Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Όμικρον 2 μπορεί να δώσει νέο κύμα μολύνσεων

Παραμένει στο προσκήνιο η μετάλλαξη Δέλτα

Για ένα νέο κύμα μολύνσεων που μπορεί να προκληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον 2 προειδοποίησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Κορωνοϊός: Μιάμιση φορά πιο μεταδοτική η Όμικρον 2 από την αρχική μετάλλαξη

«Η ΒΑ.2 έχει εξαπλωθεί σε αρκετές χώρες στη Βόρεια Ευρώπη, είναι πιθανό ότι μετά από μερικές εβδομάδες μπορεί να έχουμε νέο κύμα μολύνσεων και στη Νότια Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η αποκλιμάκωση θα είναι πολύ πιο αργή απ’ ό,τι αναμενόταν. 

Κορωνοϊός: Ξεκινά η διάθεση των αντιικών χαπιών της Merck

«Τα λύματα αυτή την εβδομάδα δείχνουν σταθεροποίηση, μάλιστα μπορεί να κλείσουμε με οριακή αύξηση. Αυτή τη στιγμή και αισιόδοξα να το δούμε, τις επόμενες μέρες τις επόμενες εβδομάδες δε φαίνεται γρήγορη αποκλιμάκωση  όπως είχαμε αναγγείλει», είπε ο κ. Θωμαΐδης.

Κορωνοϊός: Παραμένει η ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα

Την ίδια ώρα παραμένει η ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα που φαίνεται να μην έχει υποχωρήσει. 

«Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι η μετάλλαξη Delta δεν φεύγει από το προσκήνιο, παραμένει, είναι περίπου στο 10% αυτή τη στιγμή», τόνισε.

Κορωνοϊός: Κίνδυνος για πέμπτο κύμα τον Μάιο

«Το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε εξαφάνιση των ιώσεων, όταν πάντα αυτή την περίοδο έχουμε έξαρση ιώσεων» είπε ο κ. Θωμαΐδης, παραπέμποντας σε αποκλιμάκωση από τον Απρίλιο.  

Κορωνοϊός: Υψηλός ο αριθμός των νεκρών και αυτή την εβδομάδα

Όσον αφορά στον αριθμό των νεκρών ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι παραμένει υψηλός, αλλά φαίνεται πως αρχίζει και χαλαρώνει η πίεση στις ΜΕΘ. 

Μαγιορκίνης: Η μεγαλύτερη αύξηση σε θανάτους παγκόσμια από τον Αύγουστο

«Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος απωλειών είναι πολύ υψηλός 102, αλλά αποκλιμακώνεται ο δείκτης των ΜΕΘ. Η μόνη προστασία είναι ο τριπλός εμβολιασμός», είπε.

Πάντως, όπως είπε η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με τον περσινό Φεβρουάριο, παρόλο που ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλός. 

«Η Όμικρον δε δίνει νοσηλείες ή νοσηρότητα σοβαρή, αλλά πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας», είπε.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top