Κορωνοϊός: Τέλος τα self test για μαθητές μετά το Πάσχα;

Έρχεται χαλάρωση μέτρων – Τι θα γίνει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τα μέτρα που αναμένεται να χαλαρώσει η κυβέρνηση μετά το Πάσχα

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένεται σήμερα να εισηγηθεί την αναστολή του πιστοποιητικού εμβολιασμού από τον Μάιο. Τα self test για τους μαθητές ενδεχομένως να καταργηθούν το καλοκαίρι και να επιστρέψουν από τη νέα σχολική χρονιά. Η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους.

Με την επιδημία κορωνοϊού να δείχνει σαφή σημάδια αποκλιμάκωσης, κυβέρνηση και ειδικοί προχωρούν σε ενέργειες για την οριστική επιστροφή των πολιτών στην κανονικότητα μετά το Πάσχα.

Πληροφορίες Star: Ποια μέτρα για Covid-19 θα καταργηθούν μετά το Πάσχα  

Σήμερα τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσουν και κατά πάσα πιθανότητα θα εισηγηθούν την αναστολή ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού. 

Η κυβέρνηση είχε ζητήσει από την επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό από τις αρχές Απριλίου, με προτεινόμενο χρόνο έναρξης τον Μάιο. Ημερομηνία ορόσημο είναι η 2α Μαΐου, οπότε θα αρχίσει να υλοποιείται το χρονοδιάγραμμα της άρσης και των τελευταίων περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την αναχαίτιση των επιπτώσεων της υπερμεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον και της υποπαραλλαγής της Όμικρον 2, που τους τελευταίους τρεις μήνες προκάλεσαν πάνω από 2 εκατομμύρια λοιμώξεις στους Έλληνες.

Κορωνοϊός: Συναγερμός για την παραλλαγή ΧΕ της μετάλλαξης Όμικρον

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο θα εφαρμοστεί κλιμακωτά και αρχικά θα καταργηθεί μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Όσο προχωρά το καλοκαίρι, όμως, θα επεκταθεί και στους εσωτερικούς κλειστούς χώρους.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παραδέχθηκε μάλιστα σε συνέντευξή του, πως το μέτρο θα ανασταλεί με σκοπό, όμως, να επανέλθει από τις αρχές του φθινοπώρου, όταν αναμένουμε νέα έξαρση της πανδημίας.

Self test: Κατάργηση για το καλοκαίρι, αλλά επιστροφή από Σεπτέμβριο

Όσον αφορά την κατάργηση των self test στα σχολεία για μαθητές κι εκπαιδευτικούς αναμένεται να επανεξεταστεί μετά το Πάσχα. 

Εξετάζεται η κατάργηση των self tests στα σχολεία

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι μαθητές θα επιστρέψουν με self test στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, ώστε να απομονωθούν έγκαιρα τα κρούσματα από τις διακοπές, όμως δεν αποκλείεται αυτό να είναι το τελευταίο της χρονιάς. 

Πλεύρης: «Τα μέτρα θα ανασταλλούν, αλλά δε θα καταργηθούν»

Το μέτρο ενδέχεται να καταργηθεί για το καλοκαίρι και να επιστρέψει από τη νέα σχολική χρονιά. 

Κορωνοϊός: Παραμένει η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους

Το μέτρο της μάσκας τέλος θα παραμείνει για τους κλειστούς χώρους, ενώ θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους, όπου παρατηρείται συνωστισμός, ειδικά το Πάσχα, που αναμένεται να συγκεντρωθεί πολύς κόσμος στις εκκλησίες για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top