Πλεύρης: Αποκλιμάκωση της πανδημίας μέσα στον Φεβρουάριο 

4.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες  

Θάνος Πλεύρης

Στην αντιμετώπιση της παραλλαγής «Όμικρον» του κορωνοϊού  με διαφορετικούς όρους και στην εκτίμηση για αποκλιμάκωση της πανδημίας μέσα στον Φεβρουάριο,  αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.       

ΠΟΥ: Η Ευρώπη είναι σε κατάσταση που μπορεί να φέρει το τέλος της πανδημίας

«Τα στοιχεία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι η «Όμικρον»- που και αυτή είναι επικίνδυνη, κανένας δεν λέει ότι είναι το τέλος της πανδημίας- θα αντιμετωπίζεται με άλλους όρους. Δηλαδή είμαστε πιο κοντά στο ότι συνυπάρχουμε πλέον με τον ιό και όχι ότι πρέπει να παίρνουμε έντονα περιοριστικά μέτρα» ανέφερε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε    

«Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι η «Όμικρον» , ακριβώς επειδή δεν θα επιβαρύνει σε ακραίο βαθμό τις βαριές νοσηλείες, στην πραγματικότητα θα οδηγήσει σε μία κατάσταση πιο κοντά στην κανονικότητα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, η ένταση του Ιανουαρίου θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο και σιγά-σιγά θα έχουμε, και εντός του Φεβρουαρίου, σαφή αποκλιμάκωση». 

Κορωνοϊός: Οι άνδρες ή οι γυναίκες κινδυνεύουν τελικά περισσότερο;

Ο  Υπουργός Υγείας αναφέρθξκε και στην παράταση της θητείας των επικουρικών και στην προκήρυξη 4.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού του ΕΣΥ. 

«Τις αμέσως επόμενες ημέρες,  ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει παράταση στους επικουρικούς, η οποία θα είναι μεγάλη, μέχρι τα τέλη του χρόνου. 
Μαζί με αυτή την παράταση θα βγει και η προκήρυξη των 4.000 μονίμων θέσεων για νοσηλευτές με ειδική μοριοδότηση, συμβατή με το Σύνταγμα, προκειμένου να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα υγείας την περίοδο της πανδημίας. Δηλαδή θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, εκτός από τη θέση του επικουρικού που έχουν, μόνιμη θέση στο ΕΣΥ» τόνισε ο κ. Πλεύρης. 

 

Πλεύρης για ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει στις ύβρεις 

Ο Υπουργός Υγείας σχολίασε και την πολιτική επικαιρότητα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιστρέφει στη χυδαιότητα με ύβρεις και ανεδαφικές κατηγορίες».  

Υποστήριξε συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης: 

«Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγει να επιστρέψει σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά, στη ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, την ένταση, τις ύβρεις και τις ανεδαφικές κατηγορίες οι οποίες καταρρίπτονται η μία μετά την άλλη.
Ενώ λοιπόν έγινε μία πρόταση μομφής, που περίμενε κανείς να πάμε να συζητήσουμε τα θέματα που είχαν θέσει, υπήρξαν αυτές οι ενστάσεις.
Ο μεν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το μισό χρόνο του ασχολήθηκε με τον Φουρθιώτη, ο δε κύριος Πολάκης αφού έκανε ένα χυδαίο σεξιστικό σχόλιο, προκαλώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη που δεν αντέδρασε καθόλου,  στη συνέχεια συμπεριφέρθηκε ως τραμπούκος. Δεν είναι αυτή συμπεριφορά βουλευτή. Είναι συμπεριφορά τραμπούκου να κάθεσαι, ενώ σου λένε ότι πρέπει να κατέβεις και σου έχει αφαιρεθεί ο λόγος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top