Βιασμός Θεσσαλονίκη: Τι δείχνει η ανάλυση του DNA που βρέθηκε

Θρίλερ με τις τοξικολογικές – Το λάθος που μπορεί να στοιχίσει

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την καταγγελία της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα ότι βιάστηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα οι αρχές έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα του DNA που βρέθηκαν στα ρούχα και στο εσώρουχο της κοπέλας. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Καλεσμένη στο πάρτι περιγράφει τι έγινε στη σουίτα

Οι εξετάσεις δείχνουν την ύπαρξη DNA ενός άνδρα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε σπερματική κηλίδα στο μανίκι του φορέματος της Γεωργίας, αλλά και βιολογικό υλικό στο μπροστινό μέρος του ενδύματός της. Επίσης στο εσώρουχό της βρέθηκε μόνο δικό της γενετικό υλικό. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: «Δεν ελήφθη αίμα εντός 18 ωρών, χάθηκε ένα στοιχείο»

Πρέπει να βγουν βέβαια και τα επίσημα αποτελέσματα για να αποδειχθεί αν όντως οι πληροφορίες αυτές είναι αληθείς και αν υπάρχει DNA και από άλλον άνδρα, κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται. 

Βιασμός Θεσσαλονίκης: Θρίλερ με τις τοξικολογικές

Χθες έγινε γνωστό ότι στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στην 24χρονη, ενώ δείγμα έχει σταλεί και σε εργαστήριο της Βέρνης. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Μέσα στη σουίτα όπου έγινε το πάρτι

Τα συνολικά αποτελέσματα θα είναι έτοιμα πάντως την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα διαπιστωθεί αν είχε χορηγηθεί στην κοπέλα ναρκωτική ουσία που είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχει τον έλεγχο του εαυτού της. 

«Ένα ερώτημα που απασχολεί είναι γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και δεύτερον γιατί ένα μέρος του δείγματος έφυγε στην Ελβετία. Εάν κάποιος θα μπορούσε να πει ότι υπάρχουν στην Ελβετία πιο εξειδικευμένα μηχανήματα απαντώ πως ο διευθυντής του τοξικολογικού εργαστηρίου, το 2020, σε συνέντευξη που έδωσε είχε πει ότι προμηθεύτηκε με κονδύλια της περιφέρειας ένα μηχάνημα εξαιρετικά ευαίσθητο από το οποίο από την εξέταση της τρίχας μπορεί να εντοπίσει το χάπι του βιασμού», είπε στο Mega ο δικηγόρος Ν. Διαλυνάς, επαναλαμβάνοντας ότι έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ τα αποτελέσματα των τοξικολογικών.

Βιασμός Θεσσαλονίκη: 5 ώρες κατάθεση έδινε ο μετρ που κάλεσε την 24χρονη

«Για να σταλεί αυτό το δείγμα στην Ελβετία, λόγω του ότι υπάρχει εισαγγελική παραγγελία, θα έπρεπε να συμφωνήσει και να εκδοθεί διάταξη από την Ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, γιατί με αυτόν τον τρόπο απαξιώνουμε τα τοξικολογικά εργαστήρια του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στις αιματολογικές εξετάσεις που δεν έγιναν στην 24χρονη, ο κ. Διαλυνάς είπε πως οι διωκτικές αρχές δεν έχουν μάθει για τον νέο τρόπο βιασμού που τελείται στα μέρη που… «ψαρεύονται» οι κοπέλες. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: «Κάνω έκκληση σε όλες τις κοπέλες να μιλήσουν»

«Αποδεικνύεται ότι οι διωκτικές αρχές δεν έχουν ενημερωθεί για τον νέο τρόπο βιασμού, ο οποίος σαρώνει στα μέρη που «ψαρεύονται» οι κοπέλες, και δεν γίνεται με χρήση βίας αλλά με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Συνεπώς θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το αίμα μετά από 18 ώρες κάθε ουσία την οποία έχει, την αποβάλλει. Θα έπρεπε να “μάχονται” με το χρόνο, και έτσι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο χάθηκε», είπε, προσθέτοντας ότι έπρεπε να είχε δοθεί εντολή από τον εισαγγελέα στην ιατροδικαστική αρχή για λήψη αίματος ακόμα και σε δημόσιο νοσοκομείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top