Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν»

Λύγισε κατά τη διάρκεια της απολογίας του

Έντονα φορτισμένος είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στην οποία προσπαθεί να δώσει τη δική του οπτική για τα όσα κατηγορείται. 

Ο γνωστός ηθοποιός «λύγισε» και ξέσπασε σε κλάματα όταν αναφέρθηκε στον γιο του και τη σύζυγό του και την οικονομική καταστροφή την οποία έχουν υποστεί. 

«Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη, ό, τι έχει απομείνει από αυτό» - Η απολογία του

«Ποτέ δεν έχω βρίσει ηθοποιό. Ο γιος μου το καλοκαίρι δούλευε γκαρσόν. Ένα παιδί που βγήκε πέρυσι με τις καλύτερες προοπτικές. Όλοι μίλησαν γι’ αυτόν. Ήταν μέσα στους 10 καλύτερους ηθοποιούς και δούλεψε γκαρσόνι για να ζήσει και μου έστειλε 10 ευρώ στη φυλακή για να φάω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Όσοι ήταν μέσα στην κλούβα με βοηθούσαν ψυχολογικά. Η φυλακή δεν είναι το κακό κρεβάτι, το κακό φαγητό, το κάγκελο. Φυλακή είναι ότι σταματάει η ζωή σου, το μυαλό σου, η καρδιά σου. Είσαι στο τέλος. Βλέπεις το τέλος», είπε φορτισμένος.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της απολογίας του - Eurokinissi

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της απολογίας του - Eurokinissi

Περιέγραψε επίσης την οικονομική καταστροφή την οποία έχει υποστεί ο ίδιος και η οικογένειά του.  

Εβελίνα Παπούλια: «Ο Φιλιππίδης μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα»

«Μας τέλειωσαν τα λεφτά. Δεν έχουμε να φάμε. Μας κατέστρεψαν. Η σύζυγός μου ερχόταν 05:00 το πρωί στην Τρίπολη και μου έφερνε 10 ευρώ. Ερχόταν με δανεικό αυτοκίνητο. Είχα παλιά πέντε αμάξια.  Δε βίασα. Δε βίασα. Οι άνθρωποι που μιλούν για μένα και τα λένε τόσο απλά δολοφονούν έναν άνθρωπο χωρίς σκέψη και ξέρουν ότι αυτά τα πράγματα δεν έχουν συμβεί», είπε. 

Πέτρος Φιλιππίδης: «Παρεξηγήθηκε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη καταγγέλλουσα»

Αναφερόμενος στην πρώτη καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι παρεξηγήθηκε το ενδιαφέρον του και ότι ο ίδιος ήθελε απλά να τη βοηθήσει στα πρώτα της βήματα στο θέατρο. 

Δροσάκη για Φιλιππίδη: «Νιώθω ότι υπερασπίστηκα τον εαυτό μου και όχι μόνο»

Όπως είπε συνεργάστηκε με τη μητέρα της σε δύο θεατρικές παραστάσεις ως χάρη στον Σπύρο Μπιμπίλα κι εκείνη του ζήτησε να βοηθήσει την κόρη της να σπουδάσει θέατρο. 

«Μας τελείωσαν, μας κατέστρεψαν», υποστήριξε ο Πέτρος Φιλιππίδης

«Μας τελείωσαν, μας κατέστρεψαν», υποστήριξε ο Πέτρος Φιλιππίδης

«Σκέφτηκα τη σχολή που δίδασκα. Εγώ είχα πρόσβαση και θα την καλούσα να τη δουν εκτός προθεσμίας κι έτσι και την πήραν. Τη θυμάμαι αμυδρά να πηγαινοέρχεται στα καμαρίνια. Η μητέρα της μου τη γνώρισε. Την έστειλα στη σχολή. Τους παρακάλεσα να μην πληρώνει, αν γίνεται. Από ότι έμαθα πλήρωνε. Ξεκίνησαν τα μαθήματα. Εγώ έκανα τέσσερα μαθήματα. Όλα αυτά που λέγονται για γάμους, γνωριμίες τα άκουσα πρώτη φορά στη ζωή μου, όταν ήμουν φυλακή με ενημέρωσαν», είπε και συνέχισε:

