Έξαρση ιώσεων και γρίπης στα σχολεία - Καμπανάκι χτυπούν οι γιατροί

Συνάχι, πονόλαιμος, βήχας και πυρετός κρατούν τα παιδιά εκτός...σχολείου

Σε έξαρση οι ιώσεις - Βίντεο από STAR

Κοκτέιλ ιώσεων και γρίπης «βλέπουν» οι επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι αναπνευστικοί ιοί θα κάνουν πάρτι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ήδη ηλικιωμένοι και παιδιά  μετά και τη χαλάρωση των μέτρων έχουν αρχίσει να επισκέπτονται τους γιατρούς εμφανίζοντας συμπτώματα ιώσεων. 

Το βίντεο του Μητσοτάκη με τον Τσιόδρα για το εμβόλιο κατά της γρίπης

Στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου για το STAR, η κυρία Νίκη Παπαντωνίου όπως κι όλες οι μαμάδες προετοιμάζεται για τις εποχικές ιώσεις που ήδη χτύπησαν τα σχολεία και οργανώνει το φαρμακείο της με τα απαραίτητα, ενώ όπως λέει είναι σε επικοινωνία με τον παιδίατρο της. «Έχω πάρει τα φάρμακα, κάποια αντιγριπικά, κάποια σιρόπια, πάντα με τη συμβουλή του παιδιάτρου», σημειώνει. 

«Τρι-δημία» γρίπης, κορωνοϊού και RSV φοβούνται οι επιστήμονες

Υπενθυμίζεται ότι πιο επικίνδυνος είναι ο αναπνευστικός ιός RSV. «Για τον RSV που είναι το τρίτο παθογόνο που μας απασχολεί ιδιαίτερα δεν υπάρχει εμβόλιο, παρότι γίνονται προσπάθειες τα τελευταία χρόνια. Οπότε να προσπαθήσουν οι ευάλωτες ομάδες και τα μικρά παιδιά να τηρούν μέτρα υγιεινής.», σημειώνει η Κασσιανή Μέλλου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεταδοτικών Νοσημάτων του ΕΟΔΥ.

Επικίνδυνο κοκτέιλ κορωνοϊού, γρίπης και RSV: Γεμάτα τα νοσοκομεία Παίδων

Τα στοιχεία από το εξωτερικό φανερώνουν ότι θα υπάρξει έξαρση των ιώσεων και της γρίπης όταν οι θερμοκρασίες πέσουν, ωστόσο ήδη τα ιατρεία γεμίζουν από παιδιά που νιώθουν αδιαθεσία. Τα συμπτώματα μπορεί να μην είναι απαραίτητα βαριά, ωστόσο το ενοχλητικό συνάχι, ο πονόλαιμος, ο βήχας κι ο πυρετός συναντώνται συχνά, με αποτέλεσμα να ανησυχούν οι γονείς και τα παιδιά να μένουν στο σπίτι. 

Pfizer - BioNTech: Θα δοκιμάσει συνδυαστικό εμβόλιο για γρίπη και Covid-19

«Να προσέχουν πάρα πολύ τις ιώσεις των παιδιών γιατί κάποιες φορές δεν είναι αθώες αυτές οι ιώσεις, να επικοινωνούν με το θεράποντα γιατρό τους έγκαιρα και να μην αναλαμβάνουν μόνοι τα παιδιά στο σπίτι κι έχουμε μετά άσχημα αποτελέσματα», σημειώνει η καθηγήτρια παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αναστασία Βαρβαρήγου. 
 

Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top