Κορωνοϊός: «Στα μέσα Ιουλίου η κορύφωση του νέου κύματος»

Πιο σοβαρά τα συμπτώματα της Όμικρον 4 και 5, λέει ο Νίκος Θωμαΐδης

Επικίνδυνη άνοδος των νοσηλειών από κορωνοϊό. Μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες το ιικό φορτίο στα λύματα έδειξε αύξηση που αθροιστικά φτάνει στο 200%

Σε περίπου 10-15 ημέρες αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας όπως εκτίμησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Συγκεκριμένα καθηγητής έκανε λόγο για σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων, η οποία είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αττική έφτασε αθροιστικά στο 200% μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες, ενώ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 4 ημέρες στην ίδια περιοχή ξεπέρασε το 80%.

Σαφώς αυξητική είναι η τάση και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συνοψίζοντας πως υπάρχει σοβαρή διάδοση στον πληθυσμό.

Πιο σοβαρά τα συμπτώματα της Όμικρον 4 και 5

Σχετικά με την Ομικρον 4 και 5 που όπως είπε έχουν επικρατήσει στη χώρα μας, ανέφερε ότι «δίνουν» πιο σοβαρά συμπτώματα από την Όμικρον 2, ενώ σημείωσε ότι προκαλούν επαναμολύνσεις της τάξης του 30%. «Για αυτό τον λόγο η σύσταση είναι για τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν και να προστατεύονται φορώντας μάσκα», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Τέλος εξήγησε πως δεν μπορεί να δοθεί μια ακριβής πρόβλεψη για τον αριθμό που θα φτάσουν τα κρούσματα καθώς τα στελέχη του ιού άλλαξαν και τα επιδημιολογικά μοντέλα θα πρέπει να επανεκπαιδευτούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top