Βέροια: «Είναι ένα πονεμένο πλάσμα», λέει ο δικηγόρος της

Σπαράζει ο παππούς της για τον χαμό του δισέγγονού του

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση του 11 μηνών βρέφους, το οποίο πέταξε στον Αλιάκμονα η μητέρα του και πνίγηκε. 

Όπως είπε ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, στον ΑΝΤ1, δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και δεν έχει ομολογήσει ότι σκότωσε το παιδί της. 

Βέροια: «Η μητέρα ρωτά συνεχώς αν το παιδί της είναι ζωντανό»

«Δεν έχει συνειδητοποιήσει την έκβαση του συμβάντος, διότι πουθενά από την δικογραφία δεν προκύπτει ομολογία ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο», είπε και διέψευσε ότι μετά το περιστατικό η μητέρα πήγε σε ξενοδοχείο.

Ο δικηγόρος της 29χρονης δήλωσε πως η γυναίκα δεν έχει ομολογήσει πως σκότωσε το παιδί της 

Ο δικηγόρος της 29χρονης δήλωσε πως η γυναίκα δεν έχει ομολογήσει πως σκότωσε το παιδί της 

«Μετά την πράξη πήγε και απομονώθηκε κάπου, που θα μπορούσε να είναι και σπηλιά. Πρέπει να ανοίξει μεγάλο θέμα σχετικά με την κατάσταση του κατολογισμού, με τις ακούσιες νοσηλείες. Σήμερα θα δούμε αν είχε πάρε-δώσε με ψυχιατρικές κλινικές. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», τόνισε.

Αλιάκμονας: Έγινε μυστικά η κηδεία του βρέφους - «Ξεσπά» στο Star ο πατέρας

Η 29χρονη φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το μωρό της. Όπως είπε ο δικηγόρος της, μιλώντας και στην ΕΡΤ είναι άλλο πράγμα η ανθρωποκτονία από δόλο κι άλλο το «αφήνω έναν άνθρωπο αβοήθητο να καταλήξει κάπου».

Ο κ. Μπιδέρης έκανε λόγο για ένα «πονεμένο πλάσμα».

«Ρωτούσε και ξαναρωτούσε, ήθελε να δει το παιδί της. Ρωτούσε και ξαναρωτούσε αν είναι στη ζωή ή αν έχει καταλήξει. Και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αποδοχή της κατηγορίας. Αντιθέτως την έχει αρνηθεί. Έχει αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο», είπε.

Βέροια: Αυτή είναι η μητέρα που πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα

Ερωτηθείς για το αν η 29χρονη είχε χρειαστεί να έχει μια ψυχιατρική υποστήριξη, φαρμακευτική ή ενδεχομένως και νοσηλεία, απάντησε: 

«Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο συντρέχει, σίγουρα θα είναι η βασική γραμμή της υπεράσπισης στο σημείο του καταλογισμού της όποιας πράξης. Ήταν τόσο σοκαρισμένη που στην πρώτη συνάντηση προσπάθησα να έχω τα γεγονότα όπως τα βίωσε, ήτοι τι έχει συμβεί και το τι μπορεί να μου περιγράψει σχετικά με τη στιγμή του γεγονότος που της καταλογίζουν».

Bέροια: «Δε σκότωσα το μωρό μου, δε ξέρω τι έγινε» λέει τώρα η 29χρονη

Ως προς την πληροφορία που τη θέλει να είπε σε αστυνομικούς ότι έπαιζαν στο φράγμα, το παιδί έπεσε και δεν μπόρεσε να βοηθήσει επειδή δεν ήξερε μπάνιο και έφυγε αφήνοντάς το, ο κ. Μπιδέρης απάντησε:

Η γυναίκα φέρεται να είναι σε σύγχυση και συνεχώς ρωτά αν είναι ζωντανό το παιδί της

Η γυναίκα φέρεται να είναι σε σύγχυση και συνεχώς ρωτά αν είναι ζωντανό το παιδί της

«Μπορώ να σας πω, ότι θα ήταν άδικο να διαψεύσω το ρεπορτάζ σας». 

Πρόσθεσε επίσης ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται πως ήταν μόνη της στο φράγμα του Αλιάκμονα, όμως εξήγησε ότι θα ζητήσει οπτικοακουστικό υλικό από τον χώρο, προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα. 

Βέροια: Ασφυκτικός ο θάνατος του μωρού που το πέταξε η μητέρα στο ποτάμι

Σύμφωνα με τον κ. Μπιδέρη δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του κανείς από την οικογένεια της 29χρονης, ούτε και ο πατέρας του παιδιού. 

Βέροια: «Έπαιρνε τα φάρμακά της και ήταν καλά»

Συντετριμμένος είναι και ο παππούς της 29χρονης, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει ότι χάθηκε με αυτόν τον τρόπο το δισέγγονό του. 

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 εδώ και 14 χρόνια η γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί πάρα πολλές φορές. Το τελευταίο όμως διάστημα ήταν καλά. 

Βέροια: Νεκρό βρέφος στο φράγμα του Αλιάκμονα - Το πέταξε η μητέρα του

«Έπαιρνε την αγωγή της. Γέννησε και δεν έπαθε τίποτα. Δεν ξαναπήγαμε στην κλινική, δεν πήγαμε πουθενά. Όταν έπαιρνε τα φάρμακά της ήταν πάρα πολύ καλά. Όταν τα σταμάταγε υποτροπίαζε και βγάζαμε πάλι εισαγγελική εντολή και έμπαινε στο ψυχιατρείο», είπε. 

Όσο για το αν είχαν βοήθεια από κοινωνικές υπηρεσίες, ο παππούς της 29χρονης ήταν κατηγορηματικός:

«Μας είχαν πει ότι θα έρχονταν κάθε μήνα μία ή δύο φορές. Ούτε καν πάτησαν εδώ για να δουν πώς ήταν. Εμείς εδώ δεν έχουμε κοινωνικούς λειτουργούς. Ας το ακούσουν αυτό αυτοί που είναι αρμόδιοι. Σε παρακαλώ άσε με να πάω να του ανάψω το κεράκι του στο πουλάκι μου», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top