«Φώναζα και χτυπούσα την πόρτα» - Η κατάθεση της ηθοποιού για τον Φιλιππίδη

Τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού και περιγράφει όσα συνέβησαν το 2010

Συγκλονίζει η περιγραφή της γυναίκας που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010. Όπως κατέθεσε ο  ηθοποιός της έβγαλε με τη βία το παντελόνι και της επιτέθηκε σε ένα κλειδωμένο καμαρίνι. 

Η γυναίκα, ηθοποιός στο επάγγελμα, που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010 κατέθεσε σήμερα για δεύτερη μέρα στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. 

Δίκη Φιλιππίδη: Ένταση πριν καταθέσει η δεύτερη μάρτυρας – Διακόπηκε η δίκη

Η γυναίκα κατέθεσε και χθες, όμως διέκοπτε συχνά την κατάθεσή της, καθώς όπως είπε αντιμετώπισε κρίσεις πανικού. 

Δίκη Φιλιππίδη: «Έβγαλε τα γεννητικά του όργανα και καβάλησε τα πόδια μου»

Συνεχίζοντας την περιγραφή όσων έζησε στο θέατρο το 2010 η γυναίκα είπε:

Πέτρος Φιλιππίδης: Έφτασε στο δικαστήριο - Καταθέτει η πρώτη καταγγέλλουσα

«Ήμασταν και οι δύο στον καναπέ. Κάθισε δίπλα μου. Άρχισε να με φιλάει, να μου λέει χυδαία λόγια. Προσπάθησα να τον απωθήσω, δεν τα κατάφερα. Είχε κατεβάσει το παντελόνι και έβγαλε τα γεννητικά του όργανα. Καβάλησε πάνω στα πόδια μου. Κουνιόμουν συνεχώς. Μου κατέβασε το κολάν και παρέσυρε και το εσώρουχο. Με δύναμη προσπαθούσε να εισχωρήσει μέσα μου. Προσπάθησα να κουνιέμαι ασταμάτητα. Άφησε το χέρι του, για να πιάσει το γεννητικό όργανο και μπόρεσα να τον απομακρύνω».

Ακολούθησε πάλη, με την ίδια να προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει από τα χέρια του. 

Πέτρος Φιλιππίδης: 19 καταγγελίες για τη συμπεριφορά του στον Δ. Βογιατζή

«Κατάφερα και σηκώθηκα και κοπάνησα σε έπιπλο και προσπάθησα να φύγω. Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα το γεννητικό του όργανο να με ακουμπάει. Αισθανόμουν ότι ήταν σε στύση. Η πάλη δε σταμάτησε ούτε μία στιγμή. Κατάφερα να κουνιέμαι και αυτό φάνηκε ότι τον δυσκόλεψε. Όπως με είχε πιάσει από πίσω κατάφερε να με γυρίσει μπροστά και πήγα στην πόρτα, ανέβασα κολάν και είδα ότι η πόρτα είναι κλειδωμένη.

Φώναζα και χτυπούσα την πόρτα. Εκείνος μου είπε ατάραχος και ξενερωμένος “μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανένας στο θέατρο”. Άρχισα να κοπανάω την πόρτα και με τα χέρια και τα πόδια. Μου είπε “αν περάσεις αυτήν την πόρτα θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου”. Έλεγα συνέχεια θέλω να φύγω. Πράγματι έφερε το κλειδί, ξεκλείδωσε και έφυγα», συνέχισε.

Δίκη Φιλιππίδη: Της έστειλε μήνυμα στο κινητό. 

Η γυναίκα έφυγε σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και συναντήθηκε με μια φίλη της. 

