Φώφη Γεννηματά: Το μήνυμά της πριν έναν χρόνο για τον καρκίνο του μαστού

Έφυγε από τη ζωή ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού

Ο καρκίνος νίκησε τη Φώφη Γεννηματά και μάλιστα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού. 

Και πόσο περίεργα είναι τα παιχνίδια της μοίρας, αν σκεφτεί κανείς πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με αυτήν την συγκεκριμένη μορφή καρκίνου το 2008, από την οποία έφυγε από τη ζωή η μητέρα της και νόσησε κι αδελφή της. 

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη η κηδεία της - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Γι’ αυτό και το θέμα της πρόληψης του καρκίνου ήταν πάντα για εκείνην πολύ σημαντικό. Γιατί πάντα έλεγε στους ανθρώπους να φροντίζουν την υγεία τους, να προσέχουν για να είναι κοντά σε όσους αγαπούν όσο περισσότερο γίνεται. 

Γεννηματά παιδιά

Η Φώφη Γεννηματά με τα παιδιά της

Πέρσι μάλιστα, τέτοια μέρα, η Φώφη Γεννηματά είχε στείλει ξανά μήνυμα στήριξης σε όσους παλεύουν με τον καρκίνο και δη με τον  καρκίνο του μαστού. 

 

 

«Για κάθε γυναίκα που αγωνίζεται με τον καρκίνο, που ζει με την αγωνία, που τα κατάφερε και νίκησε, για κάθε αγαπημένη μας που δεν είναι κοντά μας, δε θυμόμαστε τον καρκίνο μόνο σήμερα. Πρόληψη η δική μας δέσμευση, ισχυρό ΕΣΥ η δέσμευση της Πολιτείας», είχε γράψει.

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά - Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 57 ετών

Ένα χρόνο μετά η ίδια δεν τα κατάφερε. Υπέκυψε στον εχθρό, που αποδείχθηκε πιο δυνατός. Ήταν η τρίτη φορά που την προκάλεσε σε μια μονομαχία σκληρή, την οποία κι έδωσε και πάλι με γενναιότητα, αλλά αυτή τη φορά νικήθηκε, αλλά έδωσε για μια ακόμα φορά ένα μάθημα ζωής σε όλους.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top