«Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη, ό,τι έχει απομείνει από αυτό» - Η απολογία του

«Με κατηγορούν άδικα, καταστράφηκα. Δεν είμαι βιαστής», ισχυρίζεται

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφτασε ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπου σήμερα θα απολογηθεί για τις κατηγορίες ενός βιασμού και δύο αποπειρών βιασμών, με τις οποίες βαρύνεται. 

Ο ηθοποιός, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, θα δώσει σήμερα τη δική του εκδοχή και θα επιχειρήσει να αποδομήσει τους ισχυρισμούς των νεαρών γυναικών που τον κατηγορούν. 

Καταβεβλημένος έφτασε στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης

Καταβεβλημένος έφτασε στα δικαστήρια ο Πέτρος Φιλιππίδης - Eurokinissi

Στο πλευρό του και σήμερα βρίσκονται η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, και ο γιος του, Δημήτρης Φιλιππίδης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να απολογηθεί καθιστός, καθώς δεν μπορεί να σταθεί όρθιος, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Πέτρος Φιλιππίδης: Εξαιτίας της καταστροφής μου, καταστράφηκαν οι γύρω μου

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στην αρχή της απολογίας του έκανε μια αναδρομή στη ζωή του, τονίζοντας ότι δεν περίμενε ποτέ να βρεθεί σε αυτή τη θέση στα 60 του χρόνια. 

«Όπως καταλαβαίνετε είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962, αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρονιά. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία, δε με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου, δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στον λόγο, πάντα είχα ένα κείμενο έναν ρόλο… », είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δικής μου καταστροφής καταστράφηκαν κι οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στην Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό γι’ αυτές. Όχι μόνο γι’ αυτές. Για όλες τις γυναίκες».

«Με πειράζει που με λένε βιαστή», είπε στην αρχή της απολογίας του ο Πέτρος Φιλιππίδης - Eurokinissi

«Με πειράζει που με λένε βιαστή», είπε στην αρχή της απολογίας του ο Πέτρος Φιλιππίδης - Eurokinissi

Όπως είπε αρχικά ετοιμαζόταν να δώσει εξετάσεις στην Ιατρική, όμως όταν αντίκρισε τη μητέρα του στο χειρουργείο το μετάνιωσε και με τη βοήθεια μιας καθηγήτριάς του στράφηκε προς την υποκριτική. 

«Αποφάσισα να πάω στο θέατρο. Έβλεπα ότι μπορεί να μην πέρναγα και ιατρική και έτσι τελείωσα το γυμνάσιο. Ήμουν πολύ δραστήριος μαθητής σε κινητοποιήσεις μαθητικές πολίτικες. Δεν είμαι παιδί του Πολυτεχνείου, αλλά έζησα το Πολυτεχνείο, ήμουν 12 ετών. Πάλεψα για τα δικαιώματα των ανθρώπων, των εργαζομένων, των φοιτητών, των μαθητών», συνέχισε ο Πέτρος Φιλιππίδης. 

Μετά από μια περιήγηση σε διάφορες σχολές πέρασε και στο Εθνικό και στο Θέατρο Τέχνης. 

«Ήρθαν άνθρωποι και μίλησαν για μένα με τον χειρότερο τρόπο. Με είπαν μαλ... , με είπαν βιαστή. Με είπαν αληταρά, ελεεινό και τρισάθλιο. Σ’ αυτή τη δίκη ο αέρας είναι λαλίστατος. Όλοι έχουν ακούσει. Από ποιον, δεν ειπώθηκε ποτέ. Ήμουν θιασάρχης, δούλευα πολύ σκληρά 17 χρόνια για να είμαι στο θέατρο. Δούλευα πάρα πολύ σκληρά, έφερνα κόσμο με καλλιτεχνικές επιτυχίες», τόνισε κι εξομολογήθηκε ότι δε θέλει άλλο να έχει καμία σχέση με τον χώρο του θεάτρου. 

«Δεν είμαι πια κάλος ηθοποιός. Δεν είμαι πια ηθοποιός. Δεν είμαι αυτό που ήμουν. Το ταλέντο είναι σχετικό. Δεν είμαι πια ούτε ηθοποιός, ούτε σκηνοθέτης, ούτε παραγωγός, τίποτα.  Δε θέλω καμία σχέση με αυτόν τον χώρο. Τελείωσε για μένα. Ούτε απ΄έξω δε θέλω να περνώ. Δε με πειράζει αυτό, με πειράζει που με λένε βιαστή», είπε.

Η απολογία του ηθοποιού συνεχίζεται.

Δίκη Φιλιππίδη: Μαζί στο δικαστήριο Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου

Νωρίτερα έφτασαν στο δικαστήριο, πιασμένες χέρι-χέρι η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου έφτασαν στο δικαστήριο πιασμένες χέρι χέρι - Eurokinissi

Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου έφτασαν στο δικαστήριο πιασμένες χέρι χέρι - Eurokinissi

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που φαίνεται να έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση κατηγορείται ότι επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη, τότε, παθούσα.

Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου στο δικαστήριο πιασμένες χέρι χέρι

Καθ' όλη τη εκδίκαση της υπόθεσης οι τρεις ηθοποιοί παρακολούθησαν τη διαδικασία - Eurokinissi

Οι τρεις ηθοποιοί που κατηγορούν τον συνάδελφο τους κατέθεσαν στο δικαστήριο, είτε δημόσια είτε με τις πόρτες κλειστές, ενώ από την αρχή της δίκης στο πλευρό τους βρίσκονται πολλοί συνάδελφοι τους. 

Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου έφτασαν στο δικαστήριο μαζί

Και οι τρεις ηθοποιοί έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη στο ΣΕΗ για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιητική συμπεριφορά - Eurokinissi

Στο δικαστήριο κατέθεσαν, επίσης, αρκετοί ηθοποιοί. Κάποιοι περιέγραψαν συγκεκριμένα γεγονότα, κάποιοι άλλοι αναφέρθηκαν σε στοιχεία του χαρακτήρα του κατηγορούμενου ηθοποιού. Μεταξύ αυτών η Κάτια Δανδουλάκη, η Εβελίνα Παπούλια και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top