Αποφασισμένη η κυβέρνηση να σπάσει το απόστημα με τους συνδέσμους φιλάθλων

Επιβεβαίωσε το «φρένο» στις αναστολές ποινών για οπαδική βία ο Τσιάρας    

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας μπαίνουν τις επόμενες μέρες οι παράνομοι σύνδεσμοι των οπαδών, ενώ έρχονται και οι αλλαγές για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, μετά το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Ο Γιώργος Ευγενίδης αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα τις λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου και τις δεύτερες σκέψεις για την πληρότητα των γηπέδων. 

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο 25χρονος Έλληνας καταζητούμενος

Όπως τόνισε, αποφασισμένη να σφίξει τη μέγγενη γύρω από τους παράνομους συνδέσμους οπαδών εμφανίζεται η κυβέρνηση. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και η ΕΛ.ΑΣ. έχουν ετοιμάσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για απανωτούς ελέγχους. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις οποίες αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος του Star, οι αρχές έχουν «λοκάρει» 62 παράνομους συνδέσμους. Τις επόμενες μέρες θα γίνονται «ντου», οι υπεύθυνοι θα συλλαμβάνονται και οι λέσχες που λειτουργούν χωρίς άδεια θα κλείνουν. Παράλληλα, στο τραπέζι της κυβέρνησης έχει πέσει και πρόταση να τεθούν οι σύνδεσμοι, όχι απλά υπό τον έλεγχο, αλλά και υπό την ευθύνη των ΠΑΕ. 

Φονικά όπλα μέσα σε συνδέσμους οπαδών

«Ακόμα και τώρα που ξέρουν ότι γίνονται αυτές οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκει κανείς μέσα σε γραφεία τους αντικείμενα που κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος    

Ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωϋσίδης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα για τις πιέσεις από ΠΑΕ: 

«Από ανώτατα στελέχη ΠΑΕ στο να αφήσουμε ελεύθερους κάποιους που συλλαμβάναμε ή είχαμε ενδείξεις για συλλήψεις τέτοιων ατόμων, ναι είχαμε τέτοιες υποδείξεις, αλλά ποτέ δεν υπέκυψα». 

«Φρένο» σε αναστολές για αδικήματα αθλητικής βίας

Επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ του Star, o υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε αυστηροποίηση του πλαισίου για τα αδικήματα αθλητικής βίας. 

«Στις ποινές που επιβάλλονται για θέματα αθλητικής βίας να μην υπάρχει ανασταλτικός χαρακτήρας. Ή να επιβάλλονται περιοριστικοί όροι από την πρώτη στιγμή, αν υπάρχει αναβολή της δίκης» ανέφερε ο Κ. Τσιάρας στην τηλεοπτικό σταθμό Open.    

«Στόχος μας είναι να περιορίσουμε σε μέγιστο βαθμό τα περιστατικά βίας και τον χουλιγκανισμό στη χώρα μας» τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.   

«Ναι μεν, αλλά… » για την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα

Σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση θα συζητήσει με τους ειδικούς αύξηση στην πληρότητα των γηπέδων, δεν είναι όμως ιδιαίτερα «ζεστή» η πληρότητα να αυξηθεί στο 50%, όπως λεγόταν πριν από μερικές εβδομάδες. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Και αυτό γιατί θεωρείται κρίσιμο να καταλαγιάσουν τα πνεύματα, μιας και στο πρόγραμμα των αγώνων  τις αμέσως επόμενες μέρες περιλαμβάνονται ματς-φωτιά, όπως το Άρης-ΠΑΟΚ την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top