Δίκη Φιλιππίδη: Απορρίφθηκε η αναπαράσταση βιασμού που ζήτησε η υπεράσπιση

«Δεν ήμουν σε καλή κατάσταση, ήμουν χάλια, πολύ ταραγμένη. Της εξιστόρησα τα γεγονότα. Ούτε μία στιγμή δε σκεφτήκαμε να πάμε να το πούμε. Ήταν κάτι που δεν ξέραμε να το διαχειριστούμε .Ήρθε στο κινητό μου ένα μήνυμα που μου έλεγε την επόμενη φορά δε θα σε αφήσω. Μου έλεγε τη πράξη ήθελε να μου κάνει και τι εγώ. Ερωτικού περιεχομένου, χυδαίου. Και η φίλη μου όταν το διάβασε, τα έχασε. Δεν πίστευα ότι θα μου έστελνε ένα τέτοιο μήνυμα αφού είχε προηγηθεί όλο αυτό», κατέθεσε η γυναίκα.

«Άλλαξε η ζωή μου, έπαιρνα αντικαταθλιπτικά χάπια»

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η γυναίκα, μετά από αυτό η ζωή της άλλαξε ολοκληρωτικά. Δεν είπε τίποτα στους γονείς της, ενώ χώρισε από τον τότε σύντροφό της, καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία που έζησε με τον Πέτρο Φιλιππίδη. 

ΣΕΗ: Οριστική διαγραφή για Φιλιππίδη, Χαϊκάλη και Κιμούλη

«Άλλαξε η ζωή μου εντελώς. Μου ήταν αδύνατον να έχω ερωτικές επαφές μαζί του, δεν μπορούσα να το εξηγήσω. Του είπα ψέματα, πως τον έβλεπαν σαν φίλο. Του ζήτησα να χωρίσουμε ύστερα από αρκετές ημέρες… Έπρεπε να δικαιολογήσω για ποιο λόγο χωρίζω άνθρωπο που αγαπούσα πάρα πολύ. Ήμασταν οικογένεια και αυτό το διέλυσα διότι δεν μπορούσα να πω αλήθεια. 

Δικηγόρος Πέτρου Φιλιππίδη: «Οι κατηγορίες εναντίον του καταρρέουν»

Είπα στον μπαμπά μου “δεν αισθάνομαι καλά” και μου είπε ότι αυτό που παθαίνω είναι διαταραχές πανικού. Έλεγα μάλλον δεν είμαι καλή ηθοποιός και δε με πήρε στην παράσταση και το σήριαλ. Έλεγα ότι έχω απογοητευτεί από αυτό. Πήρα αντικαταθλιπτικά χάπια. Με πείραζε πολύ αυτό. Συνάντησα και τον ψυχίατρο, αλλά τον απέφευγα πολλές φορές μήπως καταλάβει τι μου έχει συμβεί» κατέθεσε.

«Με έπαιρνε τηλέφωνο και τον εκλιπαρούσα να σταματήσει»

Για ένα διάστημα περίπου δέκα ημερών ο κατηγορούμενος φέρεται να την παρενοχλούσε, στέλνοντάς της χυδαία μηνύματα. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Αυτό είναι το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

«Έλεγα θα το σβήσεις από το μυαλό σου και όλα καλά. Μου έστελνε για μεγάλο διάστημα μηνύματα και με έπαιρνε τηλέφωνο και από άγνωστα νούμερα. Μου έλεγε “θα έρθω εκεί”. Στα τηλέφωνα μου έλεγε τι θέλει να του λέω και αυτός να αυτοϊκανοποιείται. Τον εκλιπαρούσα να μην με ξαναπάρει τηλέφωνο. Μία ημέρα βρισκόμουν στο σπίτι της μητέρας μου και με είχε πάρει. Χρησιμοποιούσε και μία φωνή αηδιαστική και τον κατέγραψα που αυτοϊκανοποιούταν. Όλα τα άλλα τα έσβησα, ήταν το μόνο που κράτησα. Δυστυχώς καταστράφηκε, δεν ανασύρεται από το κινητό», ανέφερε η μάρτυρας.

