Δίκη Φιλιππίδη: Ένταση πριν καταθέσει η δεύτερη μάρτυρας – Διακόπηκε η δίκη

Για έλλειψη σεβασμού στο τεκμήριο της αθωότητας έκανε λόγο η υπεράσπιση

Ένταση ανάμεσα στους δικηγόρους των δύο πλευρών επικράτησε πριν ξεκινήσει η κατάθεση της δεύτερης μάρτυρα, ηθοποιό Σ.Μ., στη δίκη εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, με αποτέλεσμα να διακόψει προσωρινά το δικαστήριο.

Σημειώνεται πως η δεύτερη καταγγέλλουσα ισχυρίζεται πως ο Πετρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει το Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη».

«Λυπάμαι που βλέπω τον Φιλιππίδη και τον Λιγνάδη με χειροπέδες!»

Πρώτος πήρε το λόγο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Σαλούστρος, ο οποίος σημείωσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης διεγράφη ομόφωνα από τη γενική συνέλευση του ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), μετά από τις πολυάριθμες καταγγελίες εναντίον του, κυρίως σεξουαλικού περιεχομένου και σεξουαλικής βίας.

Πέτρος Φιλιππίδης: Έφτασε στο δικαστήριο - Καταθέτει η πρώτη καταγγέλλουσα

Υπενθύμισε επίσης πως πέραν των τριών, υπήρξε κι άλλη καταγγελία εναντίον του από επώνυμη ηθοποιό, για βιασμό προ 17-18 ετών, η οποία όμως έχει παραγραφεί.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσέρχεται στο δικαστήριο

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, με χειροπέδες, προσέρχεται στο δικαστήριο / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε πως η απόφαση του ΣΕΗ, δεν έχει κάποιο αντίκρισμα, καθώς ο ίδιος ο Φιλιππίδης έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από την ηθοποιΐα.

Ευαγγελία Μουμούρη: Γνωρίζω το κορίτσι που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ο κ. Δημητρακόπουλός επιτέθηκε στο συνάδελφό του για έλλειψη σεβασμού στο τεκμήριο αθωότητας και αναφέρθηκε στην υπόθεση περί ομαδικού βιασμού της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία -όπως τόνισε- απεδείχθη ότι έλεγε ψέματα κι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. Μίλησε και για το δικαίωμα δίκαιης δίκης για όλους.

Γνωστός ηθοποιός: «Δεν πήγα μάρτυρας υπεράσπισης στον Φιλιππίδη»

Στη συνέχεια, πήρε πάλι τον  λόγο ο κ. Σαλούστρος, ο οποίος μίλησε για πρωτοτυπία της υπόθεσης, αφού δεν υπήρξε ξανά στο παρελθόν ανάλογη περίπτωση για βιασμούς σε εργασιακό χώρο.

Πέτρος Φιλιππίδης: 19 καταγγελίες για τη συμπεριφορά του στον Δ. Βογιατζή

Αναφέρθηκε επίσης στο διεθνές και το ελληνικό κίνημα ΜeΤoo και την καταγγελία της κυρίας Μπεκατώρου. Τέλος, υπήρξε φραστική ένταση με την υπεράσπιση και το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί της διαδικασίας.

H διαδικασία ξεκίνησε και πάλι λίγο πριν τις δύο. Μάλιστα η κοπέλα λίγο μετά την έναρξη της κατάθεσής της ξέσπασε σε λυγμούς, σχεδόν καταρρέοντας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top