ΠΟΥ: Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη

Συστάσεις «για να μην έρθουν χειρότερα»

Υψηλά επίπεδα κρουσμάτων της Covid 19 αναμένει στην Ευρώπη για φέτος το καλοκαίρι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γι αυτό το λόγο ζητά συμμόρφωση με τις συστάσεις υπενθυμίζοντας ότι τριπλασιάστηκαν οι μολύνσεις τον τελευταίο μήνα.

Κορωνοϊος: Στα «ύψη» τα κρούσματα και σήμερα - Πάνω από 15.000 μολύνσεις

Ο Χανς Κλούγκε  διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι  «Καθώς οι χώρες σε όλη την Ευρώπη ήραν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ο ιός θα κυκλοφορεί σε υψηλά επίπεδα το καλοκαίρι. Πρέπει να συνεχίσουμε την ιχνηλάτιση του ιού, επειδή αν δεν το κάνουμε θα είμαστε τυφλοί σε ό,τι αφορά τον τρόπο μετάδοσης και την εξέλιξή του.

Η υψηλή ανοσία του πληθυσμού και οι επιλογές που γίνονται για να μειωθεί ο κίνδυνος για τους ηλικιωμένους παραμένουν τα κλειδιά. Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί απλώς και μόνο επειδή οι χώρες σταμάτησαν να τον επιτηρούν. Συνεχίζει να μολύνει, συνεχίζει να μεταλλάσσεται και εξακολουθεί να σκοτώνει».

Ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 στις 50 χώρες της ζώνης του ΠΟΥ Ευρώπης πλησίασε αυτήν την εβδομάδα τις 500.000 καθημερινά, ενώ ήταν γύρω στις 150.000 στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με δεδομένα που συλλέγει ο Οργανισμός.

Ο αριθμός των θανάτων, που έφτανε τις 4-5.000 την ημέρα τον χειμώνα, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, γύρω στους 500, περίπου δηλαδή στο επίπεδο που ήταν και το καλοκαίρι του 2020.

Κορωνοϊός: Συναγερμός λόγω αύξησης κρουσμάτων-Έκτακτη ενημέρωση τη Δευτέρα

Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες καταγράφουν αυξημένα κρούσματα, όπως η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γερμανία και η Αυστρία.

Γι’ αυτό το λόγο ο ΠΟΥ ζητά από τους Ευρωπαίους:

  • να παραμένουν σε απομόνωση εφόσον παρουσιάζουν συμπτώματα στο αναπνευστικό,
  • να επικαιροποιήσουν τα εμβόλιά τους και να φορούν μάσκα σε πολυσύχναστους χώρους

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top