«Γιατί να μου βιάσει το παιδί;» - Tα δάκρυα της ηθοποιού στη δίκη Φιλιππίδη

Τι κατέθεσε η μητέρας της πρώτης καταγγέλουσας

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με τη μητέρα μίας από τις καταγγέλουσες να ανεβαίνει στο εδώλιο και να δίνει τη δική της μαρτυρική κατάθεση.

Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη αντίδραση, όταν έμαθε για την αποφυλάκισή του

«Είμαι η μητέρα της επιζήσασας …της καταγγέλουσας. Συνεργάστηκα με τον κατηγορούμενο πολλά χρόνια», είπε μόλις ανέβηκε στο βήμα η γνωστή ηθοποιός. 

Περιέγραψε πώς γνωρίστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη, μέσω του Σπύρου Μπιμπίλα, την εποχή που έπαιζε στο επιτυχημένο σήριαλ «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη». 

Όπως κατέθεσε, η κόρη της γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2004, όταν βρέθηκε στην θεατρική της πρεμιέρα του έργου που έπαιζαν μαζί με τον κατηγορούμενο. 

«Κάναμε πρόβες και αρχίσαμε γύρω στα μέσα Οκτώβρη την πρεμιέρα. Δεν μπορούσε ο σύντροφος μου, ήρθε όμως η κόρη μου. Κρατούσαμε ένα ποτήρι κρασί μιλούσαμε για την παράσταση [...] Εκεί είπα στην κόρη μου έλα να σου γνωρίσω τον Πέτρο. Εκεί λοιπόν γνωρίστηκαν πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2004. Κάποια στιγμή ο κατηγορουμενος από τις πρόβες είχε αρχίσει να βγάζει έναν δύστροπο χαρακτήρα, είχε κλειδώσει μέχρι και τις πλαϊνές πόρτες ώστε όποτε θέλει να μπαίνει και να βγαίνει μόνο αυτός. Πολλές φορές είχε δει την κόρη μου είτε από νωρίς στο καμαρίνι είτε μετά την παράσταση πάντα όμως μπαίναμε και βγαίναμε μαζί από την μπροστινή είσοδο» περιέγραψε.

«Ξεκινάμε τις πρόβες του μπακαλόγατος το 2007 και πάντα τότε με ρωτούσε για το παιδί τι κάνει πως είναι, του έλεγα ότι είναι καλά και θα πάει και σε θεατρική σχολή κτλ. Τότε σε πρεμιέρα είχε πει στην κόρη μου τι έγινε μικρή δεν γράφτηκες σε σχολή ακόμη; Η κόρη μου του μιλούσε στον πληθυντικό. Πριν ξεκινήσουμε την παράσταση με πήρε να ανέβω πάνω και μου είπε ότι θα ξεκινήσει να διδάσκει κάπου και μου υποσχέθηκε ότι θα κάνει την κόρη μου την καλύτερη και μου ζήτησε να την πάω στην σχολή που θα δίδασκε. Δεν ζήτησα ποτε εγώ να στείλω την κόρη μου.»

«Με ρωτούσε για το παιδί. Ο φίλος μου, ο συνεργάτης μου. Την καλούσε στα καμαρίνια και μιλούσαν. Μου υποσχέθηκε ότι θα έρχεται στη δραματική σχολή που θα διδάξει. Κάποια στιγμή τον ρώτησα πώς βλέπει το παιδί», περιέγραψε η μάρτυρας στο δικαστήριο. 

Η μητέρα ανέφερε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης της απάντησε ότι «Το παιδί έχει σπίθα ... Τη βλέπω και θα τη βοηθήσω να ανοίξει τα εκφραστικά της μέσα»

Ελεύθερος με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης - Ξέσπασε σε κλάματα η σύζυγός του

Η κόρη της της είπε ότι δεν είδε τον Πέτρο Φιλιππίδη ποτέ ερωτικά. Όπως υποστηρίζει, η κοπέλα είχε πάει μυστικά από εκείνη να κάνει καταγγελία στον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών και ενημερώθηκε για το θέμα όταν δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο νοσοκομείο με ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο

«Τότε ήταν που άρχισα να διαβάζω στα site ότι υπήρχε μια κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού. Την πήρα τηλέφωνο και μου είπε ‘Μανούλα μο,  δεν μπορώ να σου πω κάτι. Μανούλα μου... εγώ είμαι η κοπέλα. Ένιωσα συνένοχος του βιαστή του παιδιού. Αυτός έχει πάει με το μισό θέατρο γιατί να μου βιάσει το παιδί; Μου έλεγε ο Πέτρος Φιλιππίδης ότι είμαστε οικογένεια. Ήταν προστατευτικός.  Γιατί να μου βιάσει το παιδί;»

Δίκη Φιλιππίδη: Ξέσπασε σε κλάματα η ηθοποιός για την κόρη της 

Η γνωστή ηθοποιός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης. Νιώθει ενοχές, όπως είπε, καθώς η ίδια είναι αυτή που γνώρισε το παιδί της στον ηθοποιό. 

«Πώς νομίζετε ότι νιώθει μια μανά…Σκέφτομαι το παιδί μου, τι έχει περάσει στα χέρια του και κάθε άλλο κορίτσι. Λέτε ότι σταμάτησε τη δράση του το 2014. Εκεί έξω υπάρχει κι άλλη μια γυναίκα που έχει βιάσει μετά το 2014. Την έστειλα εγώ με χαρά να τη βιάσει. Την έστειλα με χαρά να τη συναντήσει. Καταλαβαίνετε. Και όλο αυτό το πράγμα δε θα το ξεπεράσω ποτέ», ξέσπασε η μητέρα της καταγγέλουσας στο δικαστήριο.

«Tο παιδί πήγαινε ψυχολόγο, μου έλεγε, όμως, ότι το κάνει για αυτοβελτίωση. Ένιωσα τεράστιες ενοχές ότι εγώ έβαλα το παιδί σε αυτό το περιβάλλον. Ήταν όλος μου ο κόσμος κι αυτός έσπασε τον κόσμο μου. Αρρώστησα. Έχω προβλημα με το συκώτι μου, η κόρη μου έχει  αυτοάνοσο. Ήταν η μεγαλύτερη στεναχώρια της ζωής μου . Δε νομίζω να το ξεπεράσω ποτέ. Έρχομαι εδώ και με κοιτάει ο Πέτρος Φιλιππίδης στα μάτια. Αντί να κατεβάζει το βλέμμα. Που με έβαζε να παίρνω το παιδί μου και αυτός το είχε βιάσει», κατέληξε η μάρτυρας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top