Παπαευαγγέλου: Το 88% των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι με Όμικρον

Προσβάλλει άτομα που έχουν ήδη ανοσία - «Μονόδρομος» η τρίτη δόση

Όλα όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα/ (3/2/22)

Η καθηγήτρια παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε σήμερα πως η αργή και σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορωνοϊού «δεν πρέπει να μας ξεγελά» τονίζοντας πως ο πλήρης εμβολιασμός με τρεις δόσεις είναι «μονόδρομος» για την προστασία μας. 

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Όμικρον 2 μπορεί να δώσει νέο κύμα μολύνσεων

Η κα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι το 88% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι με τη μετάλλαξη Όμικρον και υπογράμμισε επίσης ότι τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι περίπου 140.000.

«Αναμένεται αποσυμπίεση στο ΕΣΥ τις επόμενες βδομάδες. Οι έφηβοι παρουσιάζουν καλή εμβολιαστική κάλυψη, γι’ αυτό και είναι χαμηλότερη η νοσηρότητα σε αυτές τις ηλικίες. Ενισχύεται ο εμβολιασμός στις ηλικίες 5-11 ετών ενώ για τα νήπια κάτω των 5 ετών οι μελέτες δείχνουν πως ο εμβολιασμός των γονιών προστατεύει και τα παιδιά. Στις ΜΕΘ σημειώθηκε υποχώρηση 9-10% , ενώ σταθεροποιημένος είναι ο αριθμός εισαγωγών και εξιτηρίων»

Kορωνοϊός: Πάνω από 2.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε έρευνες που έχουν γίνει για τη μετάλλαξη Όμικρον, τονίζοντας πως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι να μπορεί μολύνει άτομα με ανοσία αλλά ο εμβολιασμός με τρεις δόσεις προσφέρει προστασία. «Η συντριπτική πλειοψηφία όσων χάνουν την ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι»

Πλεύρης: Αποκλιμάκωση της πανδημίας μέσα στον Φεβρουάριο 

Τέλος, η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο θέμα άρσης των περιοριστικών μέτρων, δηλώνοντας πως ο κόσμος έχει ανάγκη να χαλαρώσει, όμως «θα πρέπει να φτάσουμε τα μαγικά νούμερα των 2.000 - 3.000 κρουσμάτων» για να υπάρξει σχετική σύσκεψη. «Όλα τα δεδομένα πρέπει να μπουν στη «ζυγαριά» για να παρθούν οι όποιες αποφάσεις» σχολίασε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top