Κορωνοϊός: Κίνδυνος για πέμπτο κύμα τον Μάιο

«Μην εφησυχάζετε», συστήνουν οι επιστήμονες

Ο κίνδυνος ενός πέμπτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού ελλοχεύει, σύμφωνα με τον διευθυντή Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλο. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι τα νοσοκομεία ήδη προετοιμάζονται για ένα νέο κύμα κρουσμάτων, το οποίο όμως αναμένεται να είναι ηπιότερο. 

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι αλλάζει από Δευτέρα σε εστίαση και διασκέδαση

«Είναι κρίσιμη η περίοδος για το επόμενο κύμα. Το πάθημα μας έχει γίνει μάθημα.  Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει, πιστεύουμε όμως ότι θα είναι ηπιότερο από το προηγούμενο», είπε.

Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας και επανέλαβε ότι θα πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, να διατηρηθεί η χρήση της μάσκας παντού και να επιβληθούν περαιτέρω περιορισμοί στους ανεμβολίαστους. 

Μαγιορκίνης: Η μεγαλύτερη αύξηση σε θανάτους παγκόσμια από τον Αύγουστο

«Λάθος μήνυμα η χαλάρωση των μέτρων, δεν είναι ώρα για να βγει κάποιος να διασκεδάσει. Τώρα πρέπει να προσέξουμε και να μην χαλαρώσουμε, δε θα τελειώσει εύκολα η πανδημία».

Από την πλευρά  του ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, έκανε λόγο για συνεχόμενη πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ τόνισε ότι δίνεται καθημερινή μάχη για να υπάρξει κενή κλίνη ΜΕΘ.

Παπαευαγγέλου: «Η Όμικρον μας έδειξε ότι ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει»

Για τους διασωληνωμένους, τόνισε ότι υπάρχουν περιστατικά και με Όμικρον, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι και χωρίς την τρίτη δόση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top