Πληροφορίες Star: Ποια μέτρα για Covid-19 θα καταργηθούν μετά το Πάσχα  

Πού καταργείται το πιστοποιητικό και τι θα γίνει με τη μάσκα  

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται μετά από εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, οι οποίες θα ισχύσουν αμέσως μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Γιώργο Ευγενίδη, η αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορωνοϊό που αναμένεται να εισηγηθεί η  Επιτροπή των ειδικών θα ισχύσει από τις 2 Μαΐου. 

Επιτροπή: Όχι σε χαλάρωση των μέτρων για Covid-19 μέχρι την Πρωτομαγιά

Τότε αναμένεται συγκεκριμένα να αρθεί το μέτρο της επίδειξης του πιστοποιητικού στους εξωτερικούς χώρους, ενώ  μετά τις 15 Μαΐου θα καταργηθεί η υποχρέωση επίδειξης  πιστοποιητικού και στους εσωτερικούς χώρους, καθώς οι καιρικές συνθήκες καθιστούν περιττή ουσιαστικά τη συγκεκριμένη υποχρέωση, 

Κορωνοϊός: Τι αποφασίζει η κυβέρνηση για χαλάρωση των μέτρων 

Η  υποχρέωση να φορούμε μάσκα θα διατηρηθεί για μεγαλύτερο διάστημα, καθώς έχει αποδειχθεί στην πράξη η μεγάλη χρησιμότητα του μέτρου. Δεν αποκλείεται πάντως να παραμείνει με τη μορφή της ισχυρής σύσταση, μόνο σε συνωστισμό, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα νοσοκομεία και σε χώρους με ευάλωτα και ηλικιωμένα άτομα. Τα παιδιά είναι πολύ πιθανό να γυρίσουν στις τάξεις μετά το Πάσχα, χωρίς μάσκα. 

Πλεύρης: «Τα μέτρα θα ανασταλλούν, αλλά δε θα καταργηθούν»

Όπως δήλωσε πάντως ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στον Σκάι, η μάσκα θα είναι απαραίτητη στις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στις εκκλησίες και στον Επιτάφιο, όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ ανέφερε ότι εντός Απριλίου θα υπάρξει κοινή απόφαση από ΕΜΑ και ECDC για τον οδικό χάρτη της ΕΕ σχετικά με την 4η δόση στον  γενικό πληθυσμό, από τον  ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top