Δολοφονία Άλκη: «Αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί»- Σοκάρει ιατροδικαστής

«Ήξεραν τι έκαναν αυτοί που τον χτύπησαν»

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες της θανατηφόρας επίθεσης εναντίον του Άλκη Καμπανού από οπαδό στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, τα χτυπήματα στο άψυχο σώμα του 19χρονου φανερώνουν πώς δεν ήταν τυχαία.

Δολοφονία Άλκη: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο που διέφυγε

Η ιατροδικαστής Λήδα Καλλιόπη Κοβάτση, μιλώντας στο Σκάι για την ιατροδικαστική εξέταση στον Άλκη, διευκρίνησε ότι το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. «Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη» - Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη

Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και το πέτυχαν.

Σύμφωνα με την κα Κοβάτση, ο Άλκης προσπάθησε να αμυνθεί και να σωθεί. Όμως, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και με τα χτυπήματα που δέχθηκε δεν μπορούσε να διασωθεί, αφού κατέληξε πολύ σύντομα: «Το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί. Προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι».

Άλκης Καμπανός

Δολοφονία Άλκη: Ποιον «φωτογραφίζουν» ως τον δολοφόνο με το δρεπάνι

Επίθεση σε βάρος 14χρονου λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Άλκη

Η κ. Κοβάτση αναφέρθηκε και σε ένα αντίστοιχο περιστατικό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη λίγες ημέρες πριν τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη.

Θεσσαλονίκη: Νέο περιστατικό οπαδικής βίας - Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονου

Πρόκειται για την επίθεση σε βάρος ενός 14χρονου παιδιού που από θαύμα γλίτωσε, χάρη στη σωτήρια παρέμβαση υπαλλήλων ξενοδοχείου.

«Δεν είχαμε χειρότερα, γιατί το έσωσε το προσωπικό του ξενοδοχείου, έξω από το οποίο το χτυπούσαν. Πρόκειται περί καθαρής τύχης. Τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι. Το είχαν κάτω το παιδί και το χτυπούσαν», είπε.

Άλκης Καμπανός

Η γονείς του Άλκη διαψεύδουν τον Κούγια ότι προσπαθούν κάποιοι να τους τρομοκρατήσουν

Την ίδια ώρα, οι γονείς του Άλκη μετά το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν μιλώντας για τους δολοφόνους του παιδιού τους, διέψευσαν τον δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια, σύμφωνα με τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν.

Κούγιας: «Τρομοκρατούν τους γονείς του Άλκη»

Ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε σήμερα ότι «κάποιοι αλήτες της ίδιας υφής με αυτούς που αφαίρεσαν τη ζωή του παιδιού τους, περνούν με μοτοσικλέτες όλες τις ώρες της ημέρας, το έκαναν και την ώρα που μιλούσα με δημοσιογράφους όταν βγήκα από το σπίτι τους το βράδυ του Σαββάτου. Βάζουν στη νεκρά τη μοτοσυκλέτα και γκαζώνουν δυνατά για να τους τρομοκρατήσουν».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, οι γονείς του Άλκη απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπαν ότι «μάλλον πρόκειται για παρεξήγηση».

«Ας αποτελέσει η θυσία του γιου μου μια καινούργια αρχή όχι πια βία είτε μέσα είτε έξω από τα γήπεδα» ήταν το μήνυμά τους.

Τι είπαν οι γονείς του Άλκη - Βίντεο Alpha
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top