Ξέσπασμα Φιλιππίδη: Κινήθηκε προς τη Δροσάκη και τον συγκράτησε η Νίνου

«Το ενδιαφέρον μου παρεξηγήθηκε από την πρώτη καταγγέλλουσα. Άρχισε να γίνεται πιεστική. Προσπαθούσε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Μου ζήταγε να τη σηκώνω στο μάθημα. Δεν μου άρεσε αυτό, θεωρούσα ότι εκτίθεμαι. Την απέφευγα. Μιλούσα με όλα τα παιδιά. Προσπαθούσα να την αποφύγω. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις της πρώτης καταγγέλλουσας στο θέατρο. Ερχόταν σχεδόν κάθε μέρα στο θέατρο Μουσούρη. Εμφανιζόταν σε μένα.  Τα καμαρίνια εκεί είναι σε δύο ορόφους. Το καμαρίνι της μητέρας της ήταν στον κάτω όροφό, αλλά αυτή ερχόταν στον πάνω, έκοβε βόλτες κι είχε μια ενοχλητική παρουσία, ενώ δεν είχε κανένα λόγο να ήταν εκεί. Απαντούσε προκλητικά και με αγένεια.  Εγώ από ευγένεια δεν έλεγα τίποτα. Κάποια στιγμή είπα ότι δε θέλω ξένους ανθρώπους στο θέατρο, αλλά συνέχιζε αυτή να εμφανίζεται».

Φιλιππίδης: «Την Παπούλια την έκανα πρωταγωνίστρια – Με την Τουμασάτου είχαμε διαφορές»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αναφέρθηκε επίσης σε δύο συναδέλφους του, που αποκάλυψαν κάποιες αρνητικές πτυχές του χαρακτήρα του. 

Όσον αφορά στην πρώτη καταγγέλλουσα ο Πέτρος Φιλιππίδης ισχυρίστηκε ότι παρεξήγησε το ενδιαφέρον του να τη βοηθήσει - Eurokinissi

Όσον αφορά στην πρώτη καταγγέλλουσα ο Πέτρος Φιλιππίδης ισχυρίστηκε ότι παρεξήγησε το ενδιαφέρον του να τη βοηθήσει - Eurokinissi

«Ήρθε εδώ η κα Παπούλια. Εγώ την έκανα πρωταγωνίστρια. Μέχρι το 2020 μιλάγαμε για δουλειά. Ποτέ δεν μου είπε τίποτα και έρχεται εδώ και λέει ότι της έδειξα τα γεννητικά μου όργανα; Με ενοχλεί που με λένε επιδειξία. Και με είπε και “αληταρά”», είπε, ενώ για τη Μαριάννα Τουμασάτου που επίσης έκανε αρνητικές δηλώσεις για τον ίδιο, ισχυρίστηκε ότι είχαν προσωπικές διαφορές. 

Δίκη Φιλιππίδη: Η Ματίκα διαψεύδει τη Νίνου - «Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο»

«Με την Τουμασάτου έχω κακό παρελθόν. Είχαμε κακή συνεργασία και δεν την ήθελα στο σίριαλ που συμπρωταγωνιστούσαμε τότε. Βαριόταν, έπαιζε οπότε ήθελε, αργούσε να έρθει. Μια μέρα την περίμενα στην πόρτα. Της έκανα παρατήρηση  και δεν μου είπε τίποτα. Ο Καζάκος σκηνοθετούσε και την έφερε γιατί τότε ήταν κοπέλα του γιου του. Είπα λοιπόν στην Ακρίτα ότι δε θέλω να συνεργαστώ με την Τουμασάτου και δε θέλω καμία συγγνώμη. Ήρθε η Τουμασάτου, μου ζήτησε συγγνώμη και ξεκινήσαμε τα γυρίσματα. Έκανα όμως πολύ μεγάλο λάθος», τόνισε και ξέσπασε σε λυγμούς. 

Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν χωρίζω τον Πέτρο για να μην πάρω το μισό χρέος»

«Βγήκε κι έδωσε συνέντευξη… Τι δουλειά έχει να βγει και να πει ότι δεν την ενδιαφέρουν οι παράπλευρες απώλειες, αναφερόμενη στη σύζυγό μου, ενώ ήμουν στη φυλακή; Και μη μου πείτε ότι δε με ενδιαφέρει η γυναίκα μου. Άπιστος υπήρξα, βιαστής δεν υπήρξα. Θα μιλήσει για μένα η κ. Τουμασάτου;», σημείωσε.  

Φιλιππίδης: Βλέπει «οργανωμένο σχέδιο» από δικηγόρο – μάνατζερ

Στη συνέχεια της απολογίας του, ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστήριξε πως οι καταγγελίες εις βάρος του είναι οργανωμένες από συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, το οποίο όμως δεν κατονόμασε. 

«Οργανώθηκαν σε δικηγορικό γραφείο από δικηγόρο – μάνατζερ. Κατηγόρησαν τον Κιμούλη, το Σπυρόπουλο, δεν βγήκαν όμως. Δεν είμαι ανώμαλος! Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα. Μας βλέπετε. Μας γνωρίζετε. Ξέρετε ποιο είναι το ενοχλητικό κομμάτι της πρώτης καταγγέλλουσας; Το πώς μπαινοβγαίνει μέσα στην αίθουσα. Την βλέπετε όλο αυτόν τον καιρό! Είναι ενοχλητική, είναι επεμβατική. Εγώ δεν το θέλω αυτό».

Αναφερόμενος στον Σπύρο Μπιμπίλα εξέφρασε το παράπονό του για τον «φίλο» του, όπως είπε, που τον έχει φιλοξενήσει στο σπίτι του και κατέθεσε τελικά εναντίον του.

«Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να βρεθώ ερωτικά με μια γυναίκα που δε θα ήθελε να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό». 
 
Όσον αφορά στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους τόνισε ότι δεν ήταν καν μάρτυρας στη δίκη. 

«Τι είπε η Παπαχαραλάμπους; Ότι κατουρούσα στον νιπτήρα! Δικάστε με γι’ αυτό!» είπε, ενώ για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου υποστήριξε πως δεν είχαν ποτέ κάποια διαφορά και πως έκανε την καταγγελία για άλλους λόγους, επαγγελματικής φύσεως. 

Φιλιππίδης: «Ήθελα να πεθάνω όταν έμαθα ότι κατηγορούμαι για βιασμό»

Ο ηθοποιός περιέγραψε και τη στιγμή που έμαθε για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. 

«Δεν το χωράει το μυαλό μου. Βγαίνει η πρώτη καταγγελία. Δεν είμαι ηλίθιος. Είμαι άνθρωπος του κόσμου και της κοινωνίας. Σε δημοσιογραφικούς κύκλους ακούγεται για βιασμό. Λέω αποκλείεται. Λέω δεν υπάρχει! Έρχεται η κατάθεση στον εισαγγελέα και γίνεται βιασμός. Τι να σας πω; Πώς αισθάνθηκα; Ήθελα να πεθάνω. Μετά  ακούω ότι είναι κι άλλος βιασμός τον οποίο δε θυμόταν! Ούτε ξέρω τι σημαίνει κατά συρροή ούτε τίποτα. Εγώ ξέρω ότι δεν τα έχω κάνει. Μιλάω με τον τότε δικηγόρο μου. Πηγαίνω στην ανακρίτρια. Εκεί σταματάει η μνήμη μου», είπε και κατέληξε για την πρώτη καταγγέλλουσα:

«Παρουσιάστηκε ως άβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί και δεν ξέρουμε πώς συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top