Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης - Με αναστολή τα 8 χρόνια φυλάκισης

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού και αθώος για έναν βιασμό η ετυμηγορία για τον Πέτρο Φιλιππίδη / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οκτώ χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση είναι η ομόφωνη ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο ηθοποιός καταδικάστηκε σε έξι έτη κάθειρξης για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε έτη για τη δεύτερη απόπειρα, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία του βιασμού. Η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί ποινή κατά συγχώνευση οκτώ ετών κάθειρξης. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος για τον βιασμό, ένοχος για τις δύο απόπειρες

Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή στον κ. Φιλιππίδη να έχει αναστολή, δηλαδή να μείνει ελεύθερος μέχρις ότου η υπόθεση του κριθεί σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Μέχρι τότε του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού και αθώος για τον βιασμό

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού και αθώος για τον βιασμό / Eurokinissi (Κώστας Τζούμας)

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς και του πρότερου σύννομου βίου, υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως.

Στο άκουσμα της απόφασης, οι δύο καταγγέλλουσες ξέσπασαν σε κλάματα και έπεσαν στην αγκαλιά των δικηγόρων τους. Ένιωσαν δικαίωση για τον αγώνα που έδωσαν όλον αυτόν τον καιρό μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου ψύχραιμος. Δίπλα του βρίσκονται η σύζυγος του ελπίδα Νίνου, ο γιος τους και συγγενείς τους.

Δημητρακόπουλος: Θα αθωωθεί στο Εφετείο και για τις δύο απόπειρες βιασμού

Η καταδίκη του κ. Φιλιππίδη αφορά τις καταγγελίες δύο γυναικών για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014: καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού νεαρής ηθοποιού στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010 και για απόπειρα βιασμού στο αυτοκίνητο του το 2014 με θύμα άλλη νεαρή ηθοποιό.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την δικαστική απόφαση, ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε: «Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρξει η πλήρης δικαίωση του κυρίου Φιλιππίδη και θα αθωωθεί και για τις δύο απόπειρες βιασμού».

«Η ελληνική Δικαιοσύνη σήμερα απεφάνθη ότι οι καταγγέλλουσες δεν ήταν τρελές», είπε ο ένας εκ των συνηγόρων από τις καταγγέλλουσες.

Δίκη Φιλιππίδη: Το σκεπτικό της Εισαγγελέως για την απόρριψη των ελαφρυντικών

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας της Έδρας κ. Στόγια απέρριψε τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησαν οι δικηγόροι του Πέτρου Φιλιππίδη, αυτά της καλής συμπεριφοράς και του πρότερου σύννομου βίου

Για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς η Εισαγγελέας είπε: «Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσακη για περιστατικά με το 2014», ανέφερε η εισαγγελέας, ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ακόμη η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που ζήτησε ο ηθοποιός τονίζοντας στο δικαστήριο: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν "παραφωνίες" στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελινα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top