«Έφαγα σφαίρα στην καρδιά. Κατάλαβα πώς είναι να δολοφονούν τον άνδρα του άνθρωποι που ήταν φίλοι σου, που τους τάισες, τους πότισες, τους έδωσες δουλειά κι έμπαιναν στο σπίτι μας. Αυτοί κρατούσαν το όπλο και πυροβολούσαν τον άνδρα μου. Ένιωσα όπως αισθάνονται οι γυναίκες που βλέπουν να δολοφονούν τον σύζυγό τους», είπε, ξεσπώντας σε κλάματα. 

Υποστήριξε επίσης ότι είναι πολλοί οι άθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου που στηρίζουν τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά δεν το εκφράζουν δημόσια γιατί φοβούνται τον αντίκτυπο. 

«Πολλοί άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους γιατί υποστήριξαν τον Πέτρο», είπε.

Ελπίδα Νινου: «Θέλετε να πεθάνουμε;»

Η Ελπίδα Νίνου «λύγισε» κι όταν ερωτήθηκε αν ο Πέτρος Φιλιππίδης της έχε πει ψέματα. 

«Έχουμε ταπεινωθεί. Έχουμε φτάσει στον πάτο. Θεωρώ ότι ο άνθρωπος αυτός δε θα μπορούσε να μου πει ψέματα. Η φυλακή ταπεινώνει πάρα πολύ τον άνθρωπο. Ως επισκέπτης ήθελα πέντε μέρες για να συνέλθω. Τι θέλετε; Να πεθάνουμε; Να πεθάνουμε;», φώναξε, ξεσπώντας σε δάκρυα.

Όπως είπε μάλιστα έχει μάθει στη ζωή της να συγχωρεί τους ανθρώπους που αγαπά. 

«Φυλακίστηκε ένα χρόνο. Καταστράφηκε η ζωή μας. Είμαστε στο μηδέν και ξεκινήσαμε από το μηδέν . Εξαφανίστηκε από τη δουλειά του. Κάποιοι θέλουν να εξαφανιστεί  και από τη μνήμη των ανθρώπων. Εγώ τους ανθρώπους που αγαπώ, στη βροχή θα ανοίξω την ομπρέλα και ας γίνω μούσκεμα. Κι αν με σκεφτεί κάποιος και με βάλει και μένα κάτω από την ομπρέλα θα είναι μεγάλο δώρο», είπε και πρόσθεσε:

«Στη ζωή μου ακολουθώ τη συγχώρεση και την αγάπη, την κατανόηση. Την ενσυναίσθηση δεν την βρήκα τώρα. Γεννήθηκα με ενσυναίσθηση. Είμαι συναισθηματική γυναίκα. Αγαπώ βαθιά».

Απάντησε επίσης και σε δήλωση του ηθοποιού Γ. Λαμπάτου, ότι γνώριζε τα πάντα για τον Πέτρο Φιλιππίδη και καθόταν μαζί του μόνο για τα χρήματα και τη ζωή που της παρείχε. 

«Δε με ενδιαφέρουν τα σπίτια και τα αυτοκίνητα. Με τον ίδιο τρόπο που στάθηκα στον σύζυγό μου όταν υπήρχε ευχέρεια με τον ίδιο τρόπο στέκομαι και τώρα. Σας είπα ήμουν από φτωχή οικογένεια. Έχω μάθει στα πολλά και στα λίγα και μ' αρέσει που ξεκινάω πάλι από το μηδέν. Τον αγαπώ βαθιά τον Πέτρο. Δεν έμεινα από κανέναν συμφέρον. Τους ανθρώπους που αγαπώ θα τους δώσω το χέρι να σταθούν στη ζωή κι ο Πέτρος είναι ένας από αυτούς. Θα το κάνω άκριτα, έτσι έμαθα από τη γιαγιά μου, τη μάνα μου, τον Πειραιά και την Κέρκυρα», τόνισε.

Δίκη Φιλιππίδη: «Πέτρος ετοιμάζουν καταγγελίες για σένα, πρέπει να κάνεις κάτι»

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη αποκάλυψε πώς έμαθαν και για τις καταγγελίες που είχαν γίνει στο ΣΕΗ εναντίον του. 

