Θέλουν διακοπές τα Χριστούγεννα οι Έλληνες αλλά τους «φρενάρει» ο Covid-19

Πολλοί τηλεφωνούν στα ξενοδοχεία αλλά λίγοι κάνουν κράτηση 

Σε χριστουγεννιάτικη διάθεση έχουν μπει οι Έλληνες, καθώς σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του τουρισμού, τα τηλέφωνα στους δημοφιλείς προορισμούς  «έχουν πάρει φωτιά». Ωστόσο, ο φόβος για επιβολή σκληρότερων μέτρων, κατά την περίοδο των γιορτών, αποτυπώνεται στα νούμερα των ολοκληρωμένων κρατήσεων.   

Nέα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους πριν τα Χριστούγεννα

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, η ζήτηση για χριστουγεννιάτικη απόδραση στο Καρπενήσι βρίσκεται «στο φουλ». Όμως, αποκαλύπτουν οι ξενοδόχοι αγαπημένων ορεινών προορισμών ότι λίγοι είναι αυτοί που... βάζουν το χέρι στην τσέπη για να στείλουν προκαταβολή και να «κλείσουν» τις διακοπές τους 

 «Υπάρχουν ήδη κάποιες κρατήσεις επιβεβαιωμένες με προκαταβολές, βέβαια, όμως, μεγάλο το ερωτηματικό. Τι θα γίνει σε περίπτωση lockdown στις μετακινήσεις και τι θα συμβεί σε κάποιους που δεν είναι εμβολιασμένοι και επιθυμούν να επισκεφθούν έναν ορεινό προορισμό τα Χριστούγεννα;» αναρωτιέται η Σοφία Φλέγκα, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καρπενησίου.  

Χριστουγεννιάτικοί προορισμοί: «Πέφτουν» πολλά τηλέφωνα αλλά όχι προκαταβολές 

 «Κάθε μέρα μας παίρνουν τηλέφωνο, αλλά δεν προχωρούμε στις κρατήσεις, δε βάζουν προκαταβολή. Κι αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θεωρητικά είμαστε γεμάτοι ,ενώ πρακτικά δεν είμαστε» δηλώνει ο Ιωάννης Κουρουπάς, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων. 

Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στις δηλώσεις ενδιαφερόμενων πολιτών στο ρεπορτάζ του Star. «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, φοβάμαι και λίγο...», «έχω και μικρό παιδί και δε θα ήθελα να το ρισκάρω καθόλου», είναι μερικές χαρακτηριστικές απαντήσεις.   

Στην  Αράχωβα οι κρατήσεις βρίσκονται ήδη στο 70 με 75% , ενώ στα Καλάβρυτα φτάνουν το 60 με 70% . Όμως η ανησυχία και τα  ερωτήματα, που βασανίζουν επισκέπτες και ξενοδόχους «θολώνουν»  αυτή την αισιόδοξη εικόνα. 

«Αυτή τη στιγμή τα ξενοδοχεία δέχονται τον κόσμο με αυτούς που κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid 48 ωρών. Βέβαια περιμένουμε από το Υπουργείο να μας απαντήσει γι’ αυτούς τους ανεμβολίαστους που έρχονται με rapid αν  κατά τη διάρκεια της παραμονής τους που ξεπερνά τις 2-3 μέρες θα χρειαστεί επανέλεγχος με νέο rapid test» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων.   

Η Καλούσσα Ναυπακτίτου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αράχωβας, δηλώνει από την πλευρά της: «Αν πούνε μόνο οι εμβολιασμένοι στα ξενοδοχεία, αναγκαστικά θα τηρήσουμε αυτό το πράγμα, που σημαίνει θα έχουμε πολλές ακυρώσεις γιατί πολλοί από τους πελάτες μας δεν είναι εμβολιασμένοι».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top