Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη αντίδραση, όταν έμαθε για την αποφυλάκισή του

Ελεύθερος με όρους ο ηθοποιός

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κρίθηκε από το δικαστήριο ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή του μέσα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με ήπιο ισχαιμικό επεισόδιο.

Ελεύθερος με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης - Ξέσπασε σε κλάματα η σύζυγός του

Εκτός φυλακής θα παρακολουθεί την δίκη του ο Πέτρος Φιλιππίδης με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που αντικαθιστά την προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους. 

Πέτρος Φιλιππίδης

Ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επισκέφθηκε τον ηθοποιό στο νοσοκομείο προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση του δικαστηρίου και όπως χαρακτηριστικά είπε σε δηλώσεις του, ο ηθοποιός δεν τον πίστευε ενώ μόλις συνειδητοποίησε τι άκουσε, ξέσπασε σε κλάματα με λυγμούς.

Του ανακοίνωσα το αποτέλεσμα. Δεν το πίστευε. Του το είπα δυο τρεις φορές. Όταν το συνειδητοποίησε έκλαιγε σαν μικρό παιδί. Δεν μου είπε τίποτα, μόνο λυγμούς.

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι όροι της αποφυλάκισής του

Οι δικαστές αποδέχθηκαν την πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας που ζήτησε να βγει από την φυλακή που κρατείται από τον περασμένο Ιούλιο και αποφάσισαν να αντικαταστήσουν την προσωρινή του κράτηση με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που κατοικεί δύο φορές τον μήνα.

Οι δικαστές μείωσαν την εγγύηση των 50.000 ευρώ που ζήτησε η Εισαγγελέας σε 20.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει ο ηθοποιός για να βγει από την φυλακή.

Παρούσα στο δικαστήριο ήταν η σύζυγος του, Ελπίδα Νίνου, η οποία μόλις άκουσε ότι ο καλλιτέχνης αποφυλακίζεται ξέσπασε σε κλάματα ανακούφισης. Στη συνέχεια, μαζί με τον Δημήτρη Φιλιππίδη επισκέπτηκαν τον ηθοποιό στο νοσοκομείο.

Πέτρος Φιλιππίδης - Ελπίδα Νίνου

Πέτρος Φιλιππίδης και Ελπίδα Νίνου / NDP Photo

Πέτρος Φιλιππίδης: Το σκεπτικό της εισαγγελέως για την αποφυλάκισή του

Στην πρόταση της η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν θεωρεί πως ο κατηγορούμενος, για έναν βιασμό κατ' εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού κατά τριών συναδέλφων του, παραμένει επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων.

Αιτιολόγησε δε την κρίση της αυτή, επισημαίνοντας ότι είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους και επιπλέον ότι πλέον  οι συνεργάτιδες του είναι ενημερωμένες για όσα του καταλογίζονται και επομένως «υποψιασμένες». Ανέφερε ακόμη πως «δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου ίδιες συμπεριφορές στο πρόσφατο παρελθόν» και πως  «στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να τον αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Κατά την εξέταση του θέματος της παράτασης ή μη της προσωρινής κράτησης, στο δικαστήριο κατέθεσε γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό ο οποίος τόνισε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει επιβαρυμένη υγεία εξαιτίας σακχαρώδους διαβήτη.

«Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες που μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Πρακτικά αυτό που έπαθε σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του δεν αιματώθηκε», ανέφερε.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 5 Ιουλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top