«Μας τηλεφώνησε ένας δημοσιογράφος και μας είπε ότι ακούγεται το όνομα του Πέτρου σχετικά με καταγγελίες και ότι πρέπει να κάνει κάτι», είπε η κ. Νίνου. 

Δίκη Φιλιππίδη: «Της άνοιξε τα πόδια, εκείνη φώναζε»

Εκείνοι επικοινώνησαν με τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος και τους είπε ότι έχουν γίνει καταγγελίες εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Μάλιστα ισχυρίστηκε πως η Λένα Δροσάκη, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ήθελαν να κάνουν επώνυμες καταγγελίες σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όμως κάποιες εκπομπές δεν το δέχθηκαν. 

«Όταν μας είπε ο Κιμούλης για τις καταγγελίες στο ΣΕΗ επικοινωνήσαμε με την κυρία Ρούσου, η οποία μας παρέπεμψε στον κ. Σοφό. Το ίδιο βράδυ μας κάλεσε δημοσιογράφος από πολύ μεγάλο κανάλι και μας είπε το ίδιο πράγμα. “Πέτρο ακούγεται το όνομά σου, κάνε κάτι, θα υπάρξουν καταγγελίες”, μας είπε. Επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο και μας συμβούλεψε να στείλουμε το εξώδικο με το οποίο να μην αναφερθεί τίποτα για τον Πέτρο», τόνισε.
 

Φιλιππίδης δικαστήριο

Σήμερα συνεχίζεται η κατάθεση της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Όσο περνά από το χέρι μου δε θα κάνεις καριέρα»

Δίκη Φιλιππίδη: Ένταση για σχέση του ηθοποιού με φίλη του γιου του

Ένταση επικράτησε και όταν η Ελπίδα Νίνου ερωτήθηκε αν γνώριζε πως ο σύζυγός της παραδέχθηκε ότι είχε άστατη ερωτική ζωή και ότι είχε σχέσεις με συναδέλφους του. 

Η δικηγόρος του ηθοποιού διαμαρτυρήθηκε για την ερώτηση, καθώς ο κατηγορούμενος δεν έχει ακόμα καταθέσει.

«Απάντησα χθες ότι στα 30 χρόνια γάμου μπορεί ένα ζευγάρι να έχει πολλές δύσκολες στιγμές και να υπάρχουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Εξωσυζυγικές σχέσεις έχει πάρα πολύς κόσμος», είπε η Ελπίδα Νίνου και σε ερώτηση αν οι σχέσεις αυτές ήταν με ηθοποιούς απάντησε:

«Δε θα σας απαντήσω. Υπήρχαν εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλά δε θα σας πω ονόματα».

Ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας ρώτησε επίσης την Ελπίδα Νίνου αν γνώριζε πως ο Σπύρος Μπιμπίλας κατέθεσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε φύγει από το σπίτι το 2019 γιατί είχε σχέση με μια φίλη του γιου του, με την οποία και συζούσε στο Κολωνάκι.  

«Δεν είναι αλήθεια αυτό που λέει ο κύριος Μπιμπίλας», απάντησε εκείνη. 

Και σήμερα παρόντες στη δικαστική αίθουσα είναι γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης με τη σύζυγό του Λένα Δροσάκη, κ.α.

Η δίκη διακόπηκε για αύριο, Παρασκευή, με τους συνήγορους υπεράσπισης να παίρνουν τον λόγο.

Εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα, ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφέρθηκε στα όσα υποστήριξε στη δίκη η Ελπίδα Νίνου: «Η κατάθεση της κ. Ελπίδας Νίνου ήταν συγκλονιστική. Παρόλο που έγιναν ερωτήσεις που την προσέβαλαν και αφορούσαν στην προσωπική της ζωή, έδωσε απάντηση σε όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσα είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την κατάθεση της Ελπίδας Νίνου / Βίντεο star.gr - Ανέστης Συμεωνίδης
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top