Εξετάζεται η κατάργηση των self tests στα σχολεία

Το τέλος και των πιστοποιητικών στο τραπέζι της Επιτροπής

Όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για τη χαλάρωση των μέτρων μετά το Πάσχα - Βίντεο Σκάι

Την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό θα συζητήσουν αύριο στη συνεδρίασή της η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. Αναμένονται ανακοινώσεις για κατάργηση των πιστοποιητικών και των self tests στους μαθητές και η άρση των περιορισμών για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. 

Πληροφορίες Star: Ποια μέτρα για Covid-19 θα καταργηθούν μετά το Πάσχα  

Πρόκειται για έναν οδικό χάρτη που είχε σχεδιαστεί συνολικά από το υπουργείο Υγείας και είχε παρουσιαστεί προς μελέτη και αξιολόγηση στην Επιτροπή στο τέλος Μαρτίου. «Αυτό το οποίο εξετάζεται εδώ και δύο εβδομάδες στην Επιτροπή και υπάρχει μία κατ’ αρχήν τοποθέτηση των μελών, είναι, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι να δούμε ένα συνολικό πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά με κάποιους άλλους όρους», δήλωσε χθες στον Σκάι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πλεύρης: «Τα μέτρα θα ανασταλλούν, αλλά δε θα καταργηθούν»

«Ο κ. Πλεύρης θα ανακοινώσει είτε αύριο είτε μεθαύριο τον οδικό χάρτη που θα μας οδηγήσει μέχρι το φθινόπωρο και θα περιλαμβάνει και την τουριστική περίοδο. Η κατεύθυνση είναι ότι πάμε σε μια επιστροφή στην κανονικότητα. Θα ανακοινωθούν κάποια μέτρα που σταδιακά θα απελευθερώνονται και θα αφορούν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», είπε ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μέτρα: Χαλάρωση από τον Μάιο και επανεξέταση από το φθινόπωρο 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από την Πρωτομαγιά και για τους επόμενους τέσσερις μήνες κάποια βασικά μέτρα αναμένεται να χαλαρώσουν πλήρως, όμως θα επανεξεταστούν από το φθινόπωρο.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε χώρους και δραστηριότητες , όπως π.χ. στους μαθητές και την εστίαση.

Πιο «χαλαρό» φέτος το Πάσχα 

Φέτος, μετά από δύο χρόνια, θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε πιο ελεύθερα το Πάσχα, με λιγότερους περιορισμούς.

Στις εκκλησίες δε θα υπάρχουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, εκτός από αυτά που ισχύουν σήμερα, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Μέτρα: Παραμένει η χρήση της μάσκας

Αναφορικά με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας, οι ειδικοί φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι, ιδίως στους εσωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Σημειώνεται ότι η μάσκα θεωρείται περισσότερο ως μέτρο ατομικής προστασίας και λιγότερο ως περιοριστικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top