Βιασμός Θεσσαλονίκη: «Κάνω έκκληση σε όλες τις κοπέλες να μιλήσουν»

«Ευχαριστώ τον κόσμο, θέλω να βρω το δίκιο μου», δήλωσε η 24χρονη

Στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου βρέθηκε το πρωί η 24χρονη, Γεωργία Μπίκα, η οποία κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. 

«Η αγάπη που έχω λάβει είναι απίστευτη. Με έχει συγκινήσει πάρα πολύ ο κόσμος. Θέλω να βρω το δίκιο μου, δεν είμαι καθόλου καλά», είπε η κοπέλα στους δημοσιογράφους λίγο πριν μπει στο αστυνομικό τμήμα. 

Η Γεωργία Μπίκα καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα

Η Γεωργία Μπίκα συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της καταθέτει για τέταρτη φορά στις αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ζητησε ο εισαγγελέας για το φραστικό επεισόδιο με τον δικηγόρο του 27χρονου, που ανεφερε στη συνέντευξη της. 

Βγαίνονται από το τμήμα η 24χρονη έκανε έκκληση σε όσες κοπέλες έχουν βιώσει παρόμοια εμπειρία με εκείνη να μιλήσουν για να μην υποστεί ξανά καμία άλλη γυναίκα κάτι τέτοιο. 

Στη συνέχεια θα καταθέσει για τέταρτη φορά στις δικαστικές αρχές, παρουσία ψυχολόγου, για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Μαζί της θα καταθέσει εκ νέου και η 17χρονη φίλη της, που πήγαν μαζί στο πάρτι, και η οποία, σύμφωνα με την αρχική της κατάθεση, είχε διαισθανθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη συγκεκριμένη σουίτα. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Τι θα συμβεί αν βρεθεί DNA δεύτερου άντρα

Επίσης, σήμερα θα καταθέσουν δύο ακόμα άτομα από το φιλικό περιβάλλον της κοπέλας, ο εργοδότης της, αλλά και ένα φιλικό του πρόσωπο, καθώς οι δύο άνδρες κλήθηκαν από τη Γεωργία για να τη βοηθήσουν και να την απομακρύνουν από τον χώρο. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση. Χθες, αστυνομικοί μετέβησαν στα σπίτια των εμπλεκόμενων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησαν έρευνες. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Καταθέτουν ως ύποπτοι και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι

Πρόκειται για τα αδέλφια Β. και Ε. Λ. τον Κ. Π., τον Β. Τ. και τον μετρ γνωστού καφέ της Θεσσαλονίκη, Μ.Π, ο οποίος φέρεται να ήταν ο «διοργανωτής» του πάρτι.

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Πιθανόν η 24χρονη να αναγνωρίσει κι άλλο άτομο

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της 24χρονης, Α. Ζιώγας δεν απέκλεισε σήμερα η κοπέλα να αναγνωρίσει κι άλλο άτομο που βρισκόταν στο δωμάτιο την ώρα του βιασμού της. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τις μελανιές της Γεωργίας

Όπως είπε όσο περνούν η μέρες θυμάται όλο και περισσότερες στιγμές από την εφιαλτική εκείνη νύχτα, ενώ τόνισε ότι υπήρχε βία. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: «Ψαρεύουν κοριτσάκια με τζάμπα ποτά και μεγάλη ζωή»

«Η ιατροδικαστική εξέταση μιλάει για βία. Μιλάει για τις εκχυμώσεις. Υπάρχει βία», είπε.

H Γεωργία Μπίκα κατά την άφιξή της στο αστυνομικό τμήμα

«Θέλω να βρω το δίκιο μου», δήλωσε η Γεωργία Μπίκα, που υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού 

«Δεν την βίασα», λέει ο 27χρονος 

Για πρώτη και τελευταία φορά, όπως δήλωσε, τοποθετήθηκε δημόσια και ο 27χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της Γεωργίας. 

Θεσσαλονίκη: «Δεν υπήρξε βιασμός» λέει ο 27χρονος που κατηγορείται

Ο ίδιος επέμεινε ότι δε βίασε την κοπέλα και πως όλα έγιναν με τη συναίνεσή της. 

Στη δήλωσή του στον ΑΝΤ1 αναφέρει:

«Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, "δικάζεται". αλλά και "καταδικάζεται", για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος. Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου]. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον.

Βιασμός Θεσσαλονίκη: «Εκείνη μου είπε να πάμε στο δωμάτιο»

Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών. Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα "βιασμό" σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της 24χρονης - Ακόμα δύο καταγγελίες

Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Έρευνες για κύκλωμα μαστροπείας και στην Κύπρο

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σε Ελλάδα και Κύπρο για την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας που έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στη Μεγαλόνησο. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: «Θυμάμαι δύο άτομα από πάνω μου»

Κι αυτό γιατί στο πάρτι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη ήταν παρόντες και Κύπριοι πολίτες. Πάντως. χθες. ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Χ. Ανδρέου, δήλωσε ότι η αστυνομία δεν έχει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία ή στοιχεία που να μπλέκουν την Κύπρο με τέτοιο κύκλωμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top