Εξαδάκτυλος: «Μπορεί να γίνουν ξανά υποχρεωτικές οι μάσκες»

«Δε θα αφήσουμε την κατάσταση με τον κορωνοϊό ανεξέλεγκτη»

Πιθανή είναι η λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Α. Εξαδάκτυλος, δεν απέκλεισε να γίνει ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Τόνισε ότι δεν πρόκειται οι ειδικοί να αφήσουν την κατάσταση ανεξέλεγκτη.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές μετά από τη νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. Η κατάσταση βρίσκεται ξανά σε οριακό σημείο με τα επιδημιολογικά στοιχεία καθημερινά να εντείνουν όλο και περισσότερο την ανησυχία των ειδικών. 

Έκτακτη ενημέρωση ΕΟΔΥ: «Έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού σε τέσσερις περιοχές

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9.360 νέες μολύνσεις, ενώ ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.841. Οι θάνατοι έφτασαν τους 23, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν και πάλι τους 102.

κόσμος στον δρόμο

Οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να γίνουν και πάλι υποχρεωτικές οι μάσκες

Με αυτά τα δεδομένα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Α. Εξαδάκτυλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες. 

ΠΟΥ: Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δε θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δε θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», είπε.

τεστ κορωνοϊό

Τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί πολύ τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Όσον αφορά στο νέο κύμα κορωνοϊού, ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η χώρα μας έπεται των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών κατά περίπου τέσσερις με πέντε εβδομάδες. 

Κορωνοϊός: «Στα μέσα Ιουλίου η κορύφωση του νέου κύματος»

«Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top