Πέτρος Φιλιππίδης: Έφτασε στο δικαστήριο - Καταθέτει η πρώτη καταγγέλλουσα

Καταβεβλημένος και αδυνατισμένος ο ηθοποιός

Η άφιξη του Πέτρου Φιλιππίδη και των ηθοποιών στο δικαστήριο - Βίντεο: Ανέστης Συμεωνίδης

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, έπειτα από καταγγελίες συναδέλφων του.

Ο ηθοποιός έφτασε σήμερα το πρωί Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εμφανώς καταβεβλημένος και αδυνατισμένος, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, όπως φαίνεται στα πλάνα του star.gr.

Πέτρος Φιλιππίδης

δίκη Φιλιππίδη

Στα δικαστήρια κατέφτασαν, επίσης, πολλές ηθοποιοί, που έδωσαν το «παρών» και τις προηγούμενες ημέρες. Ανάμεσά τους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λένα Δροσάκη, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη. 

Πηνελόπη Αναστασοπούλου - δίκη Φιλιππίδη

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους φτάνουν στα δικαστήρια - Φωτογραφία star.gr / Ανέστης Συμεωνίδης

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους - δίκη Φιλιππίδη

Η δίκη θα ξεκινήσει με την εξέταση της πρώτης καταγγέλλουσας και θα της υποβληθούν ερωτήσεις από τον συνήγορο του ηθοποιού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη φορά είχε ζητηθεί από την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη να γίνει αναπαράσταση του βιασμού, καθώς όπως ισχυρίστηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, η καταγγέλλουσα είχε πέσει σε αντιφάσεις. Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε.

Ποιες είναι οι καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη

Η πρώτη καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι υπέστη βιασμό κατ' εξακολούθηση το 2008. Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος, της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους.

Μάλιστα, η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

Η γυναίκα ξεκίνησε να καταθέτει χωρίς δημοσιότητα κατά την προηγούμενη δικάσιμο, μετά την αποδοχή από το δικαστήριο του αιτήματος που υπέβαλε η ίδια καθώς και μία ακόμη από τα τρία φερόμενα θύματα.

Κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να καταθέσει και η δεύτερη εκ των τριών γυναικών που καταγγέλλουν τον ηθοποιό, ενώ με δημόσια διαδικασία θα δώσει την κατάθεση της η τρίτη φερόμενη ως παθούσα.

Σύμφωνα με τις δύο ηθοποιούς που πρόκειται να καταθέσουν, ο επιφανής καλλιτέχνης αποπειράθηκε να τις βιάσει, το 2010 την μία μέσα στο καμαρίνι του και το 2014 την έτερη στο αυτοκίνητο του. Και αυτές οι μάρτυρες ανέφεραν στις αρχές ότι είχαν συναντηθεί με τον κατηγορούμενο για επαγγελματικούς λόγους.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top