Φώφη Γεννηματά: Η πολυετής μάχη με τον καρκίνο και ο τελευταίος αγώνας

Είχε πέσει σε ηπατικό κώμα - Η ραγδαία επιδείνωση των τελευταίων εβδομάδων

To ρεπορτάζ της Ιωάννας Βάσσου για την πολυετή μάχη της Φώφης Γεννηματά με τον καρκίνο/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (25/10/21)

Η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε αντιμέτωπη με τον καρκίνο για πρώτη φορά το 2008. Έκτοτε, έδινε με γενναιότητα τη δική της μάχη. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες πάλεψε σκληρά με την υποτροπή της ασθένειας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. 

Φώφη Γεννηματά: «Θα ήθελα να με θυμούνται με αγάπη»

Τον Ιούνιο του 2008, όταν ήταν 43 ετών, η Φώφη Γεννηματά έκανε τακτικές εξετάσεις λόγω κληρονομικού ιστορικού, οι οποίες έδειξαν καρκίνο στον δεξιό μαστό. Έκτοτε, ξεκίνησε ο μεγάλος αγώνας της. Υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, ενώ αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Memorial για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. 

Λουλούδια έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του γραφείου του ΚΙΝΑΛ/ eurokinissi

Δεκατρία χρόνια μετά, ο καρκίνος την επισκέφτηκε ξανά. Από τις 12 Οκτωβρίου, η Φώφη Γεννηματά νοσηλευόταν στο 10ο όροφο του Ευαγγελισμού. Όταν εισήλθε στο νοσοκομείο, είχε συμπτώματα ατελούς ειλεού ως συνέπεια της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας της από τις μεταστάσεις του καρκίνου που την ταλαιπωρούσε. 

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη η κηδεία της - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Στο πλευρό της, οι θεράποντες ιατροί της έδιναν όλες αυτές τις ημέρες μάχη μαζί της για να ξεπεράσει το πρόβλημα της και της χορηγούσαν ό,τι πιο σύγχρονο υπήρχε σε φαρμακευτική αγωγή για την ασθένεια της.

Φώφη Γεννηματά

Η χειρούργος μαστού, Φιορίτα Πουλακάκη, αναφέρει στο Star πως είναι μειοψηφία οι ασθενείς, οι οποίες καταλήγουν με καρκίνο του μαστού σήμερα: «Η μεταστατική νόσος στον καρκίνο του μαστού διαφέρει πάρα πολύ ανάλογα με το σημείο που εμφανίζεται η μετάσταση. Η σπλαχνική νόσος, όπως είχε δυστυχώς και η Φώφη Γεννηματά, είναι κάτι καταληκτικό. Η νόσος στο ήπαρ, στους πνεύμονες και βέβαια στον εγκέφαλο είναι ακόμα πιο επικίνδυνα τα πράγματα». 

Φώφη Γεννηματά: Το μήνυμά της πριν έναν χρόνο για τον καρκίνο του μαστού

Φώφη Γεννηματά: Τι είναι το ηπατικό κώμα που επέφερε τον θάνατό της

Σύμφωνα με το ερεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η υγεία της Φώφης Γεννηματά επιδεινώθηκε σημαντικά από το περασμένο Σάββατο. 

Φώφη Γεννηματά

Το βράδυ της Κυριακής η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έπεσε σε ηπατικό κώμα. 

Πρόκειται για μια λειτουργική ανεπάρκεια του ήπατος. Φαίνεται πως στην περίπτωση της Φώφης Γεννηματά, υπήρξε πολύ μεγάλη εναπόθεση καρκινικών κυττάρων στο ήπαρ, αποτέλεσμα μετάστασης από κάποιο άλλο όργανο.  

Φώφη Γεννηματά: «Λύγισαν» οι βουλευτές - Βαρύ πένθος στην αίθουσα

Με μια γλύκα στα μάτια η γενναία Ελληνίδα πολιτικός όταν μιλούσε για τον καρκίνο, έλεγε ότι της δίδαξε ότι η ζωή είναι ωραία και να μη χάνει στιγμές.  

Σήμερα το πρωί γύρω στις 11:30, έγινε γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας της είναι εξαιρετικά σοβαρή και κρίσιμη και μέσα σε μισή ώρα επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έφυγε από τη ζωή. 

Φώφη Γεννηματά: Υπέρμαχος των γυναικών και των δικαιωμάτων τους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top