Ελεύθερος με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης - Ξέσπασε σε κλάματα η σύζυγός του

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του

Η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη για την απόφαση αποφυλάκισης του ηθοποιού

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση προσωρινής κράτησής του. «Είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους και ότι πλέον οι συνεργάτιδες του είναι ενημερωμένες για όσα του καταλογίζονται», αναφέρει η εισαγγελέας που πρότεινε την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο νοσοκομείο με ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο

Στο άκουσμα της απόφασης, η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, ξέσπασε σε κλάματα.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αντικατασταθεί με όρους η προσωρινή κράτηση του ηθοποιού, ο οποίος σήμερα συμπληρώνει 12 μήνες στην φυλακή για τρεις πράξεις σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του, πρότεινε η εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου που θα αποφασίσει αν θα παρατείνει ή όχι και για τρίτο εξάμηνο την κράτηση του κατηγορούμενου ηθοποιού και θιασάρχη.

Έτσι, ο ηθοποιός, που κατηγορήθηκε για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, θα αποφυλακιστεί με τους εξής περιοριστικούς όρους:

  • απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα
  • καταβολή εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ

Πέτρος Φιλιππίδης

Ο γνωστός ηθοποιός που νοσηλεύεται λόγω ισχαιμικού επεισοδίου δεν έχει πληροφορηθεί ακόμα την αποφυλάκισή του, όπως δήλωσε στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη, η δικηγόρος του Κική Πακιρτζίδου:

Δεν το έχει πληροφορηθεί ακόμη. Πιστεύω τώρα πηγαίνει η γυναίκα του και ο γιος του στο νοσοκομείο για να του το πούνε. Ωστόσο, επικρατούσε μεγάλη συγκίνηση στα μέλη της οικογένειάς του και δεν σας κρύβω και σε εμάς, γιατί όλο αυτόν τον καιρό γίναμε αποδέκτες της μεγάλης ψυχολογικής επιβάρυνσης που είχε τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του, με την οποία μοιραστήκαμε τις τελευταίες ώρες την αγωνία τους για την κατάσταση της υγείας του συζύγου και πατέρα.

«Από δω και πέρα η δίκη συνεχίζεται κανονικά την Τρίτη. Εξετάζονται μάρτυρες, χωρίς η δίκη να είναι κεκλεισμένων των θυρών. Θα παρουσιάσουμε το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που έχουμε στα χέρια μας και το οποίο είναι πιστέψτε με εξαιρετικά σοβαρό και μπορώ να πω συγκλονιστικό για την αθωότητα του Πέτρου Φιλιππίδη», πρόσθεσε.

Δίκη Φιλιππίδη: Το σκεπτικό της εισαγγελέως για την αποφυλάκισή του

Στην πρόταση της η εισαγγελέας ανέφερε ότι δε θεωρεί πως ο κατηγορούμενος παραμένει επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων.

Αιτιολόγησε, δε, την κρίση της αυτή, επισημαίνοντας ότι είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους και ότι πλέον οι συνεργάτιδες του είναι ενημερωμένες για όσα του καταλογίζονται και επομένως «υποψιασμένες». Ανέφερε ακόμη πως «δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου ίδιες συμπεριφορές στο πρόσφατο παρελθόν» και πως «στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να τον αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Ο κατηγορούμενος δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στο χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η δίκη του και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κρατηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, δεν παρευρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο, καθώς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο, όπου και εξακουθεί να νοσηλεύεται. 

«Υπάρχουν ευρήματα τα οποία καταδεικνύουν ότι έχει υποστεί ένα ισχαιμικό έκτακτο, το οποίο χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Δεν ήταν στο δικαστήριο για να ακούσει την απόφαση», ανέφερε στο star.gr η Κική Πακιρτζίδου.

«Υπάρχει ένα ζήτημα που αφορά στα ιατρικά δεδομένα. Αν οι γιατροί του νοσοκομείου αποφασίσουν ότι χρειάζεται περαιτέρω νοσηλεία θα παραμείνει στο νοσοκομείο, όχι βέβαια φρουρούμενος, αλλά νοσηλευόμενος. Αν οι γιατροί αποφασίσουν ότι δε χρειαζεται, από τη Δευτέρα το πρωί, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα είναι τυπικά ελεύθερος. Το θέμα είναι οι γιατροί να αποφασίσουν πότε μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι», πρόσθεσε η δικηγόρος για την κατάσταση της υγείας του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top