Κορωνοϊός: Συναγερμός λόγω αύξησης κρουσμάτων-Έκτακτη ενημέρωση τη Δευτέρα

Πλεύρης: Όχι σε μέτρα μέσα στο καλοκαίρι 

Στα «ύψη» τα κρούσματα των τελευταίων ημερών - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (30/6/22)

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες με την έξαρση που παρατηρείται στα κρούσματα του κορωνοϊού, τη στιγμή που οι υποπαραλλαγές Όμικρον 4 και 5 καραδοκούν. Για αυτόν τον λόγο αυτόν τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός: «Στα μέσα Ιουλίου η κορύφωση του νέου κύματος»

Η ενημέρωση θα διεξαχθεί στις 10:30 το πρωί στα γραφεία του ΕΟΔΥ από τον πρόεδρό του και καθηγητή Παιδιατρικής, Θεοκλή Ζαούτη, καθώς και τον α’ αντιπρόεδρο και αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ενημέρωση θα δοθούν πληροφορίες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχει σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, τα οποία πλέον σε σχεδόν καθημερινό επίπεδο κυμαίνονται σε πενταψήφιο επίπεδο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 15.498 κρούσματα, ενώ στις 28 Ιουνίου ήταν 20.084.

Κορωνοϊός: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση

Σε συνδυασμό με την χαλάρωση των περιορισμών και την αύξηση της κινητικότητας λόγω του τουρισμού, κάποιοι επιστήμονες εκφράζουν τον προβληματισμό τους και ζητούν την επιστροφή κάποιων μέτρων.

Πλεύρης: Όχι σε μέτρα μέσα στο καλοκαίρι 

Από την Κρήτη, την οποία επισκέπτεται σήμερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διεβεβαίωσε ότι προς το παρόν δεν εξετάζονται μέτρα για το καλοκαίρι, αλλά η όλη κατάσταση θα επεναξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Κορωνοϊός μεταλλάξεις: 28 παραλλαγές έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα

«Αυτή την ώρα έχουμε μια αύξηση στα κρούσματα όπως σε όλη η Ευρώπη, ωστόσο όλα τα μοντέλα μας δείχνουν ότι τους θερινούς μήνες παρά τα αυξημένα περιστατικά δεν θα υπάρξει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να μας υποχρεώσει να πάρουμε μέτρα», είπε ο κ. Πλεύρης που πρόσθεσε ότι «υπάρχει σύσταση στους πολίτες και στις ευάλωτες ομάδες να τηρούν τα μέτρα και να φορούν τη μάσκα, όχι ως υποχρέωση, αλλά όπου αισθάνονται ότι υπάρχει συνωστισμός».

«Είναι ξεκάθαρη η σύσταση της επιτροπής εμβολιασμών ότι οι άνω των 60 και οι ευάλωτοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο» εξήγησε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος σε ό,τι αφορά τα μέτρα είπε πως επιχειρείται να αποφευχθεί η υποχρεωτικότητα. 

«Από εδώ και στο εξής έχουμε μπει σε μια λογική να συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό, υπό την έννοια ότι πάμε σε πιο στοχευμένα μέτρα, αλλά προφανώς βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης αν χρειαστεί από το Σεπτέμβριο και μετά, θα πράξουμε ανάλογα», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top