«Μου έβαζε επαγγελματικά εμπόδια»

Αναφερόμενη σε κάποιες ατυχίες που είχε στα επαγγελματικά της, η  γυναίκα δήλωσε πεπεισμένη ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης της έβαζε εμπόδια. 

«Πήγα σε ένα κάστινγκ στο mega για τη σειρά «Κλεμμένα όνειρα». Είχα περάσει από όλα τα στάδια. Μου λένε σε θέλουμε για τον ρόλο της Μαρίας, θα σε πάρουμε για το fitting των ρούχων. Εκείνη την περίοδο ήμουν βοηθός σκηνοθέτη σε μια παράσταση και έμαθα από ηθοποιό που συμμετείχε στη σειρά ότι ξεκίνησαν τα γυρίσματα. 

Πήρα να μάθω και μου είπαν πως έγινε κάποιο λάθος και δε θα είμαι στη σειρά. Λέω συμβαίνουν αυτά, δεν πήγε κάπου το μυαλό μου. Μετά με πήραν για την σειρά «Βασιλιάδες» πάλι στο Mega. Ο ανιψιός μου είχε πάρει τον ρόλο του γιου του Κώστα Κόκλα και έψαχναν την αδελφή του. Ήταν όλοι υποστηρικτικοί επειδή είχαμε καλή επαφή, μοιάζαμε φυσιογνωμικά, θα μπορούσα να τον πηγαίνω στα γυρίσματα, υπήρχε ένα θετικό πακέτο. Περίμενα την απάντηση του καναλιού. Με πήρε ο βοηθός σκηνοθέτη και μου λέει διάλεξαν άλλη κοπέλα. Ρώτησα αν διάλεξαν απλώς άλλη ή αν δεν ήθελαν εμένα. “Σε προτείναμε και για άλλον ρόλο, μικρό, και πάλι μας είπαν όχι” μου είπαν στο τηλέφωνο», ανέφερε η μάρτυρας.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Λύγισε» όταν αντίκρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η τελευταία φορά που δέχθηκε ενόχληση από τον κατηγορούμενο ήταν έναν χρόνο μετά το συμβάν στο καμαρίνι. 

«Μετά από έναν χρόνο, σχεδόν, με πήρε τηλέφωνο. Ήμουν με έναν φίλο μου. Χτύπησε το τηλέφωνο μου από απόκρυψη, το σήκωσα. Έπεσα από τα σύννεφα. Μου είπε με αυτή τη χαμηλή φωνή, μπάσα, “είδες παρακολουθώ τι κάνεις και ο λόγος μου μετράει, αν αλλάξεις γνώμη…“

Πέτρος Φιλιππίδης: Η κατάθεση της συζύγου του για την τρίτη καταγγελία

Με έπιασε πανικός. Ο φίλος μου ρωτούσε τι έγινε. Του είπα είναι  πολύ &&&%^* ο Πέτρος Φιλιππίδης, του αποκάλυψα τι είχε γίνει και είδε και ένα μήνυμα που ήρθε στο κινητό μου, αντίστοιχα χυδαίο. Νόμιζα ότι αυτός ο εφιάλτης θα συνεχιστεί. Ευτυχώς δε συνεχίστηκε», τόνισε η μάρτυρας. 

Δίκη Φιλιππίδη: «Με βιάζει ξανά»

Η μάρτυρας κατέληξε ότι με όλα όσα ισχυρίζεται ενώπιον των δικαστικών αρχών τη βιάζει για δεύτερη φορά. 

«Όλο αυτό το διάστημα ακούω αυτά που λένε οι άνθρωποι που εργάζονται για την υπεράσπιση του και όσα είπε εκείνος στα υπομνήματα του. Αυτά με έχουν πειράξει περισσότερο, ότι του ρίχτηκα και συνουσιάστηκα μαζί του για έναν ρόλο. Με προσβάλλει και με βιάζει ξανά.

Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχω συνεργαστεί να πει τέτοιο πράγμα. Με θίγει αφάνταστα ότι υποστηρίζει πως φέρομαι κατά αυτόν τον τρόπο. Θα κατέστρεφα τη ζωή μου εδώ και κι έναν χρόνο για να τον εκδικηθώ για ένα ρολάκι. Τώρα έχω αλλά μυαλά από τα μυαλά που είχα τότε. Θέλω να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν για τον επόμενο κακοποιητή. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε υποχρεώνει να πρέπει να ενδώσεις για να προχωρήσεις», είπε.

Εισαγγελέας: Μεγαλώσατε σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον καταλαβαίνω από αυτά που είπατε. Σας συμβαίνει αυτό το περιστατικό στα 27. Φαντάζομαι δεν μπορεί να συμβεί κάτι χειρότερο. Ο πατέρας σας είναι γιατρός. Συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό και δεν τους το είπατε. Σε ανθρώπους που είχατε τόσο ζέστη σχέση;
Μάρτυρας: Ήταν ένα συμβάν τόσο τρομακτικό, δεν ήθελα να τους το φορτώσω. Θεωρούσα ότι θα τους επιβαρύνω. Στον συγκεκριμένο άνθρωπο έφτασα μέσω του πατέρα μου. Θα έλεγε «που το έστειλα το παιδί μου!». Η μητέρα μου είναι πολύ ενοχική. Φοβήθηκα ότι θα κατηγορήσουν τον εαυτό τους οτι δεν με προστάτευσαν. Επίσης φοβόμουν την αντίδραση του πατέρα μου.
Εισαγγελέας: Δηλαδή;
Μαρτυρας: Μήπως τον δείρει, μήπως πάει στο θέατρο για φασαρία; Μήπως πάει στην αστυνομια; Φοβόμουν μη γίνει θέμα από τους γονείς μου και μετά θεωρούσα οτι οι άλλοι δε θα με πίστευαν.
Εισαγγελέας: Ποτέ το έμαθε η οικογένεια σας;
Μαρτυρας: Τώρα το έμαθε που έκανα την καταγγελία.
Εισαγγελέας: Στον ψυχίατρο γιατί δεν το αναφέρατε;
Μαρτυρας: Έχετε δίκιο, αλλά το μυαλό μου δεν σκεφτόταν καθαρά. Αν σκεφτόταν καθαρά θα έπρεπε να παω κατευθείαν στον ιατροδικαστή. Οτιδήποτε πίστευα οτι μπορεί να οδηγήσει στο να μαθευτεί, με τρόμαζε.
Εισαγγελέας: Πως πήρατε απόφαση για την καταγγελία;
Μάρτυρας: Αισθανόμουν δειλή. Όταν ξεκίνησε αυτό με τη Μπεκατωρου, ακολούθησε αυτή για τον Κιμούλη όχι σεξουαλικού περιεχόμενου. Υπήρχε η αίσθηση οτι θα βγουν κι αλλά. Όσοι γνώριζαν για εμένα, άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου λένε να μιλήσω. Ο σύζυγος μου με παρακίνησε. Εγώ δεν είχα ιδέα τι αδίκημα είναι αυτό, ούτε τα χρόνια που έχουν περάσει. Κάποια στιγμή είδα οτι μίλησαν οο τρεις επώνυμες κύριες Παπαχαραλάμπους, Δροσακη, Αναστασοπούλου. Αυτό μου έδωσε δύναμη. Εγώ δε θέλω να διαπομπεύσω κανένα. Να μη ξαναγίνουν τέτοια πράγματα θέλω.
Ένορκος: Στο τηλέφωνο τι σας έλεγε;
Μαρτυρας: Μου έλεγε να του λέω πράγματα.
Ένορκος: Εσείς τα λέγατε;
Μαρτυρας: Όταν με εξανάγκαζε έλεγα «ναι».
Ένορκος: Ήταν μακριά…
Μαρτυρας: Μου έλεγε ότι θα έρθει εκεί που ήμουν. Εμένα με φόβιζε αυτό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top