Δολοφονία Άλκη: Ο «εγκέφαλος», ο «Αθηναίος» κι οι μαρτυρίες για την επίθεση

Ξεκινούν οι απολογίες των συλληφθέντων - Πήρε προθεσμία ο 25χρονος

Πώς έδρασαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Άλκη

Ξεκινούν σήμερα οι απολογίες των φερόμενων ως δραστών της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή. 

Οι εμπλεκόμενοι διώκονται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Ο 25χρονος «Αθηναίος» που παραδόθηκε χθες στις αρχές πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται ότι συμμετείχε στην ανθρωποκτονία του Άλκη.  

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Σαν τάγμα εφόδου κινήθηκαν οι 12 δράστες

Μέχρι στιγμής ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο, με τους περισσότερους όμως να υποδεικνύουν ως δράστης της δολοφονίας του Άλκη έναν 21χρονο Έλληνα, ο οποίος φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι και ως «εγκέφαλο» της επίθεσης τον 23χρονο Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη πρώτος από τις αρχές. 

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο «Αθηναίος»

Ο επονομαζόμενος «Αθηναίος», ο οποίος παραδόθηκε χθες στις αρχές προσήλθε συνοδεία του δικηγόρου του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και αυτομάτως ενεργοποιήθηκε το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους έντεκα. 

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο 25χρονος Έλληνας καταζητούμενος

Ο 25χρονος είναι σκληρός χούλιγκαν, οργανωμένος στη «Θύρα 4», ο οποίος τον τελευταίο χρόνο διέμενε στη Θεσσαλονίκη, όπου εργαζόταν ως διανομέας. Δεν είναι σεσημασμένος για οπαδική βία, αλλά έχει απασχολήσει τις αρχές για ναρκωτικά. 

Στην απόφασή του να παραδοθεί έπαιξε ρόλο η μητέρα του, με την οποία επικοινώνησε και του ζήτησε να μεταβεί στην αστυνομία. 

Δολοφονία Θεσσαλονίκη: Βγήκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο Αλβανό

Χθες εκδόθηκε και το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο Αλβανό, ο οποίος φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη και των φίλων του. Η αλβανική αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες από τις πύλες εισόδου της χώρας. 

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να σπάσει το απόστημα με τους συνδέσμους φιλάθλων

Δολοφονία Άλκη: Τι ισχυρίστηκε ο 23χρονος στην απολογία του

Χθες απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη πρώτος και εμφανίζεται από τους υπόλοιπους ως ο «εγκέφαλος» της επίθεσης. 

Παραδέχθηκε ότι ήταν παρών στο συμβάν, όμως υπέδειξε ως δράστη της δολοφονίας του Άλκη τον 21χρονο Έλληνα Γ.Κ.

Όπως είπε, μετά την επίθεση επέστρεψαν στα γραφεία του συνδέσμου του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού κι εκεί ο Γ.Κ. του είπε ότι είχε ξεχάσει το δρεπάνι στο σημείο της επίθεσης. 

Ο 23χρονος δίνει τον 21χρονο για τη δολοφονία: «Ξέχασα το δρεπάνι»

Υποστήριξε επίσης ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συγκατηγορούμενοί του είναι θύματα του φανατισμού και ότι όλα έγιναν μετά από αγώνα βόλεϊ του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. 

«Μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, φτάσανε στο Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο», είπε.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Τα στοιχεία για τους δύο φερόμενους δολοφόνους

Πρόσθεσε ότι ποτέ δεν περίμενε πως από την επίθεση θα χάσει τη ζωή του κάποιος άνθρωπος και τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητό του δεν είχαν πάνω τους όπλα, μαχαίρια ή οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. 

Θεσσαλονίκη: «Πάμε να βρούμε Αρειανούς»

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 23χρονος Αλβανός φέρεται να κατονομάζεται από τους υπόλοιπους συλληφθέντες ως το πρόσωπο που καθοδηγούσε τους μικρότερους σε ηλικία χούλιγκανς, έχοντας το γενικό πρόσταγμα της επίθεσης. 

Δολοφονία Άλκη: Τραυματισμένος από μαχαίρι ένας από τους συλληφθέντες

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά από ιδέα που διατύπωσε ο ίδιος ο 23χρονος, ενώ μερικοί εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων ισχυρίζονται πως πριν την καταδρομική επίθεση στην οδό Γαζή είχε προηγηθεί οπαδικό επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο, που ώθησε στην επίθεση κατά του Άλκη Καμπανού και των φίλων του.

Δολοφονία Άλκη: Πέταξαν μαχαίρι στον υπόνομο

Επίσης ο 21χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει τραυματιστεί με μαχαίρι στην παλάμη και φέρεται να είναι ο δεύτερος που κατάφερε σοβαρά τραύματα με αυτό στον Άλκη και στους φίλους του, παραδέχθηκε ότι η επίθεση ήταν πολύ βίαιη. 

Δολοφονία Άλκη: Αποτυπώματα πάνω στο δρεπάνι «δείχνουν» τον 21χρονο Έλληνα

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πέντε Έλληνες συγκατηγορούμενοι του, «οι Β. Κ. και Β., κρατούσαν στειλιάρια και τους είδε κανονικά να επιτίθενται και να χτυπάνε σε όλο το σώμα και στο κεφάλι. Είπε για τον Κ. και τον Β ότι, φορούσαν κράνη και επίσης ότι, και τον Χ. και το Σ τους είδε να χτυπάνε, αλλά δεν μπόρεσε να διακρίνει εάν κρατούσαν κάτι. Κάποια στιγμή είπε ότι άκουσε ένα από τα άτομα που δέχτηκαν τη επίθεση, να φωνάζουν “φτάνει – φτάνει” κι εκείνη τη στιγμή είδε να έρχονται από την Πλαστήρα 8 άτομα οπαδοί του Άρη, που κρατούσαν αντικείμενα. Ταυτόχρονα τότε πήγαν προς τα αυτοκίνητα και έφυγαν. Τα τρία αυτοκίνητα που έλαβαν μέρος στην επίθεση χωρίστηκαν...».

Δολοφονία Άλκη: «Αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί»- Σοκάρει ιατροδικαστής

Ακόμη, ο 21χρονος φέρεται να είπε ότι «το αριστερό του χέρι είχε κοπεί και είχε αίματα μέσα στο αυτοκίνητο. Γι' αυτό τον λόγο ο 23χρονος Αλβανός, έβγαλε το πλατοκάθισμα και το πέταξε σε ένα κάδο, λίγο παραπέρα από το σημείο στο οποίο είχαν παρκάρει». 

Εκεί οι επιβαίνοντες αποφάσισαν να χωρίσουν, άφησαν τον 23χρονο Αλβανό στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, κι εκείνος πέταξε το μαχαίρι σε κάποιον υπόνομο.

Δολοφονία Άλκη: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο που διέφυγε

Από τα συνολικά 12 άτομα που φέρεται να συμμετείχαν στη φονική επίθεση που κόστισε τη ζωή του Άλκη Καμπανού, έχοντας επιβιβαστεί σε τρία αυτοκίνητα, το πρόσωπο που αναζητούν τώρα οι Αρχές είναι ο οδηγός του τρίτου οχήματος, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής και 13ου ατόμου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top