Κορωνοϊός: «Ρεβεγιόν μόνο με εμβολιασμένους και rapid test»

Ο καθηγητής Παυλάκης προειδοποιεί για ρεκόρ θανάτων

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε για μια ακόμα φορά ο ερευνητής γιατρός Γιώργος Παυλάκης για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει και δεν παίζεται», προειδοποιώντας ότι θα ανακοπεί μόνο αν σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές. 

Lockdown: Σκληρή μάχη για να αποφευχθεί – Πότε θα κριθούν όλα

Εκτίμησε μάλιστα ότι θα έρθει τσουνάμι αν αφεθεί ο ιός να αλωνίζει, με τα κρούσματα και τους νεκρούς να εκτοξεύονται σε πρωτοφανείς υψηλούς αριθμούς. 

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο οι κοινωνικές επαφές, να κλείσουν τα μπαρ και να σταματήσουν οι νυχτερινές έξοδοι. 

Θέλουν διακοπές τα Χριστούγεννα οι Έλληνες αλλά τους «φρενάρει» ο Covid-19

Όσον αφορά στις μέρες των γιορτών πρότεινε ρεβεγιόν μόνο με εμβολιασμένους κι εφόσον έχουν υποβληθεί την ίδια μέρα σε rapid test. 

«Τσουνάμι αν αφεθεί ο κορωνοϊός να αλωνίζει»

Συγκεκριμένα προειδοποίησε πως στο σημείο που βρισκόμαστε οι εμβολιασμοί από μόνοι τους δεν είναι αρκετοί για να ανασχεθεί το πανδημικό κύμα.

Κορωνοϊός: Ακόμα τρεις περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

«Αν ο ιός αφεθεί να αλωνίζει, θα έρθει τσουνάμι κι η Ελλάδα θα έχει 100 θανάτους την ημέρα», είπε. 

«Κοιτάξτε την καμπύλη των μολύνσεων και των θανάτων, θα δείτε ότι βρισκόμαστε στο τσουνάμι αυτή τη στιγμή, με ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα. Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα, μπορεί να καταλύσει και το κραταιό σύστημα υγείας της Γερμανίας», πρόσθεσε.

«Δε χαμπαριάζει από εμβολιασμό η μετάλλαξη Δέλτα»

Εξήγησε, επίσης, πως το τέταρτο κύμα της πανδημίας συντηρείται και από τους εμβολιασμένους και από τους ανεμβολίαστους, λέγοντας «πως η Δέλτα δε χαμπαριάζει από εμβολιασμό».

Το ECDC προειδοποιεί: «Πάρτε μέτρα επειγόντως»

«Όταν κοπανάμε συνέχεια ότι αυτή η επιδημία είναι ανεμβολίαστων αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα. Οδηγεί σε αποπροσανατολισμό», τόνισε.

Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τη Σιγκαπούρη, όπου ο πληθυσμός έχει εμβολιαστεί κατά 93%. Ο καθηγητής εξήγησε πως η χώρα προχώρησε σε χαλάρωση των μέτρων, λόγω του αυξημένου ποσοστού εμβολιασμών, όμως πλέον αντιμετωπίζει «τσουνάμι» μολύνσεων αντίστοιχο με της Ελλάδας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top