Επιτροπή: Όχι σε χαλάρωση των μέτρων για Covid-19 μέχρι την Πρωτομαγιά

Αλλάζουν τα πλάνα μετά την αύξηση των κρουσμάτων    

Η μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη χώρα  που  οδήγησε σε δεύτερες σκέψεις την Επιτροπή των ειδικών - Βίντεο από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star (29/3/2022) 

 Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες οδήγησε σε δεύτερες σκέψεις την Επιτροπή των ειδικών που «παγώνει» τη χαλάρωση των μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά, καθώς οι επιδημιολογικές συνθήκες με 28.000 κρούσματα και σχεδόν 40% αύξηση των νοσηλειών, δεν  επιτρέπουν το ρίσκο της χαλάρωσης. 

Κορωνοϊός: 28.933 νέα κρούσματα σήμερα - 49 νεκροί και 351 διασωληνωμένοι

Χαρακτηριστικό είναι χθες 29/3 ανακοινώθηκαν 28.933 νέα κρούσματα και 49 θάνατοι, ενώ στις 28/3 ανακοινώθηκαν  27.490 νέα κρούσματα και 73 θάνατοι.         

Τι θα γίνει με την 4η δόση εμβολιασμού 
 
 

Όσον  αφορά τον εμβολιασμό, η τελευταία αναφορά της κ. Θεοδωρίδου για την τέταρτη δόση ήταν ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών θα σκεφτεί μετά τους ανοσοκατεσταλμένους 4η δόση και στους ηλικιωμένους (πιθανότατα άνω των 70).   

 

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο σχεδόν ότι θα δρομολογηθεί τέταρτη δόση εμβολιασμού (ή οποία μπορεί να ονομαστεί  δεύτερη αναμνηστική) για τον γενικό πληθυσμό το επόμενο φθινόπωρο. Η Pfizer και η Μoderna ήδη εργάζονται πάνω σε εξελιγμένα εμβόλια για την παραλλαγή Όμικρον.

Με άλλα λόγια οδηγούμαστε κατ’ αρχήν σε ετήσιο εμβολιασμό, όπως με τη γρίπη.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top