Παπαευαγγέλου: «Η Όμικρον μας έδειξε ότι ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει»

«Περνάμε σε φάση σταθεροποίησης- Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό»

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μίλησε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πλεύρης: Ξανά μουσική σε εστίαση, διασκέδαση - Τέλος στο ωράριο

Όπως τόνισε, το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, με τα ενεργά κρούσματα να είναι περίπου 150.000. Η Βάνα Παπαευαγγέλου εξήγησε πως υπάρχει μείωση στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και πως οι νοσηλείες σε όλη την Ελλάδα είναι περίπου 5.000.

Η Όμικρον μας έδειξε ότι ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει. Περνάμε σε μια επόμενη φάση σταθεροποίησης όπου θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής σημείωσε πως η μετάλλαξη Όμικρον έχει πια κυριαρχήσει στην Ελλάδα, καθώς πάνω από 8 στους 10 νοσεί με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη και τόνισε ότι «στόχος όλων μας είναι να εμβολιαστούμε ώστε να μην κινδυνεύσουμε ακόμη στην περίπτωση που κολλήσουμε».

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 2.000 τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

«Συζητήθηκε αρκετά στην Επιτροπή μας και παρακολουθώντας την πορεία της πανδημίας βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες μια αποκλιμάκωση της μετάδοσης της Όμικρον» ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου και συνέχισε: «Οι σκληροί δείκτες ακολουθούν. Αυτοί οι δείκτες θα μειωθούν πολύ πιο αργά. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να δοθεί ένα μήνυμα ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα. Η Όμικρον έχει επικρατήσει και τα νέα κρούσματα ελπίζουμε -με βάση τα όσα γνωρίζουμε- πως θα οδηγήσουν σε λιγότερες εισαγωγές και λιγότερη πίεση στο σύστημα Υγείας. Δε μιλάμε για νέα εποχή. Συνεχίζουμε να φοράμε τη μάσκα μας, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε λιγάκι πάλι να ζούμε όλοι διαφορετικά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top